• Reklama

mobilehike.com - opinie o sklepie

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez KrasiaK » 25 lut 2016, o 10:32

teraz patrzę że podnieśli cenę na 125$.. może jednak przyjdą te fony.. ;)
oo i kupon znów nie działa..
KrasiaK
 
Posty: 112
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 13:47
Pochwały: 1

Reklama

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez marcoos1 » 25 lut 2016, o 13:24

KrasiaK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Następny klient co powinien wziąć stoperan. Chcesz szybko to kupuj w polskim sklepie (nie allegro). 4 dni to nie powód do interwencji.
marcoos1
VIP
 
Posty: 1284
Dołączył(a): 14 sty 2014, o 00:37
Pochwały: 52

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez KrasiaK » 25 lut 2016, o 13:35

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Następny klient co powinien wziąć stoperan. Chcesz szybko to kupuj w polskim sklepie (nie allegro). 4 dni to nie powód do interwencji.


Też sobie łyknij - co Ci szkodzi...
SG Post w okoliach 3-4 dni od nadania paki pojawia się normalny status typu:
SINGAPORE SŘ1, Package sent lub Received from Customer

brak takiego statusu oznacza wprost - że fizycznie tej paczki sprzedawca jeszcze nie nadał -tylko stworzył elektroniczne zamówienie wysyłki - czyli de facto kliknął sobie i nic więcej...

Twoje rady o allegro - tak samo jak bezcenne jak i ... .bezwartościowe :/
KrasiaK
 
Posty: 112
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 13:47
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez Masiakox » 25 lut 2016, o 13:51

@KrasiaK

Tylko, że on ma racje. Świadomie kupujesz w sklepie, co do którego istnieją duże obawy - wszak ciężko znaleźć jakiekolwiek opinie na internecie. Jeżeli zdecydowałeś się zaryzykować - cierpliwie czekaj, możesz nawet "interweniować", tylko nikomu nie potrzebny lament na forum 4dni po złożeniu zamówienia ;)

Żeby nie było, zamawiając telefon z JD.com czekałem 12dni na fizyczne nadanie przesyłki, od czasu kiedy dostałem nr trackingowy. I co? I mam telefon u siebie :)
Masiakox
 
Posty: 178
Dołączył(a): 25 sie 2015, o 12:29
Pochwały: 8

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez KrasiaK » 25 lut 2016, o 13:57

rację co do czego? - czy ja pisałem że będę "interweniował" na forum? co miałoby to mi dać konkretnie?
jeśli ktoś ma ochotę czekać 2 miesiące i dopiero ~interweniować - spoko, jego sprawa..

wiem dokładnie jakie kroki podejmę jeśli do jutra nic w statusie się nie zmieni.. i wiem że nic tracę - bo albo szybciej odzyskam zamrożoną kasę, albo jeśli jestem "przewrażliwiony" to tak czy siak dostanę zamówienie i będę happy z dobrego deal'a. może nie udzielam się na forum za specjalnie - ale wierz mi że mam doświadczenie z użeraniem się z chińczykami i znam ich sposoby kombinowania - więc wiem co robię. Ale każdy przecież zrobi wedle uznania.

Apropo JD.COm - przesyłka NL postem prawda? - i to jest przecież normalne w NL poście ze status pojawia się w ok. 2 tygodni - ale w SG post pojawią się dużo wcześniej i dopiero potem jest długa przerwa... przed przylotem do PL.
KrasiaK
 
Posty: 112
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 13:47
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez kombajnik » 25 lut 2016, o 14:31

Ja czekałem najdłużej 14 dni od momentu dostania numeru trackingowego NL Post do czasu aż numer POJAWIŁ SIĘ w trackingu, mówie ogólnie, nie o tym sklepie.
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 707
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 18:46
Pochwały: 13

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez pakerps » 25 lut 2016, o 14:58

Jak ktoś się niecierpliwi to ta strona :
http://xoms.4px.com
monitoruje bardzo dokładnie co się dzieje z przesyłką bezpośrednio w chinach i na jakim jest etapie do momentu opuszczenia chin
Zwłaszcza dobrze działa z pocztą singapurską
Avatar użytkownika
pakerps
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 2 gru 2013, o 11:03
Pochwały: 6

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez namex » 25 lut 2016, o 15:14

pakerps napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dzięki za info. Według tej strony niż leci do mnie :-)
2016-02-23 23:59
SINGAPORE / Arrive at Airport
2016-02-23 18:00 HONGKONG / Depart from Airport
2016-02-23 16:00 HONGKONG / Depart from facility
2016-02-23 14:00 HONGKONG / Arrive at facility
2016-02-22 23:36 Shipment information received
2016-02-22 23:36 Shipment information received
2016-02-22 22:50 Lan Guang,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility
2016-02-22 22:50 Lan Guang,Shenzhen,China / Shipment operation completed
2016-02-22 11:28
Shipment information received
namex
 
Posty: 22
Dołączył(a): 29 gru 2015, o 11:27

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez dtr » 25 lut 2016, o 15:27

Do mnie też coś leci, o dziwno nawet kraj się zgadza :) więc jestem dobrej myśli.
ServeCode ShipperCode Product Destination LastTrack
RFxxxxxxxxxSG Singapo Spack IMAIR POLAND 2016-02-23 23:59,SINGAPORE / Arrive at Airport
Avatar użytkownika
dtr
 
Posty: 92
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 10:07
Pochwały: 1

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez pakerps » 25 lut 2016, o 15:40

dtr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jeszcze nie leci... lecieć będzie jak będziesz miał taki status :

2016-02-22 10:25 PLWAW / parcel dispatched from original office (ten status znaczy że już leci)
2016-02-17 23:59 SINGAPORE / Arrive at Airport

A dodatkowo na SG Post będzie pisało:
Despatched to overseas (Country code: PL)
Avatar użytkownika
pakerps
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): 2 gru 2013, o 11:03
Pochwały: 6

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez namex » 25 lut 2016, o 19:59

Kurcze jest dobrze.
Już jest informacja o przesyłkę na
http://emonitoring.poczta-polska.pl
Wysłanie przesyłki 2016-02-25 19:39 SINGAPORE SAL
namex
 
Posty: 22
Dołączył(a): 29 gru 2015, o 11:27

Re: mobilehike.com - opinie o sklepie

Postprzez PULMONEZZ » 26 lut 2016, o 00:10

Ej, panowie to jak ten kodzik będzie jeszcze dostępny bo mam zamiar kupować ?
PULMONEZZ
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 kwi 2014, o 22:45

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości