• Reklama

MIJUE T-200

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

MIJUE T-200

Postprzez rykool » 6 lut 2016, o 23:40

Witam
Ostatnio pojawił się telefon MIJUE T200. Wygląda na to że telefon ma niezłe parametry i dobry stosunek ceny do jakości, dlatego jestem zainteresowany jego zakupem.
Czy ktoś z Was już miał ten telefon w ręku i może o nim coś opowiedzieć ? Może ktoś się natknął już na jakieś opinie użytkowników ?
Czy firma MIJUE to jakaś przyzwoita marka wśród chińskich producentów czy lepiej jej unikać ?
rykool
 
Posty: 22
Dołączył(a): 31 gru 2015, o 14:04

Reklama

Re: MIJUE T-200

Postprzez zielony14 » 6 lut 2016, o 23:50

Parametrów złych nie ma (jak na tą cenę) ale ja bym się nie pchał w taką egzotykę...
LeTv x600 3/32
Pomoc w zakupach z Chin

Więcej informacji PW lub "zleceniekupna@gmail.com"
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1214
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 19:18
Lokalizacja: Sanok
Pochwały: 55

Re: MIJUE T-200

Postprzez rykool » 8 lut 2016, o 23:37

Koledzy ma ktoś jeszcze jakąś konstruktywną wiedzę na powyższy temat ? czy może ktoś zetknął się chociaż z tą marką MIJUE ?
rykool
 
Posty: 22
Dołączył(a): 31 gru 2015, o 14:04

Re: MIJUE T-200

Postprzez slavo22 » 9 lut 2016, o 00:14

Ja tylko o wacie muji słyszałem, o telefonach mijute nic....

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1457
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 50

Re: MIJUE T-200

Postprzez bartba » 23 lut 2016, o 15:24

Zamówiłem go z GB, jak otrzymam dam znak jak się sprawuje. Obecnie jest już out of stock.

Teraz mam BV2000 więc sprzęt podobnej jakości, będzie dobry do porównania.
bartba
 
Posty: 5
Dołączył(a): 14 gru 2015, o 17:03

Re: MIJUE T-200

Postprzez rykool » 29 lut 2016, o 12:12

Zaryzykowałem - kupiłem w promocyjnej cenie 79.90 $ (obecna cena to 140$). Czekałem równe 2 tygodnie. Telefon wygląda na solidnie wykonany. Nie mam żadnych zastrzeżeń, co do działania i wykonania. W komplecie etui ładowarka słuchawki. Telefon w tej cenie z tymi parametrami wygląda na bardzo dobry wybór.
Jak będzie zainteresowanie to po testach coś o nim napiszę.
rykool
 
Posty: 22
Dołączył(a): 31 gru 2015, o 14:04

Re: MIJUE T-200

Postprzez bartba » 29 lut 2016, o 14:27

Wrzuć jakiś fotki albo mały test. Mój niestety jeszcze nie przyszedł .......
bartba
 
Posty: 5
Dołączył(a): 14 gru 2015, o 17:03

Re: MIJUE T-200

Postprzez marko2000 » 7 mar 2016, o 22:10

Witam
Niestety telefonu nie moge polecic, chyba ze ktos lubi posiedziec i podlubac. Wyglada na to, ze mijue zbankrutowalo - w kazdym razie nie moge znalezc nigdzie strony tej firmy. Chyba ostatnim tchnieniem wydala ona t200 bo telefonik z nienajgorszymi parametrami, ale jednak niedorobiony. Pierwsze co mnie rozwalilo to partycja na aplikacje - cale 2 gb z czego 1,3 wolne na samym poczatku (i kompletnie czysty android)- tragedia. Druga sprawa to bateria (3450 spoko 2 dni wytrzyma) niestety zle skalibrowana tak ze pierwszy dzien bateria spadnie ze 100%do 1% a drugi trzyma caly na 1%. No i dobra- tylko ze np o latarce czy flashu przy zdjeciach mozna zapomniec.
Pierwszy problem rozwiazalem- flashowalem TWRP przez SP flash tool zrobilem roota i repartycje przez TWRP. Mam teraz 9gb na aplikacje. Caly proces jest opisany tutaj:https://forum.hovatek.com/thread-11838.html
Nie wiem co zrobic z bateria, jakies pomysly??
marko2000
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 21:35

Re: MIJUE T-200

Postprzez marko2000 » 7 mar 2016, o 22:59

Zapomnial bym -trzecia sprawa to karta sd - obsluguje niby 64gb ale tylko do momentu zamkniecia tylnej klapki baterii. Po jej zamknieciu wywala blad karty :) - testowalem na 32gb. Musialem wrocic do starej 4 gb(dziala) jest lekko ciensza od 32 ale i tak powoduje male wybrzuszenie w klapce- masakra. Ktos koncertowo spitolil calkiem niezly telefon.
marko2000
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 21:35

Re: MIJUE T-200

Postprzez basswitek » 9 mar 2016, o 06:45

marko2000 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Właśnie też myślałem o tym telefonie dla siostry, ale ostatecznie kupiłem jej Homtom HT5.
Na oryginalnie pokazywany % stan baterii chyba nic nie poradzisz. To samo miałem i chyba mam dalej w Homtom HT3. Pomogła aktualizacja systemu - poprawił się zasięg wifi i coś widać robili ze stanem baterii.
Wcześniej właśnie ekspresowo rozładowywał się do 1% (a tak naprawdę była połowa baterii), po aktualizacji sądziłem że jest OK bo w miarę normalnie się rozładował raz, za drugim razem spadł niestety znowu ekspresowo na 1%, przy trzecim rozładowaniu nie spada tak bardzo choć dalej zaniża.
Prawidłowy stan baterii ocenisz na podstawie napięcia. Ja zainstalowałem program CaliBattery i tam ustawiasz punkt początkowy i końcowy napięcia. U mnie wygląda to tak, że po naładowaniu jest ok 4,26V i spada dość szybko na 4,2V a potem stopniowo, w miarę równomiernie do 3,6V. Potem ekspresowo już spada na 3,4V i telefon się wyłącza, ustawiłem więc żeby pokazywał skalę od 3,6V (1%) do 4,2V (100%). Jest w porządku, pokazuje dokładnie (lekko przekłamuje bo przy np 50% tak naprawdę jest ok 60%, bateria schodzi szybciej z napięcia na początku, później ciut wolniej. Natomiast na brak flasha czy latarki chyba nic nie poradzisz, bo to pewnie zależy od oryginalnego oprogramowania i wskaźnika baterii, nie wiem czy się da go zmienić. W Homtom HT3 działa flash i przy 1%, natomiast w Homtom HT5 (siostry) nie działa, myślałem że się spaliła dioda :lol:
basswitek
 
Posty: 52
Dołączył(a): 26 lut 2016, o 07:26
Pochwały: 13

Re: MIJUE T-200

Postprzez rykool » 9 mar 2016, o 16:32

A jaki masz firmware i z kiedy ? w moim jest 2015/07/09 wer jądra 3.10.65
zacznę od najmniej ważnych;
1. Latarka u mnie działa bezproblemowo, jest w górnym śiąganym menu
2. w tej chwili mam kartę 32 gb która działa bezproblemowo, ale na chwilę miałem 64 i też nie było żadnych problemów
3. co do baterii, tel działa na 2 kartach sim i po pierwszym dniu przy rozmowach (bez gier i netu) około 20min spada jakieś 25% ddłużej nie testowałem bo zawsze włącze jakis film, gierkę ... a to pożeracze prądu
4. Moje największe zastrzerzenia to aparat, ale jak widzę większość chińskich ma podobną jakość, no chyba że mają przetwornik Sony


Czy firma jest w stanie upadłości ??? a z kąd to przypuszczenie ? rozumiem że cytujesz tą wypowiedź z forum którego link podałeś? Mają swoją stronę fakt że ubogą ale wciąż działa
http://mijue.manufacturer.globalsources ... mepage.htm
rykool
 
Posty: 22
Dołączył(a): 31 gru 2015, o 14:04

Re: MIJUE T-200

Postprzez marko2000 » 9 mar 2016, o 21:13

Dzieki basswitek sprobuje tego CaliBattery. rykool firmware mam ten sam. Latarka i flash przestaje dzialac po zejsciu do 15% baterii.

rykool napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Trudno to nazwac strona, to raczej portal dla firm.
marko2000
 
Posty: 4
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 21:35

Następna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama