• Reklama

monitor transmisji danych..

monitor transmisji danych..

Postprzez P3ndr4k » 27 paź 2014, o 02:44

Witam, pisze w takiej sprawie ponieważ chciałbym ustawić sobie właśnie taki monitor za pomocą gravity box lecz nie jest on wyświetlany w ogóle przez to przecudne zenui które mi się w ogóle nie podoba...
chcianym również wyśrodkować zegar czy zmienić ikonę baterii na kolo z procentami zamiast tego wielkiego ochotnego napisu %.
Mam właśnie do was takie pytanie czy była by możliwość wgrania czystych plików z kk takich jak framework czy systemUI (i jeszcze jakieś jakie są potrzebne)? Jak myślicie czy wtedy gravity box działa by jak powinien?
Chyba ze są programy, moduly do xposed którymi da się zmienić belkę i jej wygląd.
Czy mogło by to uszkodzić ROM telefonu bezpowrotnie?

btw. czy jeśli cokolwiek zmienię, usunę z telefonu a potem zrobię factory reset to powróci to co było na początku czy te app które usunę już nie są przywracane?

POZDRAWIAM
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Reklama

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez ddr » 27 paź 2014, o 03:46

Gravitybox chyba nie jest w stanie dokonać jakichkolwiek modyfikacji wizualnych.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
nie rozumiem.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
nie rozumiem.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
jak na wstępie, możesz wyłączyć wyświetlanie %.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
nie. Z tej racji dalsze pytania pominę.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
to zależy co usuniesz.

Popracuj nad błędami bo tego nie chce się czytać.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez P3ndr4k » 27 paź 2014, o 11:58

w module gravity box jest opcja która tyczy się paska stanu i w niej można właśnie ustawić taki monitor jak tutaj http://img.tapatalk.com/d/14/08/01/9yvy2eta.jpg ale na zenfonie jest właśnie zenui, w którym nie zachodzą żadne zmiany gdy cokolwiek ustawie w gravity...

co do zegara to po prostu chciałbym go wycentrować na belce paska stanu zamiast po prawej to na środek...

wiem ze można wyłączyć wyświetlanie % w opcjach baterii ale mi procenty są potrzebne lecz jest to zbyt duże dla mnie http://bezprzyciskow.pl/wp-content/uploads/2013/12/nexus_5_root_mody_aplikacje_12.jpg tutaj na ss widać o co mi chodzi te ustawienia wogole nic nie wnoszą do systemu i jestem przekonany ze to właśnie zenui blokuje takie modyfikacje...

gravitybox ma tez dużo ustawień wizualnych takich jak kolory, położenie, przezroczystość i masę innych opcji, wiem bo używam już bardzo długo a na tym telefonie jest to dla mnie dziwne ze nic się nie zmienia...
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez mrergie » 27 paź 2014, o 12:10

Wystarczy przeczytać opis GravityBoxa. Służy on do modyfikacji AOSP, a nie innych systemów.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez P3ndr4k » 27 paź 2014, o 12:12

Właśnie dlatego pytałem o to czy można wgrać pliki z oryginalnego kk

Widzę ze to bardzo duża laska odpisać w temacie...
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez mrergie » 27 paź 2014, o 12:17

Spoiler:


Jest ZenUI. Nie ma innych systemów na Zenfona. Nie mieszaj frameworków z różnych systemów bo tylko doprowadzisz do bootloopów.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez ddr » 27 paź 2014, o 13:32

Są potwierdzone inne systemy, ale uznajmy że ich nie ma bo są po chińsku i wgrywa się je w dziwny sposób.
ZenUI nie blokuje, to gravitybox jest niekompatybilny.

Pogódź się z tym bo nic nie zrobisz.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez P3ndr4k » 28 paź 2014, o 02:28

dziekuje za odpowiedzi.

wiec zostaje mi edycja plikow z systemu.

POZDRAWIAM
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Re: monitor transmisji danych..

Postprzez P3ndr4k » 30 paź 2014, o 03:03

jeszcze chciałbym powrócić do tematu edycji plików czy możne ktoś mi powiedzieć czy u siebie w folderze system/app ma systemUi.apk? bo ja u siebie nie mam tego pliku.

jeśli ma ktoś ten plik proszę o podesłanie, lub pokierowanie gdzie mogę go znaleźć.

juz sobie poradzilem. mozna zamknac..
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama