• Reklama

Nibiru H1

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 15 sty 2015, o 18:38

Szukałem tego romu, który Ty masz ale znalazłem go tylko na jakimś ruskim forum z którego nic nie rozumiem.
Wgrałem to: http://www.needrom.com/download/k-touch ... ilenguage/
Numer kompilacji wygląda na starszy TBT978012_9480_V0802, zobaczymy jak będzie się zachowywał...
Jest język polski (w orginalnym nie miałem), mam nadzieję, że będzie lepiej.
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Reklama

Re: Nibiru H1

Postprzez Mixxer5 » 16 sty 2015, o 22:00

root napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


1. może to tylko zbieg okoliczności ale następnego dnia po włożeniu karty do Nibiru o godzinie 5 rano obudził mnie telefon z Liberii (+231330440432), stąd moje podejrzenie, że w tym romie jest jakiś syf
2. poziom naładowania baterii potrafi spaść o 30-40% przez noc w trybie czuwania
3. statystyka zużycia baterii pokazuje, że system zużywa ok 90% (jest to łączne zużycie wyświetlacza, bt, czuwanie, wifi), niestety nie da się tego rozbić na bardziej szczegółowe informacje, np. ile zużywa sam wyświetlacz
4. brak polskiej lokalizacji, to akurat załatwia aplikacja MoreLocale2
5. każdego ranka (czyli od 3 dni) sim z aero2 jest nieaktywny (czerwony krzyżyk, brak zasięgu), konieczny jest restart simu w 'sim management'- czy to normalne?


Też mam Nibiru i sporo przy nim grzebałem, więc mogę pomóc.

1. Raczej zbiego okoliczności. Niemniej- jak chcesz zmieniać rom, to zapraszam do tej grupy na fb:
https://www.facebook.com/groups/284437088382993/

Są tu romy dla kitkata 4.4, osobiście używam tego:
https://www.facebook.com/notes/k-touch- ... 4424711592
i ten polecam, bo pozostałe niekoniecznie mają obsługę kart sim europejskich (ten też nie miał, ale go zaktualizowali- i ma). Działa stabilnie (polecam wyłączyć gesty- odblokowują telefon w kieszeni i potrafią go zawiesić- poza tym jest ok).

2. Też mam ten problem- polecam apus launchera (dostępny w google play)- ma aplikację do baterii, która wyłącza wszystko w tle. Trzeba tylko pamiętać, żeby z niej korzystać.

3. Aż tak to nie mam. Spróbuj aplikacji do kalibracji/ naprawy baterii ze sklepu (są za darmo), działa dzięki nim nieco dłużej- dzień trzyma przy intensywnym użytkowaniu.

5. Teraz już nie korzystam z Aero, bo zmieniłem sieć i mam pakiet, ale kiedy korzystałem, to też mi się tak zdarzało, także na starym telefonie. To coś z aero, nie telefonem- karta którą teraz mam siedzie w tym samym slocie w którym wcześniej było Aero i jest ok, chyba że nie ma zasięgu.
Mixxer5
 
Posty: 15
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:35
Telefon:: Pentagram

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 17 sty 2015, o 23:56

Od dwóch dni testuję rom o którym pisałem wyżej i jestem zachwycony. Bateria trzyma zdecydowanie dłużej (przez noc zjada max 1%), nie ma już również problemu z aero. Zostanę przy nim, chyba że pojawi się lollipop.
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 18 sty 2015, o 00:24

Ile wam trzyma bateria podczas przeglądania internetu?
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Re: Nibiru H1

Postprzez Mixxer5 » 23 sty 2015, o 00:27

Nibiru napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Przy normalnym użytkowaniu (2-3h internet, 2h muzyka), od 7 do teraz (22.30) spadło 51%. Muzyka oczywiście przy zgaszonym ekranie, internet na 3g.
Mixxer5
 
Posty: 15
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:35
Telefon:: Pentagram

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 11 mar 2015, o 16:32

Czy działa Wam USB OTG? Bo ja wypróbowałem już kilka romów i na żadnym niestety otg nie chce działać. Może z moim kablem jest coś nie tak?
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 11 mar 2015, o 18:26

Śmiga normalnie na oryginalnym.
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 12 mar 2015, o 15:31

Czy Twój kabel ma wtyczkę na oddzielne zasilanie?
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 12 mar 2015, o 19:14

Zasilanie idzie z telefonu.
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 16 mar 2015, o 15:28

Ok, działa. Problemem okazał się kabel za niecałe 2zł z allegro.
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez TLasky » 16 mar 2015, o 17:13

root napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 93943.html

sprawdzone, niedrogie kable, kupiłem już kilkanaście sztuk, testowane na kilku telefonach i dają radę :-). Do tego są całkiem ładne i fajnie wykonane. Koniecznie zaznacz kolory przy zakupie- da Ci to ok. 75% szans, że dostaniesz właściwy :-D.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1810
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Poprzednia strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Feedfetcher i 1 gość