• Reklama

NEWMAN K1 VS ZOPO ZP 810

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Postprzez rawyolks » 8 cze 2013, o 11:20

Ten ROM wgrywasz przez SP Flash Tool.[hide]
http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... 4197399152[/hide]
Ostatnio edytowano 8 cze 2013, o 14:09 przez rawyolks, łącznie edytowano 1 raz
rawyolks
 
Posty: 147
Dołączył(a): 27 sty 2013, o 00:43
Pochwały: 1

Reklama

Postprzez Foster » 8 cze 2013, o 14:13

rawyolks napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jesteś pewny?

Bo to ten sam co na

[hide]http://www.needrom.com/mobile/newman-k1/[/hide]

a tu piszą

Stock ROM for the Newman K1 / Freelander i30, install from recovery.
To install the recovery image root the phone (Motochopper works), then use MobileUncle Tools.
Once you have rebooted in recovery, backup your current ROM then apply the new zip, wipe cache, and reboot.

Czy przez recovery
UMI X1 > ZP810 > Newman K1 > C2 platinum > zopo zp980 2/32 > NEO N003 2/32 > ZP998 >> Planowany ZP999 ;)
Foster
 
Posty: 109
Dołączył(a): 5 mar 2013, o 13:06
Lokalizacja: Warsaw
Pochwały: 1

Postprzez rawyolks » 8 cze 2013, o 14:44

Tak, jestem pewien.[hide]
http://bbs.newman.mobi/forum.php?mod=vi ... tid=268379[/hide]

Linki wstawiać w
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

marxxx
Ostatnio edytowano 8 cze 2013, o 22:45 przez rawyolks, łącznie edytowano 1 raz
rawyolks
 
Posty: 147
Dołączył(a): 27 sty 2013, o 00:43
Pochwały: 1

Postprzez Foster » 10 cze 2013, o 09:16

spokojnie marxxx - uczymy się :)

[ Dodano: 2013-06-18, 10:52 ]
Parę zdań po aktualizacji softu na stockowy 4.2.1:

Ogólnie telefon jak ręką odjąć....

ale po kolei:

BATERIA
Trzyma nawet 3 dni!!!
Dla mnie to jest naprawdę dużo bo wcale mało nie korzystam z telefonu.
W tym przypadku bateria Newmana realnie wychodzi że jest pojemniejsza niż w Zopo Zp810.

Głośnik
Mam duże wrażenie że głośnik gra głośniej.
Aktualnie zopo ma mój brat ale porównam czy głośnik Newmana nie jest przypadkiem mocniejszy

Dotyk
Precyzja dotyku wydaje mi się że została poprawiona (chyba że się przyzwyczaiłem:))

System Android 4.2.1
Systemy aktualnie wyglądają tak samo. Niestety Newman wciąż w wersji skockowej nie ma polskiego języka i Google Playa. Po zainstalowaniu google play z chińskiej aplikacji wywala błąd. Aktualnie mam już działające Google Play ale trzeba chwile pogrzebać, również usunąłem wszystkie chińskie programy które były zainstalowane.

Proces instalacji nowego roomu oraz pomoc w konfiguracji google playa mogę opisać w osobnym temacie jak by ktoś potrzebował.

Mogę doradzić że jeśli ktoś posiada telefon Newmana K1 z andkiem Lewa bardzo polecam go usunąć:)
UMI X1 > ZP810 > Newman K1 > C2 platinum > zopo zp980 2/32 > NEO N003 2/32 > ZP998 >> Planowany ZP999 ;)
Foster
 
Posty: 109
Dołączył(a): 5 mar 2013, o 13:06
Lokalizacja: Warsaw
Pochwały: 1

Postprzez halbu » 17 lip 2013, o 19:54

Jak możesz to odpisz dokładnie co i jak zrobiłeś.
Ja mam androida 4.2.2 i mam problemy zaero. Na innych telefonach reż nie działa z ta wersja, więc chce zmienić na starsza, na której działa np w lenovo
halbu
 
Posty: 8
Dołączył(a): 8 maja 2013, o 11:16
Lokalizacja: kraków

Postprzez marx » 17 lip 2013, o 21:50

Foster napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Do dzieła, napewno nie jednemu się przyda.
marx
Administrator
 
Posty: 7610
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: NEWMAN K1 VS ZOPO ZP 810

Postprzez 71piterrr » 10 sie 2013, o 14:49

Kolego opisz tą instalację mój K1 już do mnie jedzie, leci czy też płynie ... cholera wie
Piterrr
71piterrr
 
Posty: 9
Dołączył(a): 5 lip 2013, o 00:39
Lokalizacja: Tychy

Poprzednia strona

Powrót do Porównania telefonów



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama