• Reklama

[Jiayu S3] Nadajnik FM - ktoś uruchomił?

[Jiayu S3] Nadajnik FM - ktoś uruchomił?

Postprzez palec_grzebalec » 25 wrz 2015, o 17:44

Witam wszystkich!

Dzisiaj przeglądałem procesy oraz zainstalowane aplikacje w telefonie i dostrzegłem, że w naszych Jiayu S3 (3GB) jest aplikacja FMTransmitter od mediatek
a w menu wbudowanego odtwarzacza muzyki znajduje się funkcja "Nadajnik FM". Obecnie śmigam na Lollipopie (Xtreme ROM TF, 5.1). Czy ktoś z Was próbował
już to uruchomić?

Po wybraniu opcji w menu odtwarzacza można wskazać pasmo nadawania i "uruchomić" nadajnik, jednak po uruchomieniu nic się nie dzieje a muzyka jest odtwarzana
z głośnika w telefonie. Szukałem w markecie jakiejś aplikacji, która potrafi zidentyfikować tego typu komponent w telefonie i wywołać go jako wyjście audio ale bez
skutku. Jeżeli ktoś już wpadł na pomysł jak to ruszyć, albo miał okazję używać tej funkcji na innym ROMie to proszę o info.

Zrzuty ekranu:

Obrazek Obrazek

Obrazek
palec_grzebalec
 
Posty: 1
Dołączył(a): 27 lut 2015, o 21:43

Reklama

Re: [Jiayu S3] Nadajnik FM - ktoś uruchomił?

Postprzez djandre » 25 wrz 2015, o 20:52

U mnie też nie działa nadajnik FM, powątpiewam aby był takowy moduł wstawiony.
djandre
 
Posty: 30
Dołączył(a): 4 maja 2015, o 21:06
Pochwały: 1

Re: [Jiayu S3] Nadajnik FM - ktoś uruchomił?

Postprzez fake4r » 25 wrz 2015, o 20:56

Mało który telefon posiada transmitter fm, taką aplikację miałem też w starym haierze w718 ale nie działała. Według tej strony np s3 też tego nie ma http://www.imei.info/phonedatabase/16828-jiayu-s3/
Nokia N97 posiadała natomiast transmitter.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5916
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: [Jiayu S3] Nadajnik FM - ktoś uruchomił?

Postprzez robi173 » 25 wrz 2015, o 22:19

Sony Xperia Z ma transmiter fm, ale na fabrycznym romie zablokowany, może tu jest podobnie.
robi173
 
Posty: 91
Dołączył(a): 10 paź 2014, o 23:16
Pochwały: 2

Re: [Jiayu S3] Nadajnik FM - ktoś uruchomił?

Postprzez neomod » 26 wrz 2015, o 08:58

Po za tym czy nie były by do tego potrzebne wpięte słuchawki jak w xperiach?
neomod
 
Posty: 73
Dołączył(a): 18 lip 2013, o 19:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 1


Powrót do Dyskusja o telefonach JiaYu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama