• Reklama

Newman K1 Recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Postprzez addone » piątek, 7 czerwca 2013, 15:22

Wlasnie na needrom wyszedl update stock romu

Update Official Newman K1 Version : QB1D-T600-6589V1.0.3B06_2013-06-03
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 131
Dołączył(a): wtorek, 14 maja 2013, 20:51
Pochwały: 1

Reklama

Postprzez rawyolks » piątek, 7 czerwca 2013, 15:58

Jakby co to dokopałem się do oryginalnego linka prosto z forum Newmana.[hide]http://pan.baidu.com/share/link?shareid=3722737420&uk=1143976775[/hide]

Jak z polskim językiem i chińskimi apkami?
rawyolks
 
Posty: 147
Dołączył(a): niedziela, 27 stycznia 2013, 00:43
Pochwały: 1

Postprzez elcok » wtorek, 18 czerwca 2013, 18:36

Witam, jak się ma sprawa wyświetlacza w pełnym słońcu ? Pragnę wymienić swojego wysłużonego Galaxy s2 na Newmana k1 albo Jiayu g4 i szukam dobrego telefonu, którym nie będzie mnie korciło cisnąć o ziemię na dworzu, gdy w słoneczny dzień nic nie zobaczę na ekranie :P
elcok
 
Posty: 2
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 22:01
Lokalizacja: Ino

Postprzez stifler959 » wtorek, 18 czerwca 2013, 18:42

pełne słońce i wszystko bardzo dobrze widać, ja jestem zachwycony bo w zte v970 była tragedia z tym i nic nie było widać w słońcu i trzeba było się gimnastykować.
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): poniedziałek, 28 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Postprzez Foster » czwartek, 20 czerwca 2013, 11:30

Jakby ktoś chciał popatrzec na jakość zdjęć Newmana to zapraszam tutaj:

[hide]http://allegro.pl/show_item.php?item=3335485046[/hide]

Zdjęcia robione na szybko w samochodzie na kolanach.

Aparat naprawdę robi robotę
Ostatnio edytowano piątek, 21 czerwca 2013, 07:45 przez Foster, łącznie edytowano 1 raz
UMI X1 > ZP810 > Newman K1 > C2 platinum > zopo zp980 2/32 > NEO N003 2/32 > ZP998 >> Planowany ZP999 ;)
Foster
 
Posty: 110
Dołączył(a): wtorek, 5 marca 2013, 13:06
Lokalizacja: Warsaw
Pochwały: 1

Postprzez Ada$ » czwartek, 20 czerwca 2013, 13:05

Pytanko, czy komuś udało się odpalić Aero2 na K1? Teoretycznie powinien obsługiwać a jak jest w praktyce? Obsługuje i śmiga czy konfiguracja jest problematyczna?
Ada$
 
Posty: 153
Dołączył(a): czwartek, 5 sierpnia 2010, 03:14
Lokalizacja: Silesia
Pochwały: 1

Postprzez halbu » piątek, 12 lipca 2013, 14:04

u mnie aero tez nie dziala.
Udalo sie komus wgrac inny rom zeby dzialalo pasmo 900mhz?

Odnosnie trzymania baterii. Mi trzymala minimalnie ok 1 dnia, max to prawie 4dni (piatek rano - poniedzialekwieczor)


Aha odnosnie wad to przy dluzszym korzystaniu z internetu czy ogladaniu filmow / graniu w gry - nagrzewa sie telefon i ekran dotykowy przestaje mi dzialac jak trzeba. Czasem pomaga wlaczenei i wylaczenei wyswieltacza, ale i tak do idealu wtedy brakuje troche. Czy ktos z was co ma K1 tez to zauwazyl ?
halbu
 
Posty: 8
Dołączył(a): środa, 8 maja 2013, 11:16
Lokalizacja: kraków

Postprzez addone » sobota, 13 lipca 2013, 12:09

Mi tez sie wydaje, ze dotyk dziala 'dziwnie' tzn nie jest tak czuly jak w innych telefonach.
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 131
Dołączył(a): wtorek, 14 maja 2013, 20:51
Pochwały: 1

Postprzez szufla » poniedziałek, 15 lipca 2013, 09:19

Witaj

Noszę się z zamiarem zakupu telefon, jednak jest parę rzeczy na które nie mogę jednoznacznie znaleźć odpowiedzi. Czy byłbyś tak uprzejmy i sprawdził w swoim telefonie czy:

1. Istnieje możliwość robienia panoram PHOTOSPHERE
2. Istnieje możliwość wybrania trybu HDR dla robienia zdjęć
3. Istnieje możłiwość skożystania z MIRACAST, czyli w opcjach powinno być coś takiego jak WIRELESS DISPLAY. TO służy do tego aby sparować się bezpośrednio z telewizorem albo innym telefonem przez wifi i przekazywać na żywo obraz z telefonu.
4. Używałeś może programów to zapisywania śladów gps, takich jak endomondo albo moje trasy (google)? Działa to ok?

Dziękuję z góry i pozdrawiam
szufla
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 3 czerwca 2013, 18:43
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Foster » poniedziałek, 15 lipca 2013, 16:44

Szufla jak coś to mogę Ci sprzedać swojego Newmana bo zamawiam THL W8+ z 2GB ramu.
Wyślij mi PW z mailem do siebie to prześle Ci foty i cene.

Nie umiem Ci odpowiedzieć na twoje pytania ale zdjęcia telefon sieka niesamowite - do tej pory ich jakośc mnie zaskakuje.
UMI X1 > ZP810 > Newman K1 > C2 platinum > zopo zp980 2/32 > NEO N003 2/32 > ZP998 >> Planowany ZP999 ;)
Foster
 
Posty: 110
Dołączył(a): wtorek, 5 marca 2013, 13:06
Lokalizacja: Warsaw
Pochwały: 1

Postprzez szufla » wtorek, 16 lipca 2013, 11:41

To o co pytam jest dla mnie bardzo ważne. Bez tej informacji potwierdzonej nie zdecyduję się na zakup słuchawki :(
szufla
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 3 czerwca 2013, 18:43
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez stifler959 » wtorek, 16 lipca 2013, 13:34

1.w stocku nie ma takiej możliwości, chyba że przez jakąś aplikacje dodatkową, można robić tylko zwykłe panoramy.
2. Tak
3. brak
4. Endomondo szaleje, runkeeper jeszcze nie sprawdzony, Yanosik używam i działa poprawnie.
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): poniedziałek, 28 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama