• Reklama

No Name GT-9500

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

No Name GT-9500

Postprzez Noga » poniedziałek, 3 lutego 2014, 19:59

Witam

Mam taki problem, otóż mój telefon nie wykrywa jednego z operatorów sieci w której mam numer,

Orange wykrywa normalnie
Ale zamiast Play, to wyświetla mi Plus i to w stanie roamingu.
I nie mam pojęcia jak to zmienić, tym bardziej że Nr Play był moim głównym nr, a orange tylko dla kilku wybranych osób.
Noga
 
Posty: 38
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 17:10
Pochwały: 3

Reklama

en.001phone.cn=

Re: No Name GT-9500

Postprzez existe » poniedziałek, 3 lutego 2014, 20:24

a wczym to przeszkadza ?
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: No Name GT-9500

Postprzez Noga » poniedziałek, 3 lutego 2014, 20:47

W tym że łączy mnie przez roaming cały czas z tego nr.
Noga
 
Posty: 38
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 17:10
Pochwały: 3

Re: No Name GT-9500

Postprzez Bajur » poniedziałek, 3 lutego 2014, 21:06

Pracuję w call center u jednego z polskich operatorów.

Play nie ma w Polsce swoich nadajników. Działa na nadajnikach wszystkich pozostałych operatorów właśnie w roamingu.
Bajur
 
Posty: 67
Dołączył(a): poniedziałek, 30 grudnia 2013, 03:09
Pochwały: 1

Re: No Name GT-9500

Postprzez Noga » poniedziałek, 3 lutego 2014, 21:24

Czyli to jest normalne i normalnie mi odbiera sieć jako play ?

Bo na poprzednim telefonie Sony Ericsson K810 normalnie mi się wyświetlało że jestem w sieci play.
jak miałem jeszcze wcześniej SAmsunga D-880 gdzie był dual sim też mi poprawnie wyświetlało że jestem w Play i Orange.

Dlatego teraz mnie to zaniepokoiło.
Noga
 
Posty: 38
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 17:10
Pochwały: 3

Re: No Name GT-9500

Postprzez Bajur » poniedziałek, 3 lutego 2014, 21:32

Na pewno na androidzie wyświetla się roaming. Nie musisz się tym przejmować, dopóki nie łapiesz jakiegoś czeskiego operatora.

Istotą działania roamingu jest taka: w pierwszej kolejności obsłużymy rodzimego klienta, a potem tego obcego. I tyle.

Wysłane z mojego GT-P7320 przy użyciu Tapatalka
Bajur
 
Posty: 67
Dołączył(a): poniedziałek, 30 grudnia 2013, 03:09
Pochwały: 1

Re: No Name GT-9500

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 3 lutego 2014, 23:36

To normalne w play

Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalk
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: No Name GT-9500

Postprzez Noga » środa, 5 lutego 2014, 18:52

Dobra znalazłem że można ręcznie zmienić na sieć Play, tylko że jest nazwana jako
26006.

I teraz drugie pytanie, czy można w telefonie jakoś ustawić aby wszystko co pobieram np. Ze sklepu google play, aby zapisywało mi się od razu na kartę pamięci z pominięciem zapisu na pamięci wewnętrznej telefonu.

Bo narazie to wygląda u mnie tak że
Pobieram -> zapis na pamięci wewnętrznej -> przeniesienie na kartę pamięci.
Noga
 
Posty: 38
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 17:10
Pochwały: 3

Re: No Name GT-9500

Postprzez bartazzz » środa, 5 lutego 2014, 22:00

W mobileuncle można przestawić

Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalk
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama