• Reklama

N7100, producent nieznany

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

N7100, producent nieznany

Postprzez pablosun » środa, 10 lipca 2013, 13:37

Ja mam GT-M7100 (JRO03C, product t03g) i nie mogę go zrootować żadnym programem, a boję się grzebać we Flash, bo nie bardzo się na tym znam. Możesz polecić jakiś sprawdzony program? Mam z tym telefonem jeszcze jeden problem - może ktoś będzie miał pomysł na rozwiązanie. Mam abonament w Playu, po włożeniu karty do tele okazało się, że jest problem z połączeniem z siecią. Mieszkam w Warszawie, zawsze miałem 100% zasięgu i stabilności. Teraz Play przełącza mnie na Plus lub Orange, ale zasięg cały czas pływa, często zanika (pewnie próby przelogowania się sieci). Włożyłem starter T Mobile, Orange, Plus - doskonała siła sygnału, pełna stabilność. Wkładam PLAY - znów to samo... Wymieniłem już SIM w Playu, ale problem nie ustąpił. Zależy mi na sygnale 3G z PLAY, ponieważ mam pakiet internetu w abonamencie, który zawsze bardzo sprawnie działał, a przy krajowym R prędkość przesyłu jest tragiczna. Może ktoś ma jakiś pomysł??
pablosun
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 25 sierpnia 2012, 18:14
Lokalizacja: Warszawa

Reklama

Postprzez bartazzz » środa, 10 lipca 2013, 13:41

pablosun, jak zwykle problemy z play, poszukaj informacji w google, są sposoby rozwiązania jest trochę tutoriali i zdjęć z ustawieniami zeby chodziło
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Postprzez existe » środa, 10 lipca 2013, 16:00

existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez pablosun » środa, 10 lipca 2013, 16:01

bartazzz napisał(a):pablosun, jak zwykle problemy z play, poszukaj informacji w google, są sposoby rozwiązania jest trochę tutoriali i zdjęć z ustawieniami zeby chodziło


Nic konkretnego nie mogę znaleść - próbowałem już chyba wszystkich możliwych ustawień w telefonie, nic nie skutkuje. Dziwne jest to, że w starej Nokii i innym aparacie SIM Play działa super. To by mogło sugerować problem z urządzeniem, ale dlaczego w takim razie wszystko funkcjonuje prawidłowo przy SIM T mobile, czy Orange? :-(

[ Dodano: 2013-07-10, 15:03 ]
existe napisał(a):http://telchina.pl/root-mtk-65xx-mtk-droid-root-tools-vt3645.htm?highlight=root#.Ud1a0tLrxrM


Już próbowałem wczoraj - bez efektu :-(
pablosun
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 25 sierpnia 2012, 18:14
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez existe » środa, 10 lipca 2013, 16:53

>> Wkładam PLAY - znów to samo... Wymieniłem już SIM w Playu, ale problem nie ustąpił.


a tak z ciekawosci, probowales na innym telefonie ?
i ponadto, root nic Ci tu nie da
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez pablosun » środa, 10 lipca 2013, 17:05

existe napisał(a):>> Wkładam PLAY - znów to samo... Wymieniłem już SIM w Playu, ale problem nie ustąpił.


a tak z ciekawosci, probowales na innym telefonie ?
i ponadto, root nic Ci tu nie da


Na innym telefonie działa bez zarzutów.
pablosun
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 25 sierpnia 2012, 18:14
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez existe » środa, 10 lipca 2013, 19:13

>> Zależy mi na sygnale 3G z PLAY,
ja nie wiem co za fona masz, ale zaczynam sadzic, ze to jakis (niekoniecznie) tani model w stylu podrobka g note, BEZ 3G i nic nie zrobisz z tym
Jedynie wymiana softu mogla by tu pomoc, (w mojej opinii)
ale watpie czy sie to uda, bez znajomosci producenta - a nawet ze znajomoscia :-)
Jesli masz dosc fona i jestes gotow go nawet uszkodzic wgrywajac nieznane romy, no to kombinowac z czyms podobnym, na podobnym procesorze - np w stylu inne podrobki tego modelu
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez pablosun » środa, 10 lipca 2013, 23:16

existe napisał(a):>> Zależy mi na sygnale 3G z PLAY,
ja nie wiem co za fona masz, ale zaczynam sadzic, ze to jakis (niekoniecznie) tani model w stylu podrobka g note, BEZ 3G i nic nie zrobisz z tym
Jedynie wymiana softu mogla by tu pomoc, (w mojej opinii)
ale watpie czy sie to uda, bez znajomosci producenta - a nawet ze znajomoscia :-)
Jesli masz dosc fona i jestes gotow go nawet uszkodzic wgrywajac nieznane romy, no to kombinowac z czyms podobnym, na podobnym procesorze - np w stylu inne podrobki tego modelu



Właśnie chodzi o to, że fon obsługuje 3G - Orange, Plus, T Mobile, tylko jest problem z gubieniem zasięgu z kartą PLAY w środku ;-(
pablosun
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 25 sierpnia 2012, 18:14
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama