• Reklama

Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez redglass » 22 paź 2013, o 22:25

Dzieki :) Mam już Haierka. Jest bardzo dobrze wykonany, nie jest kiczowaty ani klockowaty. Faktycznie jak na tę cenę jest strzałem w 10 :)

Ale!
Mam z nim kilka problemów,
pierwszy - wybudzanie, faktycznie dobrze by bylo zeby dalo sie to robic przyciskami od glosnosci a nie powerem. ale tu rozumiem musze czekac na rom
drugi - klawiatura. niby jest polska ale nie ma polskich znakow. Jak to zmienic?
redglass
 
Posty: 7
Dołączył(a): 27 lip 2013, o 12:13
Lokalizacja: D-ca

Reklama

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez fake4r » 23 paź 2013, o 09:06

Co do romu to jest jakis z maja z wybudzaniem ale ma jak to sie nazywa touchwiz z samsunga co mi nie bardzo odpowiada. Ja mam wgrany najnowszy vonodroid. Ale nie wiem czy sie doczekasz czegos nowego bo tel jest malo popularny i nikt nie robi na niego softow. Co do klawiatury to musisz sobie jakas sciagnac i zainstalowac.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5892
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez robek » 23 paź 2013, o 21:01

A jak z Gorilla Glass w tej nowszej wersji - jest, czy jej nie ma, bo w specyfikacjach się tym nie chwalą.
I czy może poprawili coś z diodami?
Tzn., czy jest latarka, lampa LED i dioda powiadomień?
Albo inne dobra nieobecne wcześniej?
robek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 4 wrz 2013, o 14:27
Pochwały: 1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez redglass » 27 paź 2013, o 01:18

a po czym poznac gorille?
póki co sie nie rysuje, jest ok:)
latarka jest z google play;) lampy led ani diody nie ma. jednakowoż jak na taką cenę telefon jest swietny i zdecydowanie polecam.

i nie jest klockowaty;))
redglass
 
Posty: 7
Dołączył(a): 27 lip 2013, o 12:13
Lokalizacja: D-ca

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez robek » 27 paź 2013, o 12:04

Przede wszystkim producent musiałby się tym pochwalić w specyfikacji.., a raczej się sprzedawcy z tym nie afiszują (w info w tabeli porównawczej telefonów to błąd?? czy poprzednia wersja ma GG?).

Redglass - kupiłeś telefon w Pandawill (teraz wychodzi tam całkiem tanio..)
robek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 4 wrz 2013, o 14:27
Pochwały: 1

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez fake4r » 27 paź 2013, o 12:08

Mam tego starszego i ma GG lub cokolwiek to jest bo ekran bez folii a jest igła.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5892
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez balar » 28 paź 2013, o 15:54

redglass.. aparat w tym nowym w718 ma autofocus?
Znalazłem na ali informacje, że nie ma, ale w niektórych sklepach, nawet na aledrogo piszą że ma.
To jak to właściwie z tym jest?
balar
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 15:48

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez redglass » 4 lis 2013, o 16:31

Podobno jest to gg, albo jakaś chińska podróba, ale nie rysuje sie. z aparatu nie korzystam, ale chyba nie ma af.

kupowalem na pandawill i wszystko jest ok.

jedyną wadą tego telefonu jest lekko wciśnięte gniazdo usb. ale podchodzi kabelek od kindle i ładowarka od nokii, tylko nie moge go naładować przez ładowarkę od słuchawki bluetooth.

Generalnie telefon jest bardzo dobry. Mam 2karty sim, caly czas dziala sieć, synchronizacja (mejl,fb, kalendarz) i nawet z godzinnym yanosikiem w ciagu dnia wytrzymuje bez ladowania. :) Dobrze wykonany, solidnie, lepiej niz niejeden smartfon renomowanych firm. Zdecydowanie polecam.

:)
redglass
 
Posty: 7
Dołączył(a): 27 lip 2013, o 12:13
Lokalizacja: D-ca

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez fake4r » 4 lis 2013, o 16:37

Mnie denerwuje trzeszcząca i uginająca się tylna klapka.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5892
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez gebi » 5 lis 2013, o 11:15

Klapka rzeczywiście mogłaby być solidniejsza (choć nie zauważyłem aby trzeszczała), przy rozkładaniu boję się aby nie ułamały się zatrzaski które ją trzymają.
Kupiłem ten telefonik "szanownej małżonce" :-) i najbardziej aktualnie ją denerwuje wybudzanie telefonu przyciskiem "power". Przycisk ten dosyć ciężko się wciska, jest niewielki i fajniej byłoby wykorzystać do tego choćby łatwiej dostępne przyciski głośności. Z tego co wiem było dostępne oprogramowanie do starszej wersji Haiera z taką funkcjonalnością, ale nie chcę tracić Androida 4.2.2 na rzecz starszej wersji - mam nadzieję, że powstaną również modyfikacje nowego oprogramowania.

Telefon całkiem mi się podoba, po pierwszym ładowaniu wytrzymał ponad 4 dni przy umiarkowanym dzwonieniu i testowaniu funkcji (to nasz pierwszy telefon z Androidem), drugie ładowanie już nie starczyło na tyle, bo córka katuje Pou :-)
gebi
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 lis 2013, o 11:02

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez fake4r » 5 lis 2013, o 11:25

Możesz zrobić screena z ustawień ? Tak żeby było info o wersji widoczne.
Ja mam niestety 4.0.4 cały czas szukam ale ciężko z romami na niego.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5892
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Nowy haier w718 z nowym prockiem DUALCORE.

Postprzez robek » 5 lis 2013, o 11:51

Pewnie ma też ten z nowym procesorem, do nich od razu są 4.2 wgrane
Swoją drogą mogliby je inaczej nazwać...
robek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 4 wrz 2013, o 14:27
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama