• Reklama

nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez ebola1972 » środa, 10 września 2014, 12:30

Słuszna uwaga. Proszę sprawdzić czy Band Mode pokazuje pasmo WCDMA 900
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Reklama

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mumingr » środa, 10 września 2014, 12:54

Witam.
Slot 1 nie wskazuje WCDMA 900, wskazuje WCDMA-GSM-900, slot 2 wskazuje EGSM900.
mumingr
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2014, 11:38

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mortimer » środa, 10 września 2014, 13:09

mumingr - na pewno masz jiayu g5s? Jaki model masz w menu ustawienia -> Informacje o telefonie?
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez mumingr » środa, 10 września 2014, 13:29

W moim pierwszym poście napisałem Jiayu 5, przez nieuwagę nie dopisałem G. W informacji o telefonie pisze Jiayu G5 a na fakturze pisze Jiayu G5Turbo. Czy jest jakaś różnica w telefonach? Sprawdziłem ten model telefonu nie obsługuje WCDMA 900 a więc i Aero2. Szkoda. Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.
mumingr
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2014, 11:38

Re: nie mogę uruchomić aero 2 na jiayu g5s

Postprzez Kosmopolitan » wtorek, 24 lutego 2015, 02:33

mortimer napisał(a):
mumingr napisał(a):Witam.
Proszę o informację czy Jiayu 5 obsługuje Aero2, jeżeli tak to prośba o krótki instruktaż, gdyż w androidzie dopiero raczkuję, dotychczas używałem Noki, więc jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę i na dodatek 50 wiosen na karku. Pozdrawiam.


No to krok po kroku:

1. kartę Aero zamontuj w slocie SIM1
2. Po uruchomieniu telefonu, jak wyświetli się komunikat "Karta SIM zmieniona" masz do wyboru opcje "Zamknij" lub "Zmień". Kliknij ta drugą i ustaw w polu "Transmisja danych" kartę Aero2.
3. Z poziomu głównego ekranu wejdź do menu ustawienia i kliknij "Więcej"->"sieci komórkowe" i dalej w podmenu "ustawienia sieci komórkowej".
4. w "Data connection" ustaw Aero2
5. w "3G service"-> Enable 3g ustaw Aero2; a w "network mode" daj 3g only
6. w "Punkty dostępowe" tapnij lewy klawisz i wybierz "Nowy APN" i dalej w polu "Nazwa" wpisz Aero2, a w polu "APN" wpisz: darmowy
7. Tapnij lewy klawisz, wybierz "Zapisz".

I po sprawie - powinno śmigać, aż miło.
Daj znać, czy jest OK.


Witam. Mam 2 Chńskie telefony Lenovo oraz Jiayu. Ustawiałem Aero tak jak pisze powyżej i mam jedną uwagę:
u mnie nie działało Aero i nie mogłem sobie z tym poradzić do czasu aż w polu NOWE APN nie wpisałem samego AERO! Bez 2. Reszta tak jak pisze powyżej i wszystko śmiga. Instrukcję znalazłem na tej stronce:
https://www.youtube.com/watch?v=1bRfMuVNcEs
Kosmopolitan
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 24 lutego 2015, 02:25

Poprzednia strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama