• Reklama

NEXBOX A3

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

NEXBOX A3

Postprzez j4c0b » piątek, 23 września 2016, 12:06

witam
dotarł właśnie do mnie powyższy box zakupiony na ofercie przedsprzedażowej banggoda
http://www.banggood.com/NEXBOX-A3-Amlog ... 79100.html
i chwilę się nim wczoraj wieczorem bawiłem i jestem bardzo zawiedziony.
niby najszybsze co obecnie jest na rynku czyli amlogic 912
a cały interfejs boxa ma jakieś przywieszki.
nie wiem czy po prostu przytrafił mi się felerny egzemplarz czy ten produkt jest po prostu taki słaby.
Przez godzinę zabawy z boxem kilka razy wyskoczył mi komunikat że jakaś aplikacja przestała odpowiadać i czy chcę czekać aż wróci czy nie.
box bardzo często łapał zadyszkę przy prostych operacjach.
podłączyłem do niego bezprzewodową klawiaturę z touchpadem
od razu ją wykrył i można było z niej korzystać po paru minutach nagle przestał ją widzieć - sprawdzę jeszcze baterie bo mi wczoraj to zupełnie wyleciało z głowy.
JAk w tych andoidowych boxach wywołać "task manadzera" by zobaczyć jakie aplikacje są w pamięci i zbędne ubić albo szybko przemieszczać się pomiędzy uruchomionymi aplikacjami. jak najadę kursorem myszy na górę ekranu to wyjeżdza mi menu jak w telefonie po przeciągnięciu palcem z góry ekranu na dół. ale od razu znika więc nie można wybrać żadnej z opcji.
Dostarczony pilot ma funkcje myszy ale poruszanie kursorem myszy to udręka.
Zainstalowałem hbogo i apliakcja cały czas zgłasza problemy sieciowe i w sumie po zalogowaniu nic nie można w niej zrobić poza zamknięciem.
zainstalowałem vlc żeby oglądać pliki z pena i tam nagle system przestaje reagować na ruchy pilota albo robi to w jakiś dziwny sposób że nie można się w menu przebić do opcji przeglądania dysku.
Update ota pokazuje że nie ma nowszych wersji oprogramowania.
W ogóle ten cały box wygląda mi na wersję alfa przedprodukcyjną cały czas coś nie do końca tutaj działa tak jak powinno.
Przywrócę go dziś do ustawień fabrycznych i dam jeszcze jedną szansę.
Box sam w sobie wygląda bardzo fajnie taka mała kwadratowa kostka - nie zagrzał się przez te 1h testów użytkownika.
Kupiłem go jako narzędzie doodtwarzania plików zakodowanych hevcem x265 i tutaj niestety nie sprawdził się jak na razie.
w kodi udało mi się wybrać mój plik testowy (serial) uruchomił go, ruszyło sprawnie, zapauzowałem i tutaj zaczęły się schody - po odpauzowaniu wyskoczył napis buforowanie i znacznik postępujących procentów gdy po dłuższej chwili doszedł do 100% odtwarzanie ruszyło ale był kompletny rozjazd dźwięku i obrazu, poza tym że obraz strasznie klatkował.

Czy ktoś również posiada ten model?
j4c0b
 
Posty: 50
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2016, 20:23
Pochwały: 4

Reklama

Re: NEXBOX A3

Postprzez j4c0b » wtorek, 27 września 2016, 17:12

Dałem boxowi drugą szansę i jest lepiej i chyba zostanie na dłużej bo miałem w planach jednak sie go pozbyć.
Napisałem do banggoda i odpisali że producent pracuje nad problemem z hbogo.
Problem niedziałającej klawiatury:)) nie śmiejcie się bo ja już się sam ze siebie pośmiałem do rozpuku.
na pilocie jest klawisz który włącza wskaźnik myszy kierowany pilotem:) i wtedy klawiatura i mysz przestają działać.
Video odtwarzam vlc i wszystko co mam w tym to co cięło się na kodi chodzi bez zarzutu.
Niestety w vlc jest problem z widocznością pendrive'ów. z systemowego exploratora plików wszystko widać i stamtąd muszę odpalać wskazując vlc jako odtwarzacz.
nadal nie wiem jak poruszac się po powiadomieniach systemowych wyświetlanych na górze ekranu. po najechaniu myszą do górnej krawędzi wyświetlają się te powiadomienia ale jak tylko ruszę myszą w dół by któryś wskazać to od razu znikają i nadal nie wiem jak wywołać listę uruchomionych programów w tle.
j4c0b
 
Posty: 50
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2016, 20:23
Pochwały: 4

Re: NEXBOX A3

Postprzez kazmirz » wtorek, 1 listopada 2016, 17:23

Witam Cie mam owy model taki jak Ty..i siedze nad nim 3 dzien :)..

Powiedz mi tak..Czy masz aplituner? jezeli tak czy udalo sie puscic dzwiek z kodiego 5.1 dts lub true HD do amplitunera? i amplituner rozpoznaje dzwiek ?

Ponoc procesor amlogic 912 ma z tym problem oraz wogole nie udalo sie zalaczyc dzwieku 7.1 atmos..

Ciekawe jak u Ciebie jest?
kazmirz
 
Posty: 58
Dołączył(a): niedziela, 11 listopada 2012, 16:54
Lokalizacja: Leszno

Re: NEXBOX A3

Postprzez j4c0b » środa, 2 listopada 2016, 15:29

Niestety nie mam amplitunera. box jest podłączony bezpośrednio do tv. właściwie na razie leży nie używany:(
j4c0b
 
Posty: 50
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2016, 20:23
Pochwały: 4

Re: NEXBOX A3

Postprzez kazmirz » środa, 2 listopada 2016, 15:32

Szkoda .ale już sprawdzilem . On ma wielki problem z tym dźwiękiem
kazmirz
 
Posty: 58
Dołączył(a): niedziela, 11 listopada 2012, 16:54
Lokalizacja: Leszno


Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama