• Reklama

[flashowanie] Nie mogę zrobić recovery.Prosze o pomoc

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[flashowanie] Nie mogę zrobić recovery.Prosze o pomoc

Postprzez Nord* » środa, 23 stycznia 2013, 19:45

Mam i9300 oczywiście klona ale dość wierną kopię jak na fotce.
Pojawił się problem bo stracił zasięg i należało by wgrać nowy rom, przynajmniej tak mi się wydaje.
Plik jest na karcie i próbuje włączyć tryb recovery tzn. wyłączam tel. i wciskam vol+ i Power pojawia sie zielony robocik ale juz nic nie mogę zrobić bo robocik natychmiast leży na plecach i pojawia się wykrzyknik.
Co robię nie tak??
Proszę o pomoc.

Obrazek

[ Dodano: 2013-01-23, 18:25 ]
Tak wyglada po rozpoczęciu recovery

Obrazek

[ Dodano: 2013-01-23, 18:26 ]
Obrazek
Nord*
 
Posty: 30
Dołączył(a): wtorek, 22 stycznia 2013, 23:16
Lokalizacja: Gdańsk

Reklama

Postprzez east-import.pl » środa, 23 stycznia 2013, 21:43

Wrzuć przez SP_Flash_Tool
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Nord* » środa, 23 stycznia 2013, 21:53

Hehe łatwo powiedzieć :) ale będę próbował.
Wiesz może jaki rom będzie najlepszy do tego telefonu?
Nord*
 
Posty: 30
Dołączył(a): wtorek, 22 stycznia 2013, 23:16
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez east-import.pl » środa, 23 stycznia 2013, 22:19

wgraj MTK tool i podaj mi jaką wersje ci wyświetla Nie wiem jaki masz nie mam go u siebie Więc trudno na oko stwierdzić Dużo jest różnych i9300
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Nord* » środa, 23 stycznia 2013, 23:05

To może bym Ci go wysłał?
Świadczysz takie usługi?
Nord*
 
Posty: 30
Dołączył(a): wtorek, 22 stycznia 2013, 23:16
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez east-import.pl » środa, 23 stycznia 2013, 23:25

Jak bym miał Rom to mógł bym zrobić Ale nie wiem jaki to dokładnie jest Model. Ale pewnie rom da się załatwić
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez Nord* » środa, 23 stycznia 2013, 23:50

Dziękuje bardzo za pomoc :)
MTK toolem wystarczyło wpisać numer imei i telefon śmiga :)
Nord*
 
Posty: 30
Dołączył(a): wtorek, 22 stycznia 2013, 23:16
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez east-import.pl » czwartek, 24 stycznia 2013, 09:18

A czyli zgubił IMEi Miałem tak przy jednym One x
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez kruk203 » czwartek, 24 stycznia 2013, 14:36

Dzięki Nord* :mrgreen:
Zrobiłem jak ty i mój też ruszył :lol:
kruk203
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 12 października 2012, 15:11
Lokalizacja: Gd

Postprzez creator » piątek, 25 stycznia 2013, 21:36

Gdzie można kupić takiego klona? Jakie ma parametry?Nord*, Nord*,
creator
 
Posty: 25
Dołączył(a): piątek, 25 stycznia 2013, 10:44
Lokalizacja: Jadą

Postprzez Nord* » sobota, 26 stycznia 2013, 15:58

W Chinach :) na Aliexpres ten jest stary to parametry ma takie sobie 2x 1,2Ghz i 512ram ale działa ok. bez przycięć.
Zapytaj kolegi east-import.pl może On ma takie w ofercie bo ten był kupowany jako 2 x 1,4Ghz i miał mieć PL menu więc może pewniej u kolegi :) Będziesz wiedział co kupujesz.
Nord*
 
Posty: 30
Dołączył(a): wtorek, 22 stycznia 2013, 23:16
Lokalizacja: Gdańsk


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama