• Reklama

nie potrafie załaczyc telefonu

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

nie potrafie załaczyc telefonu

Postprzez siksa2006 » wtorek, 8 czerwca 2010, 13:37

witam czy ktos moze mi pomóc wbiłem kod serwisowy i telefon nie chce wogóle sie załaczyc nawet jak ładowarke podepne to nie pokazuje ze ładuje prosze o pomoc telefon to c902
siksa2006
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2010, 10:08

Reklama

en.001phone.cn=

Re: nie potrafie załaczyc telefonu

Postprzez LUKA2000 » wtorek, 8 czerwca 2010, 23:46

siksa2006 napisał(a):witam czy ktos moze mi pomóc wbiłem kod serwisowy i telefon nie chce wogóle sie załaczyc nawet jak ładowarke podepne to nie pokazuje ze ładuje prosze o pomoc telefon to c902

odp.
Wyjmij baterię i wyłącz maksymalnie fona.
Włóż baterię i zrób start może po resecie ci wystartuje poprawnie... jak włączasz ustawienia początkowe fabryczne to kod 1122 i dalej wybór języka w ustawieniach itp.itd.

Dziwi mnie po co wprowadzasz kody serwisowe bez powodu, tym bardziej że na innych kodach nie sprawdzonych do wybranego modelu można tylko coś zablokować a nawet uszkodzić soft co być może się stało.

Innym problemem może być rozładowana już bateria i uszkodzony usb kabel do ładowania, Ja miałem kilka dni temu podobny problem z uszkodzonym kablem i musiałem kupić nowy i teraz jest ok. bateria się ładuje i fon włącza.

Pozdrawiam...LUKA2000
LUKA2000
 
Posty: 82
Dołączył(a): piątek, 12 marca 2010, 19:38
Lokalizacja: DUAL SIM

Postprzez siksa2006 » środa, 9 czerwca 2010, 09:27

Witaj LUKA problem mój polega na tym ze telefon nie reaguje na nic nie mozna wogole go załaczyc po prostu echo a kod serwisowy wbiłem poniewaz chciałem wyłaczyc funkcje 3g której wogóle nie potrzebuje a niestety nie ma innej mozliwosci jej wyłaczyc jak tylko przez wejscie w kod serwisowy pozdrawiam:)
siksa2006
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2010, 10:08

Postprzez LUKA2000 » czwartek, 10 czerwca 2010, 01:08

siksa2006 napisał(a):kod serwisowy wbiłem poniewaz chciałem wyłaczyc funkcje 3g której wogóle nie potrzebuje

odp.
Żaden z chińskich podróbek nie ma 3G więc nie wiem co mogłeś wyłączyć czego nie ma technicznie wcale i nigdy nie było pasma 2100Mhz(Umts/3G) w tym modelu chińskim.

Czyli coś wprowadziłeś do softu ale nie do wyłączenia 3G. :D , i być może uszkodziłeś_Zawiesiłeś soft.
Jeżeli soft do bani to tylko do serwisu aby wgrali nowy , ale jak napisałem wcześniej... powodem nie włączenia fona i startu, może być rozładowana bateria która ci się nie ładuje jak masz uszkodzony kabel ale to moje drugie przypuszczenie, raczej stawiam na uszkodzenie softu i zablokowanie fona jakimś kodem zupełnie do innej funkcji ale nie do wyłączenia 3G którego ten fon nie ma wcale.


Pozdrawiam...LUKA2000
LUKA2000
 
Posty: 82
Dołączył(a): piątek, 12 marca 2010, 19:38
Lokalizacja: DUAL SIM

Postprzez siksa2006 » czwartek, 10 czerwca 2010, 09:20

odp no witaj ja tam moze i nie jestem jakims ekspertem od telefonów ale w moim modelu sa wideo rozmowy tak?napewno tak i do nich własnie potrzebne jest 3g tak?do tego miałem wyraznie zaznaczony zasieg 3g raz był wiekszy raz był mniejszy to raz dwa widze ze uwazasz sie tu za jakiegos eksperta i dobrze tacy ludzie sa tutaj potrzebni nie mniej nie upoważnia cie to do tego zebys miał jakies dziwne pretensje o to ze zrobiłem z moim telefonem tak a nie inaczej bo jak wiesz to moj telefon moja kasa na niego wydana i ewentualnie znowu włożona za naprawe ja tylko prosiłem o rade a nie o wywody ze zrobilem tak albo siak pozdrawiam siksa2006:)ps co do bateri dostałem dwie do niego i oby dwie były naładowane wiec to napewno niestety nie baterie i nie kabel
siksa2006
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2010, 10:08

Postprzez LUKA2000 » czwartek, 10 czerwca 2010, 20:54

siksa2006 napisał(a):witaj ja tam moze i nie jestem jakims ekspertem od telefonów

odp.
Albo pomyliłeś forum i masz jakiś SE c902 z 3G lub robisz sobie dowcipy, ale powtarzam i czytaj dokładnie...
Żaden obecnie chińczyk podróbkowy nie ma i nie obsługuje 3G(2100Mhz), a kamera na froncie nie oznacza że to ma 3G.
Sprawdż specyfikację fona czy obsługuje 2100Mhz pasmo umts/hdspa bo fakty są takie że cała obecna produkcja tanich chińskich podróbek dual sim nie ma 3G i nigdy nie miała jak również myphone sprzedawany w polsce oficjalnie.

Ps,
Uzupełnij opis aby było wiadomo co używasz i jak model-marka posiadasz, bo nie jestem jasnowidzem, a c902 to żadna informacja.

Generalnie jeżeli masz SonyEricssonC902 to polski umts/3G napewno ma bo to stary model z roku 2008 i można wyłączyć 3G w ustawieniach szukania sieci i tam wybierasz tylko gsm swojego operatora domyślnie auto, lub 3G. Co zaznaczysz i akceptujesz tak będzie się fon łaczył i pokazywał sieć dostępową... dodatkowo aby połączyć się video w sieci muszisz wybrać takie połączenie z dodatkowej zakładki dla wideorozmów i sama sieć 3G która się wyświetla ikonką generalnie nie przeszkadza a nawet ma zaletę i pomaga jak łączysz się z netem i szybkość większa, więc tylko idiota mając 3G wyłącza to i płaci tyle samo za net w EDGE/GSM za gorsze szybkości.

A jak do SE wklepałeś kody od chińczyka to naprawdę raczej skopałeś soft i możesz sobie pogratulować inteligencji i czytania bez zrozumienia bo to jest forum chińskich telefonów podróbek na dwie karty i na pewno nie mają 3G te modele od 200zł.do 550zł.. :)


Myślę że na pewno teraz pomogłem....

Pozdrawiam...LUKA2000
LUKA2000
 
Posty: 82
Dołączył(a): piątek, 12 marca 2010, 19:38
Lokalizacja: DUAL SIM

Postprzez siksa2006 » piątek, 11 czerwca 2010, 13:31

słuchaj no gosciu idiotów to może masz w domu to raz dwa gdybym nie miał chinczyka to bym na tym forum nie był i wierz nie z takimi głabami madralińskimi miałem juz do czynienia ale ty przebijasz wszystkich pewnie ta twoja "INTELIGENCJA" tak pomaga ci w tych twoich wywodach ze chcesz byc najmadrzejszy no cóz zycze powodzenia z innymi tak madrymi i inteligentnymi jak ty bo widze ze wszystkich traktujesz z góry współczuje twoim znajomym i jeszcze cos panie inteligencie ani razu nie napisałem tutaj ze mam SONY ERICSSONA C902 TYLKO CIAGLE PISZE ZE MAM C902 A TO DUZA RÓZNICA NIE POZDRAWIAM BO WIDZE ZE NIE MA KOGO
siksa2006
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2010, 10:08

Re: nie potrafie załaczyc telefonu

Postprzez marx » piątek, 11 czerwca 2010, 22:56

siksa2006 napisał(a):witam czy ktos moze mi pomóc wbiłem kod serwisowy i telefon nie chce wogóle sie załaczyc nawet jak ładowarke podepne to nie pokazuje ze ładuje prosze o pomoc telefon to c902


chyba masz starszego brata C1000, a dokładnie ten model CECT C902 [hide]http://www.diytrade.com/china/4/products/5309570/CECT_C902_quad-band_dual_sim_TV_phone_K888_I3216_JC730s_JC678s_JC777s_V66i_zt_8.html[/hide] zapytaj użytkowników c1000 bo powinny mieć podobne rozwiązania.
marx
Administrator
 
Posty: 5997
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama