• Reklama

Nie zawsze działa mikrofon z głośnikiem

Nie zawsze działa mikrofon z głośnikiem

Postprzez dominiss1990 » poniedziałek, 9 maja 2016, 17:08

Pacjent: Jiayu G4S
Objawy: Po ostatniej przygodzie związanej z grawitacją ziemską, i przyciągnięciem przez beton mojego smartfona z wysokości ok. 1,5m, zauważyłem że nie zawsze działa mikrofon wraz z głośnikiem (tym drugim mocniejszym, który odtwarza muzykę, dzwonki etc. - mikrofon do rozmów wtedy działa normalnie). Sytuacja taka, że widzę akurat jak ktoś do mnie dzwoni lecz dzwonek niewiadomo czemu nie gra -> odbieram -> ja słyszę rozmówcę -> on mnie niestety nie. Raz działa wszystko normalnie, a drugim razem już wcale, lub przerywa. Zapewne coś tam nie łączy w środku, może ktoś miał podobny przypadek? Jest szansa naprawienia tego normalnym domowym sposobem, czy raczej są tam jakieś cienkie luty i będzie ciężko ciężko?
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Reklama

Re: Nie zawsze działa mikrofon z głośnikiem

Postprzez Gravis » poniedziałek, 9 maja 2016, 18:29

Wymieniałem w G4S głośnik ale ten górny od słuchania. Polecam pogrzebać na youtube za filmikami jak rozbierają ten telefon - tam pewnie zobaczysz co i jak i będziesz mógł podjąć decyzję czy dasz radę sam czy trzeba fachowca.
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2210
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Nie zawsze działa mikrofon z głośnikiem

Postprzez dominiss1990 » środa, 11 maja 2016, 15:20

Rozebrałem go, brakowało jednej śrubki - pewnie wypadła przy upadku, z lewej strony druga od góry (patrząc od tyłu) - a pierwszej od góry z tej strony nie mam już od dawna, już kiedyś musiała wylecieć :D Tam idzie ta taśma od płytki USB + mikrofon + głośnik dolny, raczej nie dociskało i nie dlatego przerywało. Przekręciłem tam śrubkę z samego dołu z rogu, bo tam i tak jest jest zbędna i póki co działa jak należy :)
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama