• Reklama

Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 5 czerwca 2016, 13:45

Witam. Ostatnio zmieniłem ROM na http://www.needrom.com/download/rc2-16- ... -jiayu-de/ i teraz wyświetla mi się komunikat "NIEPRAWIDŁOWY IMEI- PLAY". Nie mogę ani dzwonić ani połączyć się z siecią poprzez połączenie danych. Bardzo proszę o pomoc.
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez slavo22 » niedziela, 5 czerwca 2016, 14:09

A poszukałeś na forum? Było wałkowane nie raz i nie dwa.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1508
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 5 czerwca 2016, 14:13

Szukałem, ale nigdzie nie moge znaleźć konkretnego poradnika jak ten numer IMEI naprawić.
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez slavo22 » niedziela, 5 czerwca 2016, 15:44

Słabo szukasz search.php?keywords=Przywracanie+imei&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
Przejrzyj te wątki, na pewno jest tam rozwiązanie. Ja w umi zero przywróciłem mtk droid tools, potem zrobiłem w MobileUncle backup imei i jeśli się gubił przywracałem jednym kliknięciem.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1508
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 5 czerwca 2016, 16:22

Szukałem właśnie tam, korzystałem np. z poradnika: brak-imei-po-wgraniu-romu-t11578.html
Tylko problem leży w tym, że mam tylko 1 numer IMEI napisany z tyłu baterii, a do tego jak wpisuje to w ten program MTK Engineering Mode Start to wyskakuje mi komunikat: "This command is not allowed in UserBuild."
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez woody » niedziela, 5 czerwca 2016, 16:33

A może to?

http://miuipolska.pl/forum/index.php?/t ... --nie-działająca-transmisja-danych-GSM
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 5 czerwca 2016, 17:02

Ok, już udało mi się wprowadzić numer IMEI do jednej z kart SIM, ale co mam zrobić, jeśli z tyłu baterii mam podany tylko jeden numer IMEI a mam dual SIM?
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez neverdie1111 » niedziela, 5 czerwca 2016, 17:04

Teraz znalazłem pudełko, na pudełku mam 3 krotnie napisany ten sam numer IMEI. Mogę po prostu przypisać ten sam do dwóch kart SIM?
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 12:15

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez slavo22 » niedziela, 5 czerwca 2016, 17:04

Wprowadzić inny, obojętnie jaki. Ale to dziwne że podany tylko jeden.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1508
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez fake4r » niedziela, 5 czerwca 2016, 17:07

W sumie nie jest to takie dziwne. Widywałem już 2 takie same imei w różnych modelach, nawet teraz w moim Redmi 3 jest tak.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5619
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez woody » niedziela, 5 czerwca 2016, 17:13

Mam podobnie w Jiayu G4S jeden IMEI dla dwóch kart- takie spryciarze z tych Azjatów.
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Nieprawidłowy numer IMEI po zmianie ROMu

Postprzez MrMajst3r » niedziela, 5 czerwca 2016, 17:29

Miałem kilkanaście dual SIMów i na pudełku/baterii zawsze podany był tylko jeden numer IMEI. Natomiast po sprawdzeniu w telefonie, numery różniły się (zazwyczaj ostatnimi cyframi).
Po utracie IMEI możesz ustawić takie same na obu slotach, będzie działać. Generalnie, zanim zaczniesz grzebać w telefonie to warto zrobić sobie zrzut ekranu z numerami IMEI.
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 146
Dołączył(a): środa, 8 stycznia 2014, 21:18
Pochwały: 14


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama