• Reklama

[STAR] N9330 zablokowałem połączenia wychodzące z HEYAH

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

[STAR] N9330 zablokowałem połączenia wychodzące z HEYAH

Postprzez qkiz_xt » wtorek, 5 lutego 2013, 21:17

Witam wszystkich i bardzo proszę o jak najszybszą pomoc.
Mam 2 karty SIM Heyah i Virgin. Wczoraj bawiłem się coś w ustawieniach kart/sieci i nie mogę wykonać żadnego połączenia z heyah (od razu kończy połączenie). Tak samo jest jak włożę inna kartę heyah czy t-mobile. Z virgin dzwoni bez problemu. Oprócz tego przy napisie Virgin jest strzałka do góry (tak jakbym tylko za pomocą tej sieci mógł dzwonić). Dodam że inni na heyah bez problemu się dodzwonią ale nie wykonam połączenia. Przekładanie kart z jednego slotu na drugi nic nie daje. Jak włożę tylko heyah też nic :/ Wiem że ustawiłem połączenia oczekujące ale odhaczyłem i nic. Coś kojarzę że wybrałem na Virgin jako domyślne czy preferowane...

Obrazek

Bardzo proszę o jak najszybsza pomoc gdyż używam komórki w celach biznesowych no i mam GIG problem...
A i ustawienia fabryczne nie wchodzą raczej w grę gdyż nie gwarantują naprawy a mam wiele do stracenia :/
qkiz_xt
 
Posty: 107
Dołączył(a): piątek, 19 października 2012, 23:52
Ostrzeżenia: 1

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez bumbum » środa, 6 lutego 2013, 10:36

Niestety nie mam juz tego modelu i nie sprawdze, ale jedno mozesz zrobic co pomoże na bank pod warunkiem ze tylko są winne ustawienia.
Zrób ROOT-a (opis tu na forum)
Zainstaluj titanium backup i wykonaj kopie tylko aplikacji , bez ustawien systemowych.
Zrób reset , zainstaluj titanium i przywróc aplikacje.
Kontaktów nie stracisz bo masz je na pewno w google.
Nie pamietam czy mozna w titanium robic kopie samych skrzynek e-mail i wiadomości bo na tym na pewno tez ci zalezy.
Tylko to mi przychodzi do głowy.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez qkiz_xt » piątek, 8 lutego 2013, 13:31

A mógłby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak zrobić ROOT'a w tym telefonie? B ona forum są różne opisy a ja nie wiem co z czym się je (dopiero zaczynam przygodę z androidem).
Co do mojego problemu, zauważyłem że wina leży po stronie ukrytego ID Virgin. O ile w heyah nie mogę zmienić tej pozycji (mam w panelu w heyah zaznaczone że widoczny nr) o tyle w Virgin można to zrobić tylko w telefonie a ten nr. muszę mieć ukryty. A z tego co wiem w tej sieci jest to jedyny sposób na ukrycie numeru (w telefonie). W ustawieniach mam 3 opcje:
domyślny......
ukryty
widoczny.
Dając na widoczny problem zostaje, natomiast zaznaczając domyślny problem również zostaje ale do ponownego uruchomienia telefonu. Po ponownym uruchomieniu telefon wrócił do normy. Zaznaczając znowu pozycję "ukryty" co ciekawe telefon dalej zachowuje się poprawnie ale do czasu (jakieś pół godziny).
Moje pytanie:
Czy root rozwiąże problem? Czy problem ten dotyczy tylko tego numeru czy może jest to bolączka dual sim'ów?

P.S.
Mimo wszystko o instrukcję ROOT'a nadal proszę ;p
qkiz_xt
 
Posty: 107
Dołączył(a): piątek, 19 października 2012, 23:52
Ostrzeżenia: 1


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama