• Reklama

Nibiru H1

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Nibiru H1

Postprzez Mixxer5 » 18 paź 2014, o 18:52

Nibiru napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



A, no to w sumie wszystko fajnie (szkoda, że nie można mieć i nakładki i Kitkata, ale trudno). Dzięki za info, więcej pytań nie mam ;)
Mixxer5
 
Posty: 15
Dołączył(a): 15 paź 2014, o 21:35
Telefon:: Pentagram

Reklama

Re: Nibiru H1

Postprzez bulionek10 » 24 lis 2014, o 19:16

Hej czy wie ktos jak w nibiru h1 zmienic wyglad ikonek tzn zeby nie bylo tej otoczki
bulionek10
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 11:52
Lokalizacja: Rybnik

Re: Nibiru H1

Postprzez SeventyThree » 27 lis 2014, o 01:43

zmień launchera na apex albo nova i szalej z ikonkami :-)
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
AKTYWNY
 
Posty: 205
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 16:28
Lokalizacja: GDA
Pochwały: 3
Telefon:: Lenovo A806
ROM: 16GB

Re: Nibiru H1

Postprzez michal.ga2 » 27 lis 2014, o 22:00

Witam, czy ktoś może mi napisać jak się spisuje gps w tym telefonie ? I jak jest spasowana obudowa, trzeszczy coś ?
pozdrawiam
michal.ga2
 
Posty: 31
Dołączył(a): 27 lis 2014, o 21:56
Pochwały: 2
Telefon:: trend

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 28 lis 2014, o 19:33

Używając Locusa do nawigacji GPS podaje prawidłową pozycję po 1s z dokładnością 4m.
Co do obudowy to dla mnie jest idealnie dopasowana.

Telefonu używam do odnajdywania osnowy 3 stopnia w terenie, a właściwie to setek takich osnow w ciągu dnia i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Re: Nibiru H1

Postprzez michal.ga2 » 28 lis 2014, o 23:22

a mógłbyś wrzucić jakieś fotki jakie robi aparat ? generalnie na dniach będę zamawiał telefon i cały czas się waham między nibiru a lenovo a806. Czy jest ktoś w stanie mnie przekonać który telefon będzie lepszy ?
michal.ga2
 
Posty: 31
Dołączył(a): 27 lis 2014, o 21:56
Pochwały: 2
Telefon:: trend

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 14 sty 2015, o 17:19

Witam, czy ma ktoś sprawdzony rom do tego telefonu?
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 14 sty 2015, o 20:44

Oryginalny jest ok. Może sprecyzuj czego szukasz?
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 15 sty 2015, o 12:52

Nibiru napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


1. może to tylko zbieg okoliczności ale następnego dnia po włożeniu karty do Nibiru o godzinie 5 rano obudził mnie telefon z Liberii (+231330440432), stąd moje podejrzenie, że w tym romie jest jakiś syf
2. poziom naładowania baterii potrafi spaść o 30-40% przez noc w trybie czuwania
3. statystyka zużycia baterii pokazuje, że system zużywa ok 90% (jest to łączne zużycie wyświetlacza, bt, czuwanie, wifi), niestety nie da się tego rozbić na bardziej szczegółowe informacje, np. ile zużywa sam wyświetlacz
4. brak polskiej lokalizacji, to akurat załatwia aplikacja MoreLocale2
5. każdego ranka (czyli od 3 dni) sim z aero2 jest nieaktywny (czerwony krzyżyk, brak zasięgu), konieczny jest restart simu w 'sim management'- czy to normalne?
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 15 sty 2015, o 14:50

To masz coś nie tak z telefonem.

1 Ja u siebie kontroluje ruch sieciowy i nie zauważyłem żeby połączyć z internetem próbowały jakieś podejrzane aplikacje.

2 Jak idę spać przy 100% naładowania baterii to po 8 godzinach snu nam nadal 100 baterii, po 12 godzinach spania 99%. Zobacz sobie które apki ci z zrzerają baterię.

3 Od tego jest choćby battery doktor ze sklepu.

4 nie rozumiem o jaką lokalizację chodzi.

5 nie jest to normalne. U mnie śmiga bez problemów.
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Re: Nibiru H1

Postprzez root » 15 sty 2015, o 16:41

Czy na pewno mamy takie same romy?
Załączniki
nibiru_screen.png
nibiru_screen.png (76.46 KiB) Przeglądane 254 razy
root
 
Posty: 10
Dołączył(a): 14 sty 2015, o 17:15
Telefon:: K-Touch

Re: Nibiru H1

Postprzez Nibiru » 15 sty 2015, o 17:30

W build number tam gdzie ty masz V0812, Ja mam V9812. Reszta identycznie.

Co to znaczy nie wiem bo ostatnio raz zmieniałem ROM jak miałem Omnie na WM6.1.

Telefonu kupiłem w październiku.

Dodatkowo ja mam po Polsku całe menu.
Nibiru
AKTYWNY
 
Posty: 235
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 16:52
Pochwały: 20
Telefon:: Nibiru H1
ROM: 4.2.2.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama