• Reklama

Newman K1 Recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Postprzez jacek.marciuk » środa, 5 czerwca 2013, 00:09

to jest właśnie ten rom od Chinatronic i jest mega syfem.

Domyślam się, że stockowy rom jest dużo dużo lepszy.

tu jest za dużo syfu, a te nakładki cholernie zamulają telefon.
jacek.marciuk
 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 1 maja 2013, 21:39
Lokalizacja: Warszawa

Reklama

Postprzez colinwlkp » środa, 5 czerwca 2013, 00:44

Panowie mogę polecić stockowy rom, przez jakiś czas walczylem by zrotować słuchawkę aby można bylo more locale chociaż odpalić ale teraz nawet już zrezygnowałem bo stwierdzilem że za dużo będzie mnie kusić by mieszać a naprawde wszystko płynnie smiga, syfu wgranego były moze ze 3 aplikacje ktore odinstalowalem,
colinwlkp
 
Posty: 20
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 00:19
Lokalizacja: wlkp

Postprzez chaos » środa, 5 czerwca 2013, 01:22

miśki podbijam zapytanie o GPS, działają normalnie mapy (są one w ogóle na tym stockowym romie?) i aplikacje typu endomondo?
-----------------------------------------
Mądry człowiek pyta jak nie wie i odpowiada jak wie.
chaos
 
Posty: 9
Dołączył(a): piątek, 24 maja 2013, 23:21
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez jacek.marciuk » środa, 5 czerwca 2013, 01:42

GPS działa.
dzisiaj korzystałem z maps google + nawigacja. wszystko OK.
w stockowym romie (w tym od Chinatronic) nie ma apek googla
jacek.marciuk
 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 1 maja 2013, 21:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez zielonyem » środa, 5 czerwca 2013, 22:04

Panowie, taka kwestia. Czy działa wam dźwięk stereo ? Czy na słuchawkach stereo dźwięk jest ładnie podzielony czy jest to mono rozbite na 2 ?
zielonyem
 
Posty: 31
Dołączył(a): poniedziałek, 27 maja 2013, 05:40
Lokalizacja: Mazowieckie

Postprzez colinwlkp » środa, 5 czerwca 2013, 22:39

chaos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


gdzieś tam już pisałem o tym

endomondo i sporttrakery narazie u mnie wariacje odstawia- nic się nie zgadza z rzeczywistością

ale dobrze np pokazuje yanosik

automap nie wgrywałem, żadnych jak macie jakieś świeżynki działające poproszę o link potestuję i coś wysmyczę
colinwlkp
 
Posty: 20
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 00:19
Lokalizacja: wlkp

Postprzez chaos » czwartek, 6 czerwca 2013, 21:51

Dobra, ekarta sie przyturlała, na dniach będę zamawiał newmana (chinatronic, singapore post). wyklarujcie mi tylko jeszcze jedną rzecz: w sprawie ROMu - mówicie, że stockowy jest lepszy - chodzi wam o ten 4.2.2 z polskim językiem, i tymi 3 aplikacjami po chińsku jak pisał colin? czy stockowy jest 4.2.1 jak widać na strone, co powiesił addone wyżej? który nie ma apek od gógle (maps, play?)?

chce najpierw uderzyć mailem do chinatronic czy mogą mi zrootowac fona i wgrac ten lepszy soft, żeby się przynajmniej na razie nie bawić w domowy serwis androida.
-----------------------------------------
Mądry człowiek pyta jak nie wie i odpowiada jak wie.
chaos
 
Posty: 9
Dołączył(a): piątek, 24 maja 2013, 23:21
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez stifler959 » czwartek, 6 czerwca 2013, 22:15

zrootowany to on jest. Druga sprawa stockowy to 4.2.1 bez polskiego języka chyba, a 4.2.2 z polskim ale są pewne problemy. Mnie denerwuje w nim apka do smsów (przy pisaniu działa z opóźnieniem i w ogóle mnie denerwuje. i podczas odblokowania jest lekka zwiecha, a tak to hula bardzo dobrze wszystko.
I muszę pochwalić wyświetlacz, w ZTE V970 w słońcu było słabiutko widać albo w ogóle, a tutaj wręcz idealnie jest. Druga sprawa to zdjęcia robi bardzo ładne i jestem mega zadowolony, dużo ładniejsze jak w ZTE. No i trzecia sprawa bateria bez szaleństw da radę około 2 dni, ale z mocniejszym użytkowaniem tj. WIFI cały dzień, dużo dzwonienia i sms, Internet itd to po dniu późnym wieczorem trzeba ładować. Sorry za chaos w mojej wypowiedzi:)
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): poniedziałek, 28 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Postprzez colinwlkp » czwartek, 6 czerwca 2013, 22:28

Stock po aktualizacji
colinwlkp
 
Posty: 20
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 00:19
Lokalizacja: wlkp

Postprzez Foster » piątek, 7 czerwca 2013, 11:07

colinwlkp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mam to samo - syf jak h.. :)

ja miałem na zopo 4.2.2 z polskim i naprawdę robi robotę.

A ten to porażka.

Mam nawet w nim problemy z widgetami - po zainstalowaniu nie pokazują się do wyboru...

Czy ktos zmieniał rom w tym wynalazku? Ja miałem problemy na początku a teraz nie mam czasu się bawić.
UMI X1 > ZP810 > Newman K1 > C2 platinum > zopo zp980 2/32 > NEO N003 2/32 > ZP998 >> Planowany ZP999 ;)
Foster
 
Posty: 110
Dołączył(a): wtorek, 5 marca 2013, 13:06
Lokalizacja: Warsaw
Pochwały: 1

Postprzez chaos » piątek, 7 czerwca 2013, 15:03

ale chyba lepsze te stocki niż ta chimera LewaOS+touchwiz z milionem chińskich krzaków i nakładek ?
-----------------------------------------
Mądry człowiek pyta jak nie wie i odpowiada jak wie.
chaos
 
Posty: 9
Dołączył(a): piątek, 24 maja 2013, 23:21
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez qzder » piątek, 7 czerwca 2013, 15:13

Wcześniej prosiłem o sprawdzenie, czy GLONASS działa, gdzie na ruskich forach pisali, że Newman oszukał w tej kwestii. Dzisiaj w recenzji z Gizchina posiadacz potwierdził, że ruskie satelity jednak są widoczne w Lewa ROM.
Dodał również:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
qzder
 
Posty: 131
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 18:35
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama