• Reklama

Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Born2Be3 » 16 sty 2014, o 21:58

Cześć, dzisiaj zamówiłem sobie w718 i chciałbym zapytać czy macie jakieś problemy z gps'em i czy są jakieś problemy z marketem google? Mam nadzieję że zakup będzie udany, nic lepszego nie znalazłem biorąc pod uwagę fakt że telefon ma ip67, baterię 2000 przy 4 calach co się być może przełoży na dłuższy czas pracy, no i oczywiście areo2. W tej chwili śmiesznie to zabrzmi ale jest to telefon bezkonkurencyjny w mojej subiektywnej opinii. Z niecierpliwością na niego czekam :)
Born2Be3
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 18:48
Telefon:: Kruger&Matz D1

Reklama

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Wdhiz » 17 sty 2014, o 00:41

Gps działa, tylko trzeba mu włączyć "wspomaganie internetowe". Bez tego nie potrafił znaleźć satelitów przez +-30 minut. Po włączeniu AGPS wszystko OK. Wyłączyłem mu drugą kartę (Aero), ekran na minimum i po 39 godzinach stand-by i 80 minutach gadania, bateria ma 70% - dla mnie extra.
Kosztował 231 zł :)
Wdhiz
AKTYWNY
 
Posty: 263
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 02:29
Lokalizacja: stamtad

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Born2Be3 » 17 sty 2014, o 01:48

Wdhiz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Faktycznie, czas czuwania bomba :) Wracając do tematu gps, te "wspomaganie internetowe" musi chodzić cały czas, czy tylko włączamy go na chwile coby znalazł satelity a później hula już samemu? Ze ściąganiem aplikacji z google market również nie ma problemu? Interesuje mnie tylko jedna apka bez której każdy telefon z androidem jest dla mnie bezużyteczny "SportsTrackLive" Jeśli dałoby go radę ściągnąć i odpalić byłbym Ci dozgonnie wdzięczny za info :)
Born2Be3
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 18:48
Telefon:: Kruger&Matz D1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Wdhiz » 17 sty 2014, o 04:32

sorry, nie dam teraz rady, do jutra wieczorem pracuję jak głupi.
Nawet nie zrootowalem swojego Haiera, a podobno to łatwe jak barszcz. Ba, nawet nie mam konta na gmailu, żeby zalogować się do sklepu. Ogarnę się w weekend, to może powalczę i dam znać.
Wystartowałem dla zabawy GPS teraz, zachmurzone niebo, telefon na balkonie, wysoko. Złapał w ciągu kilkudziesięciu sekund. Zgubił po cofnięciu się za szybę, ale wyłączyłem mu przypadkiem EPO.
Wdhiz
AKTYWNY
 
Posty: 263
Dołączył(a): 28 cze 2013, o 02:29
Lokalizacja: stamtad

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Born2Be3 » 17 sty 2014, o 13:22

Ok, nie spieszy mi się :)
Born2Be3
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 18:48
Telefon:: Kruger&Matz D1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez cky » 18 sty 2014, o 13:55

Kupiłem tego Haiera z wyprzedaży na pandawill, niestety mam problem jego prądożernością, na czuwaniu bez wifi, gpsa i grania nie ma szans dobić do dwóch dni. Dokopałem się do pliku power_profile.xml znajdującego się w framework-res.apk i plik ten wygląda na niewypełniony, wszędzie wpisane 0.1, prędkość proca 400000, bateria rozpoznana jako 1000mAh.
Zobaczcie sami
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No i teraz mam prośbę do użytkowników w718j albo w718+ o pomoc w uzupełnieniu prawidłowych wartości albo o upload poprawnego pliczku power_profile.xml.
cky
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 gru 2013, o 22:04
Telefon:: b2100

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Born2Be3 » 7 lut 2014, o 16:08

no i jak tam telefonik się sprawuje, macie z nim jeszcze jakieś problemy? Ja cały czas czekam na paczkę...
Born2Be3
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 18:48
Telefon:: Kruger&Matz D1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez karlos12 » 12 lut 2014, o 12:41

Czy ten telefon posiada kompas/czujnik pola magnetycznego? W specyfikacjach nigdzie się nie chwalą, albo nie mogę znaleźć.
karlos12
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 lut 2014, o 12:26
Telefon:: htc

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez fake4r » 12 lut 2014, o 13:27

Niestety nie posiada przynajmniej moja wersja z jedno rdzeniowym prockiem i ta nowsza pewnie też. Ogólnie dużo chińskich telefonów z tej niższej półki również go nie ma.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5951
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Born2Be3 » 15 lut 2014, o 02:08

Telefon dotarł do mnie kilka dni temu. Póki co jestem zachwycony. Nie jest wielki, świetnie leży w ręce, areo śmiga bez problemu, jest w 100% wodoodporny co zdążyłem już sprawdzić kilkakrotnie, gps łapie fixa na sports tracker live jak i na endomondo bez problemu (automapa również), żadnych problemów z google marketem, bateria wytrzyma spokojnie 4 a nawet może 5 dni przy kilku minutach i sms dziennie. Nie spodziewałem się że za tak niewielkie pieniądze dostane telefon który spełni prawie wszystkie moje oczekiwania. Nie jestem maniakiem benchmarków ani również grania na telefonie ale nieco ponad 11.000 punktów w antutu 4, to chyba całkiem niezły wynik. Zdecydowanie polecam tym którzy szukają outdoorowego telefonu za niewielkie pieniądze :)
Born2Be3
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 18:48
Telefon:: Kruger&Matz D1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez Born2Be3 » 27 lut 2014, o 16:48

w ramach uzupełniania poprzedniego posta :)
Obrazek
Born2Be3
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 sie 2013, o 18:48
Telefon:: Kruger&Matz D1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez cky » 8 mar 2014, o 16:08

Telefon używam już 2 miesiące, na początku miałem małe problemy z jego prądożernościa, trzymał max 2 dni bez wi-fi i gierek, pomogła instalacja nowego romu, ale z tym trzeba uważać bo póki co są dwie wersje tego Haiera z dwurdzeniowym procesorem, jedna oznaczona jako 718j druga to 718+. Więcej tutaj http://vondroid.com/threads/difference- ... xsRffl5Mpo

Trafiła mi się wersja 718+ Sam telefon całkiem fajny i wygląda dobrze, jednak w porównaniu do telefonów znanych marek wygląda trochę taniej, do tego jest bardzo lekki i sprawia wrażenie delikatnej wydmuszki, oby na prawdę miał ip67.
Z rzeczy do których można się przyczepić to kiepski aparat, trzeszcząca tylna klapa no i wyświetlacz mógłby być lepszy.
cky
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 gru 2013, o 22:04
Telefon:: b2100

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama