• Reklama

No1 S6 BRICK??

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:58

Witam. Posiadam od dawna telefon marki NO1 S6 i wczoraj chcialem wgrac sobie rom liorsa z mychinesephone.com dostepny dla tego telefonu programem SP FLASH TOOL . Wszystko ładnie się zaintalowało wyskoczyło zielone kółko. Odłaczam tel od usb i zero reakcji na cokolwiek. Świeci się tylko mała czerwona dioda obok sluchawki. Jak podłączam tel. pod kompa to mi go wykrywa jako MTK USB PORT albo MTK PRELOADER .Wywala błędy 4032 albo 4001 .Podobno trzeba miec jakiś oryginalny preloader do niego, ale nie wiem z którego romu go wziąc bo jest ich kilka. Ma ktoś jakiś inny pomysł jak postawic tel. na nogi??:))
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Reklama

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:02

Recovery się odpala?
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:08

Własnie nie. Jak wciskam power + vol+ - to się swieci dioda od air gesture:( połączenie z kompem jest na pewno, ale nie wiem jak go odratowac:(
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:18

A factory mode może chociaż działa? Masz dostęp do czegokolwiek na telefonie po wykryciu go przez komputer na USB? Telefon bardzo ciężko jest zupełnie uwalić, niemal zawsze jest jakiś sposób.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:34

Na kompie slychac jak się co chwile łączy i rozłacza. SP FLASH TOOL go wykrywa flashuje sie na 100 % czerowny pasek po czym staje i wywala bład z baterią 4032, a bez baterii 4001 . Nie wiem jak sprawdzic factory mode:(
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:44

Skoro Flash Tool coś widzi i jest w stanie dokonać próby flashowania to nie jest źle. Sprawdź czy MTK Droid Tools także wykrywa telefon, jeśli tak to spróbuj wrzucić na niego CWM.
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=417
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 23:54

Niestety, ale MTK Droid Tools nie wykrywa tel.:( Wiesz jak wejsc w tryb fastboot?? może przez adb zapodam mu recovery???
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » środa, 8 stycznia 2014, 16:48

damian16141"]Niestety, ale MTK Droid Tools nie wykrywa tel.:( Wiesz jak wejsc w tryb fastboot?? może przez adb zapodam mu recovery???

EDIT:A możę ktoś się orientuje czy metodą test point można go przywrocic na ten świat?? Znalazlem w necie zdjęcia rozebranego no1 s6 http://s6.hostingkartinok.com/uploads/i ... 011e90.jpg ale też nie wiem jak zdjąc z niego cały tył bo wczoraj poodkręcałem wszystkie śróbki i nie chciał tył odejśc.
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez existe » środa, 8 stycznia 2014, 18:52

widze, ze na needrom sa 4 rozne romy do tego telefonu
wiec proponuje pomalu przetestowac je - z nadzieja, ze tel da sie przywrocic do zycia
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » środa, 8 stycznia 2014, 19:43

Niestety bez skutku;/
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez existe » środa, 8 stycznia 2014, 19:59

damian16141 napisał(a):Niestety bez skutku;/


to dziwne wrecz, jesli fon jest ok - to proponowalbym
- zmienic kabelek usb
- zmienic sterowniki
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » środa, 8 stycznia 2014, 20:41

Sterowniki przeinstalowaem,ale wykrywa go jako MTK USB port. Potem zmieniam recznie na MTK VA USB,ale w sp flash tool wywala błąd 4032 albo 4001
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama