• Reklama

nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez ray75 » niedziela, 7 września 2014, 00:38

jak w tytule czy karty muszą być w odpowiednich slotach? czy jest ewentualność że nie obsługuje areo (sprowadzony prosto z chin? obecnie karta aero jest w 1.
ray75
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2014, 20:55

Reklama

en.001phone.cn=

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez Duo » niedziela, 7 września 2014, 01:17

Tak karty muszą być w odpowiednich slotach
WCDMA: Aero2
GSM: zwykła karta

A w ogóle wykrywa kartę aero2 ? Widziałem na forum aplikację, która sprawdza częstotliwości:
engineering mode po zainstalowaniu należy przejść w band mode
Przykładowy screen
Obrazek
Avatar użytkownika
Duo
 
Posty: 33
Dołączył(a): czwartek, 30 stycznia 2014, 04:18
Pochwały: 1

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez yiabol » niedziela, 7 września 2014, 12:07

Ustawienia systemu > Sieci komórkowe > Punkty dostępowe > Aero2 > APN: darmowy

http://www.aero2.pl/Bezplatny-Internet/ ... nie-do-BDI
yiabol
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 7 września 2014, 12:03

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mumingr » wtorek, 9 września 2014, 17:02

Witam.
Proszę o informację czy Jiayu 5 obsługuje Aero2, jeżeli tak to prośba o krótki instruktaż, gdyż w androidzie dopiero raczkuję, dotychczas używałem Noki, więc jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę i na dodatek 50 wiosen na karku. Pozdrawiam.
mumingr
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2014, 11:38

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez ebola1972 » wtorek, 9 września 2014, 17:42

Karte aero prosze włożyć do slotu wcdma. Następnie wpisać punkt dostępowy wedlug instrukcji powyżej.
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mortimer » wtorek, 9 września 2014, 20:33

mumingr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No to krok po kroku:

1. kartę Aero zamontuj w slocie SIM1
2. Po uruchomieniu telefonu, jak wyświetli się komunikat "Karta SIM zmieniona" masz do wyboru opcje "Zamknij" lub "Zmień". Kliknij ta drugą i ustaw w polu "Transmisja danych" kartę Aero2.
3. Z poziomu głównego ekranu wejdź do menu ustawienia i kliknij "Więcej"->"sieci komórkowe" i dalej w podmenu "ustawienia sieci komórkowej".
4. w "Data connection" ustaw Aero2
5. w "3G service"-> Enable 3g ustaw Aero2; a w "network mode" daj 3g only
6. w "Punkty dostępowe" tapnij lewy klawisz i wybierz "Nowy APN" i dalej w polu "Nazwa" wpisz Aero2, a w polu "APN" wpisz: darmowy
7. Tapnij lewy klawisz, wybierz "Zapisz".

I po sprawie - powinno śmigać, aż miło.
Daj znać, czy jest OK.
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mumingr » wtorek, 9 września 2014, 22:26

Witam ponownie.
Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc i instrukcję. Postępuję zgodnie z powyższą instrukcją i z przykrością stwierdziłem, że w "network mode" mam tylko 'GSM/WCDMA(auto mode)" oraz "WCDMA only", nie ma opcji "3g only". Przy zaznaczeniu pierwszej lub drugiej opcji telefon nie łączy się z netem. Przy ikonce informującej o zasięgu jest czerwony znaczek x. Gdy zapodam by telefon wyszukał ręcznie dostępne sieci pokazuje min. Aero2 2G lecz przy próbie Rejestrowania w Aero2G pojawia się komunikat "Nie można połączyć się z tą siecią. Spróbuj ponownie później". Dodam, że karta Aero2 w modemie Huawei łączy się z Aero bez problemu. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły i rady to będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
mumingr
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2014, 11:38

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez ray75 » środa, 10 września 2014, 00:50

U mnie już śmiga w sumie nie wiem co było po restarcie po prostuzzaczął działa. Ale ddzięki za okazaną pomoc
ray75
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2014, 20:55

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mortimer » środa, 10 września 2014, 09:44

mumingr - wybierz wcdma only w tym punkcie. Zrestartuj telefon po przejściu przez wszystkie punkty. Sprawdź wszystko jeszcze raz dokładnie i nie idź na skróty przy żadnym z punktów - musi zadziałać.
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Odp: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez dytruff » środa, 10 września 2014, 09:50

mortimer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No to krok po kroku:

1. kartę Aero zamontuj w slocie SIM1
2. Po uruchomieniu telefonu, jak wyświetli się komunikat "Karta SIM zmieniona" masz do wyboru opcje "Zamknij" lub "Zmień". Kliknij ta drugą i ustaw w polu "Transmisja danych" kartę Aero2.
3. Z poziomu głównego ekranu wejdź do menu ustawienia i kliknij "Więcej"->"sieci komórkowe" i dalej w podmenu "ustawienia sieci komórkowej".
4. w "Data connection" ustaw Aero2
5. w "3G service"-> Enable 3g ustaw Aero2; a w "network mode" daj 3g only
6. w "Punkty dostępowe" tapnij lewy klawisz i wybierz "Nowy APN" i dalej w polu "Nazwa" wpisz Aero2, a w polu "APN" wpisz: darmowy
7. Tapnij lewy klawisz, wybierz "Zapisz".

I po sprawie - powinno śmigać, aż miło.
Daj znać, czy jest OK.

Jeszcze roaming należy włączyć dla transmisji danych.

Wysyłane z mojego ZTE V975 za pomocą Tapatalk 2
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mortimer » środa, 10 września 2014, 09:54

Nie zawsze - nie musiałem klikać specjalnie, ale słuszna uwaga.
mumingr - odpal i to jeżeli nie masz uruchomionego.
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mumingr » środa, 10 września 2014, 11:42

Jeszcze raz dziękuję za rady. Wykonuję wszystko tak jak piszesz "mortimer" zrobiłem to kilka razy i kicha. Włączyłem roming i też nie pomogło. Zaobserwowałem, że po wejściu do 3G service i zaznaczeniu w Enable 3G Aero 2 oraz zaznaczeniu w Network Mode "WCDMA only" to telefon nie może znaleźć sieci. Przy odznaczeniu Aero2 w Enable 3G telefon odnajduje sieci w tym i Aero2 2G lecz nie może się się zarejestrować w sieci. Ikonka zasięgu jest pusta z czerwonym "x". Tak sobie pomyślałem, że Jiayu 5S ma możliwość współpracy z Aero2 a Jiayu 5 nie ma takiej możliwości. Co Wy Panowie na to?
mumingr
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2014, 11:38

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości