• Reklama

Newman K1 Recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Postprzez zielonyem » sobota, 1 czerwca 2013, 07:09

OK, zwracam honor firmie Newsmy, mają stronę internetową:)
@colinwlkp- No coś za ładnie Ci ta bateria wytrzymuje, możesz napisać co rozumiesz przez "cały dzień katowania" ?
zielonyem
 
Posty: 31
Dołączył(a): poniedziałek, 27 maja 2013, 05:40
Lokalizacja: Mazowieckie

Reklama

Postprzez chaos » sobota, 1 czerwca 2013, 15:58

fajna recka, zielony. podłącz to info o baterii do pierwszego posta, dorzuć te fotki zrobione na 8MP, i wydaje mi się, że można przykleić w dziale NEWMAN :P ja sam czekam juz tylko na ekarte z mbanku i zamawiam tego potworka :D
-----------------------------------------
Mądry człowiek pyta jak nie wie i odpowiada jak wie.
chaos
 
Posty: 9
Dołączył(a): piątek, 24 maja 2013, 23:21
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez ra-vau » sobota, 1 czerwca 2013, 18:08

Jeśli na tej stronie "newsmy" pisze jak byk GSM 850/900/1800/1900 ;WCDMA 2100 to czy jest możliwe, że jakimś cudem, ktoś posiada ten telefon z wcdma 900 i działającym aero? ... Ponoć samo działanie - to kwestia romu, bo mtk6589 obsługuje rzekomo to pasmo.

Ktoś potwierdzi, zdementuje - wie coś na ten temat? K1- za 198$ jest. ZTE V967 za 184$ -ale działa aero ... gdyby k1 miał aero, to wybór byłby łatwiejszy ;)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1982
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 99

Postprzez colinwlkp » niedziela, 2 czerwca 2013, 00:23

zielonyem napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


jak to z nowym gadżetem i do tego podczas urlopu wszystko się chce sprawdzić na raz
wifi - internet , gry, aplikacje co chwilę coś do głowy przychodziło, słuchawka cały czas w zasadzie na chodzie była- przy takiej eksploatacji 1 dzień- tzn od rana do wieczora

przy mniejszej - raz w sumie narazie przeciągnęłam skany powyżej, aktualnie nie czekam aż się rozładuje tylko doładowuję trochę w pracy trochę w domu aby nie było niespodzianki

co do aero

na stronie newmana było początkowo hsdpa+ wcdma 900 ale poprawili... prawdopodobnie możliwość jest ale okazało się, że soft nie obsłuży.. na tą chwilę należy przyjąć niestety że nie ma aero bo to już jest sprawdzone- moja karta aero jeszcze jedzie jak dostanę potwierdzę również
colinwlkp
 
Posty: 20
Dołączył(a): sobota, 27 kwietnia 2013, 00:19
Lokalizacja: wlkp

Postprzez januszzbych » poniedziałek, 3 czerwca 2013, 19:16

a jak z gps-em ?
ZTE Grand S2 LTE S291 (lollipop 5.1)
januszzbych
 
Posty: 41
Dołączył(a): poniedziałek, 6 maja 2013, 06:07
Lokalizacja: Nibylandia

Postprzez rawyolks » wtorek, 4 czerwca 2013, 16:42

Apki chińskie możesz usunąć przez Titanium Backup.
rawyolks
 
Posty: 147
Dołączył(a): niedziela, 27 stycznia 2013, 00:43
Pochwały: 1

Postprzez jacek.marciuk » wtorek, 4 czerwca 2013, 17:17

Trochę mnie denerwuje, ten ROM od Chinatronic.
to LewaOS + nakładka TourchWiz + SamsungApp + mnóstwo zbędnego chińskiego syfu.

Zastanawiam sie czy nie wrzucić Stock'owego romu - ale żeby nie było z deszczu pod rynne :/
jacek.marciuk
 
Posty: 55
Dołączył(a): środa, 1 maja 2013, 21:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez rawyolks » wtorek, 4 czerwca 2013, 18:07

No ja troszkę myślę nad K1, ale niedostępność softu mnie odpycha.
Bardzo lubię LewaOS, ale na stronie ani słowa o tym modelu.
rawyolks
 
Posty: 147
Dołączył(a): niedziela, 27 stycznia 2013, 00:43
Pochwały: 1

Postprzez stifler959 » wtorek, 4 czerwca 2013, 19:05

mam te same wrażenie... wkurzający jest ten rom i nie działa tak fajnie jak na zte JB. Trzeba czekać może nie długo coś sie pojawi.
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): poniedziałek, 28 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Postprzez addone » wtorek, 4 czerwca 2013, 20:39

A moze ten ROM sie nada
[hide]
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
[/hide]

Nie moge przetestowac, bo moj K1 dopiero idzie
Ostatnio edytowano czwartek, 6 czerwca 2013, 22:36 przez addone, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 131
Dołączył(a): wtorek, 14 maja 2013, 20:51
Pochwały: 1

Postprzez stifler959 » wtorek, 4 czerwca 2013, 20:48

to jest chyba ten rom co mam aktualnie i co wrzuca go chinatronic.
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): poniedziałek, 28 stycznia 2013, 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Postprzez addone » wtorek, 4 czerwca 2013, 20:52

A jak tak to przepraszam.
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 131
Dołączył(a): wtorek, 14 maja 2013, 20:51
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama