• Reklama

No1 S6 BRICK??

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez Kobe8 » środa, 8 stycznia 2014, 20:43

spróbuj zrobić flasha bez baterii, jest taka opcja sp flash tool.
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Reklama

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » środa, 8 stycznia 2014, 20:51

Zrób tak:

1. Odpal wiersz poleceń, czyli uruchom cmd.exe
2. Wrzuć tam takie dwie komendy
Kod: Zaznacz cały
set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
devmgmt.msc

3. Po tej drugiej odpali się Menedżer Urządzen, wybierz u góry Widok i zaznacz "Pokaż ukryte urządzenia"
4. Rozwiń Porty COM
5. Wywal tam każdy MTK poza PreLoaderem

I spróbuj wrzucić system przez SP Flash Toola ;-)
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » środa, 8 stycznia 2014, 21:03

Wszystko ładnie pięknie, ale słychac jak telefon co chwilę łączy się z kompem. A w menedzerze urządzeń mam tak po zrobieniu tych czynności , przy czym nic nie wywalalem bo nie bylo co oprocz tego co widac na obrazku Obrazek
zamiast tego MediaTek DA USB VCOM Port moge wybrac MTK USB PORT i wtedy to wygląda tak:
Obrazek
nawet mogę zmienic na PRELOADER:)) ale to nic nie daje;/
Obrazek

Zdjęcia błedów jakie mam:
Obrazek
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » środa, 8 stycznia 2014, 21:17

Na trzecim screenie masz preloader. Odłącz telefon, wyrzuć tego drugiego MediaTeka i zostaw sam PreLoader, bez innych driverów. I spróbuj wgrać jakiś pewny system, stockowy najlepiej.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » środa, 8 stycznia 2014, 21:32

Na forum lenovo dla uceglonego a820 z tym samym błędem co ja radzą wgrac oficjalne oprogramowanie, a potem cwm i restore systemu od kogoś. Jedyne romy oprócz needrom dla mojego tel. są na mychinesephone.com . Właśnie pobieram jakiś backup romu, ale to chwilę potrwa, dam znac co i jak:))

Zapodałem mu system przez download i wywaliło mi błąd 4001 :
Obrazek
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » środa, 8 stycznia 2014, 23:35

Chyba pozostaje mi serwis tylko gdzie go w Polsce szukac?:))
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » środa, 8 stycznia 2014, 23:44

Próbowałeś wgrać system jedynie z PreLoaderem?
Telefon na 100% da się odratować, problem to znalezienie odpowiedniej metody. Nawet nie wiesz jakie miałem ciśnienie o to że mi telefon padł jak mój telefon złapał po raz pierwszy soft bricka i zatrzymywał się na bootloopie a nie miałem żadnego recovery :-D
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » czwartek, 9 stycznia 2014, 00:20

Chodzi ci, żeby zaznaczyc sam preloader i wgrac przez download??Ja przed nim miałem xperie neo v to co dzień wgrywałem nowy rom i tez mialem bricki;D ale ten fon nie jest tak popularny i pewnie pare osób ma go w PL;/ Co powiesz na metodę z TEST POINTEM ? I czytałem w internecie, że to może byc wina uszkodzonego bootloadera, a do tego potrzebny jest box;/ Podam ci link do forum tego tel. :http://mychinesephone.com/viewforum.php?f=18 to może coś wyhaczysz bo już kilka bricków było, ale żadnym ze sposobów mojego nie moge postawic na nogi;/
Ostatnio edytowano czwartek, 9 stycznia 2014, 00:32 przez damian16141, łącznie edytowano 1 raz
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez mrergie » czwartek, 9 stycznia 2014, 00:30

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1943442
Sprawdź to.
A o test point nie mam pojęcia.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » czwartek, 9 stycznia 2014, 00:47

To znaczy podłączam z wciśnietym vol+ albo home button tel do usb i tam się nic nie zmienia w menadzerze urzadzeń;/ a te zdjecia pod tym to jest właśnie ratowanie przez test pointa o ile się nie myle;) martwi mnie to , że jak podłączam tel do kompa i kłade obok to słychac jakby złapał bootlopa podczas łączenia bo cały czas mi się manadźer odświerza;/
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » czwartek, 9 stycznia 2014, 21:47

Umiałby ktoś przetłumaczyc to jest napisane na obrazku??
http://s6.hostingkartinok.com/uploads/i ... 011e90.jpg
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Re: No1 S6 BRICK??

Postprzez damian16141 » niedziela, 19 stycznia 2014, 22:41

Zna się ktoś na tym i naprawi ten telefon ?? Oczywiście zapłacę:))
damian16141
 
Posty: 16
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:54

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama