• Reklama

No1 S6 BRICK??

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez existe » 19 sty 2014, o 23:08

mysle, ze wszystko poprawnie robiles, nie ma co szalec,
chyba ostatnia mozliwosc, to sprobowac zrobic to na innym kompie

co do fotki - to w oderwaniu od kontekstu jest to bez sensu - tu trzeba podlaczyc, potem zakrecic :-))
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2174
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Reklama

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez Grech » 19 sty 2014, o 23:20

damian16141 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisano by połączyć, zrobić zworkę KCOLO z GND.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 614
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » 24 lut 2014, o 17:33

Ostatnio znowu chciałem sprawdzic czy poradze sobie z postawieniem go na nogi, ale zauważyłem,że telefon bez baterii jest wykrywany jako USB MTK PORT, a jak włoże baterię i podlącze jeszcze raz to windows krzyczy o nieznanym urządzeniu i nie mogę wtedy zainstalowac zadnych sterownikow:(( Możliwe, że uszkodzony jest port USB ???
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): 6 sty 2014, o 22:54
Telefon:: No1 S6

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez existe » 24 lut 2014, o 20:01

a trick z wlozeniem baterii bez rozlaczania ? - wykrywa - wkladasz
flash tool gotowy wczesniej i po wlozeniu baterii start
ja juz wczesniej zastanawialem sie - czy aby masz ten telefon co myslisz, ze masz, bo takie reakcje sa czesto gdy wgra sie niewlasciwy rom (po prostu trwale uszkodzenie)
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2174
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » 24 lut 2014, o 23:02

Telefon jest na pewno dobry to znaczy NO1 S6 jutro wstawie jego zdjecia. Dziwi mnie fakt,że po wgraniu romu od liorsa się tak zrobiło, tam nie jasno było napisane czy mam zaznaczyc PRELOADER czy odznaczyc. Więc zostawiłem tak jak było no i stało się. Dodam, że nie tylko mnie tak się stało bo kilku użytkowników zgłaszało ten problem na zagranicznych forach:) podam link do romu ktorego zainstalowalem i telefon już nie wstał http://mychinesephone.com/viewtopic.php?f=20&t=281 chodzi mi o podpunkt 5: "- check that all file's checked (if you dont sure that you have S6 hardware uncheck the preloader) " Oczywiście wszystkie inne romy z tego forum działały nawet miui więc nie ma mowy, że to nie ten telefon:))
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): 6 sty 2014, o 22:54
Telefon:: No1 S6

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez luk526 » 12 sie 2014, o 16:24

Witam serdecznie. Śledzę ten temat i kilka innych zastanawiając się nad złotym lekiem na ten problem. Opowiem o moim przypadku. Telefon Landvo L800S na MTK6582, wczoraj grałem sobie w GTA SA, telefon nie ciął, grafika super, nie grzał się aż tu nagle sam się wyłączył i już nie załączył. Wiem z czym wiąże się reklamacja, wysyłka do Chin i odesłanie z powrotem - z masą straconego czasu i nerwów, dlatego też napisałem do mojego sprzedawcy, opisując mu mój problem, telefon 5 dniowy i takie cuda, podkresliłem i poprosiłem sprzedawcę, żeby dał mi możliwość wgrania ROMu bez utraty gwarancji, ponieważ bawiłem się w to juz nie raz i temat jest mi doskonale znany, dla niego lepiej po nie straci czasu i dla mnie bo oszczędzę nerwów. Głodny wiedzy, zapalony od rana szukam rozwiązania tego problemu, niestety bezskutecznie. To co opisuje damian jest mi znane w 100%, mam ten sam problem i wiem, że każdy krok instalacji ROMa znamy już na pamięć i nie byloby dla nas problemu odceglić ten telefon natomiast głównym problemem jest to, iż telefon jest i powinien być wykrywane jako dwa urządzenia. MTK PreLoader i MTK USB Port i jest tak wykrywany tyko gdzieś w fazie włączania jednego sprzętu, wyłączany jest drugi i tak na przemian, trwa to ok 2 sekund non stop się zmieniając. W oknie SPFlashera po kliknięciu Scan nie ma mowy aby wyszukało te dwa urządzenia (BootRom + PreLoader) ponieważ one się zmieniają. Dlatego też wykrywa tylko jedno. Po wykryciu urządzenia i rozpoczęciu procedury fleszowania pierwsza czerwona linijka, wykrycie połączenia DA przebiega pomyślnie w ciagu 1-2 sekund i stoi bo nie może uzyskać połączenia do PreLoadera, sterowniki były wgrywane już różnej maści, usuwanie w menadżerze urządzeń ukrytych urządzeń itp, itd i niestety zero efektu. Tutaj mam do was prośbę. Jeżeli ktoś miał z tym problem i udało mu się z tym uporać prosiłbym o pomoc, bo pomożemy nie tylko mnie ale już kilku osobą które mają z tym problem. Pozdrawiam

Łukasz :)
luk526
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12 sie 2014, o 15:31
Telefon:: Landvo L800S
ROM: 4.2.2

Poprzednia strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama