• Reklama

mobilehike.com - opinie o sklepie

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez snajp » 21 mar 2016, o 13:53

LBN86 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisz do supportu, może to przyśpieszy sprawę
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 556
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 09:40
Pochwały: 24

Reklama

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez LBN86 » 21 mar 2016, o 14:04

Zalogowałem się teraz na pp i co śmieszniejsze nie ma teraz żadnego sporu. Ani w otwartych ani zakończonych :-?
Może teraz to przetwarzają jakoś.

EDYCJA GODZ 15.00
Dzwoniłem do PAYPALA i facet powiedział że mają problemy techniczne ze sporami i dlatego ich nie wyświetla na stronie. Powiedział żeby sprawdzić za dzień lub dwa. Niestety nie powiedział jak to zostało rozstrzygnięte.
Ostatnio edytowano 21 mar 2016, o 17:05 przez LBN86, łącznie edytowano 1 raz
LBN86
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 gru 2015, o 11:44

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez Utioz » 21 mar 2016, o 14:09

Ja również nie mam żadnych sporów. Ktoś może wyjaśnić o co chodzi?
Avatar użytkownika
Utioz
AKTYWNY
 
Posty: 208
Dołączył(a): 6 mar 2013, o 02:09
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 3

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez mates21 » 21 mar 2016, o 14:28

Mialem trzy otwarte roszczenia, wszystkie do wczoraj. Teraz wszystkie zamkniete (nawet nie tyle co zamkniete, co po prostu ich nie ma) a zwrot otrzymalem tylko za 1 roszczenie... Mam nadzieje, ze reszte sprawdzaja i tez wroci kasa. ;) Poki co 1/3 odzyskana.
mates21
 
Posty: 81
Dołączył(a): 19 lip 2014, o 11:29
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez maxxtom » 21 mar 2016, o 14:39

Ja na szczęście mam otwarte roszczenie, lecz kasy nadal brak :/
maxxtom
 
Posty: 32
Dołączył(a): 19 lip 2015, o 23:10
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez exit14 » 21 mar 2016, o 18:58

Szanowny Użytkowniku! (Adresatem tej wiadomości jest Xxxxx Xxxx).

Zakończyliśmy badanie sprawy i zadecydowaliśmy o jej rozstrzygnięciu na
Twoją korzyść.

Udało nam się odzyskać $249,99 USD i kwota ta została dodana do Twojego
konta. Zaksięgowanie tej korekty powinno nastąpić w ciągu pięciu dni
roboczych.


Tak więc głowa do góry, mi mail przyszedł godzinę temu.
exit14
 
Posty: 5
Dołączył(a): 22 mar 2014, o 23:25

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez maxxtom » 21 mar 2016, o 19:21

Dostałem przed chwilą taką samą wiadomość jak kolega powyżej. Teraz będzie można kupić telefon w jakimś bardziej sprawdzonym sklepie :p
maxxtom
 
Posty: 32
Dołączył(a): 19 lip 2015, o 23:10
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez mates21 » 21 mar 2016, o 19:25

Szanowny Użytkowniku! (Adresatem tej wiadomości jest xxxxxxxxxx).

Zakończyliśmy badanie sprawy i zadecydowaliśmy o jej rozstrzygnięciu na
Twoją korzyść.

Udało nam się odzyskać $116,99 USD i kwota ta została dodana do Twojego
konta. Zaksięgowanie tej korekty powinno nastąpić w ciągu pięciu dni
roboczych.

Jeśli nadal jest Ci należna jakaś kwota, dołożymy wszelkich starań w celu
odzyskania tych środków od sprzedającego.


Jeśli na koncie sprzedającego nie będzie wystarczających środków do
przekazania użytkownikowi należnego zwrotu, zapewniamy, że podejmiemy
właściwe działania względem konta sprzedającego, które mogą obejmować
ograniczenie przywilejów konta.

Wszystkie trzy roszczenia zalatwione pozytywnie. Kamien z serducha. :)
mates21
 
Posty: 81
Dołączył(a): 19 lip 2014, o 11:29
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez dziaduuu » 21 mar 2016, o 20:39

Witam
Szybkie pytanko do Panów co otrzymali zwrot, a właściwe dwa pytanka. Czy płaciliście w dolarach na starcie czy nastąpiło przewalutowanie przez paypala, drugie pytanko, czy jeśli były to złotówki walutowane na dolary to zwrot dostaliscie w dolarach czy złotowkach? Bo wsumie jak kupowałem dolce to byl po 4 zł a teraz jest 3,8 :D. '
Takze takie luzne pytanie :)
dziaduuu
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2014, o 02:20
Pochwały: 5

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez snajp » 21 mar 2016, o 20:46

Zależy jaką masz podpiętą kartę, ja mam w usd i zwrot w usd. Jeżeli płaciłeś w pln to będziesz trochę w plecy
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 556
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 09:40
Pochwały: 24

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez dziaduuu » 21 mar 2016, o 20:48

Mhm
Karte mam w zlotowkach, ale walute na paypalu mam rozna - dolce, euro, pln. No kij tam, zobaczymy :) Dzieki za info
dziaduuu
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 gru 2014, o 02:20
Pochwały: 5

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez snajp » 21 mar 2016, o 22:05

Jeżeli kartę masz w złotówkach, to jak płaciłeś paypal przewalutował na dolary. Teraz jak dostaniesz zwrot paypal znowu przewalutuje ci dolary na złotówki, bo kasa wróci na konto gdzie podpiętą masz kartę. Czyli na konto PLN. Pewnie stracisz na tym trochę, bo dolar spadł, no i dwa przewalutowania także pochłonie jakieś grosze.
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 556
Dołączył(a): 10 sie 2013, o 09:40
Pochwały: 24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama