• Reklama

[android] MicroSD 32gb class 10 nie można przenieść aplikacj

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[android] MicroSD 32gb class 10 nie można przenieść aplikacj

Postprzez Kobe8 » piątek, 19 lipca 2013, 00:53

Witam! w telefonie lenovo a830 mam kartę pamięci 32gb class 10 i nie mogę przenieść aplikacji na nią, strasznie mnie to denerwuje tak samo nie mogę ustawić robienia zdjęć na karcie pamięci nie ma opcji takiej w ustawieniach mimo, że czasami mi pisze, żeby zmienił pamięć na kartę, tak samo z przenoszeniem aplikacji nie ma w ogóle takiej opcji. Próbowałem coś pokombinować z ext2 i fat32 ale dalej nic, napisze mi ktoś jak to od początku zrobić by działało? Czemu w ogóle tak jest, że nie mogę nic przenieść?? To przez mtk 6589? Na innych tel z androidem 4.2.1 tak chyba nie ma... Niech mi ktoś pomoże bo już nerwicy dostaje z tym brakiem miejsca w tel :)
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Reklama

Postprzez raragnar » piątek, 19 lipca 2013, 01:00

Próbowałeś z innymi kartami?
raragnar
AKTYWNY
 
Posty: 424
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 10:41
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 8

Postprzez Mafisq » piątek, 19 lipca 2013, 03:03

format karty zrób
Mafisq
 
Posty: 31
Dołączył(a): czwartek, 6 czerwca 2013, 19:57
Lokalizacja: z tamt

Postprzez Kobe8 » piątek, 19 lipca 2013, 10:08

Już nie raz formatowałem ale nie wiem dokładnie na jaki format fat32 czy na jaki, spróbuje zaraz z kartą 2gb i dam znać jeszcze.

Na karcie 2gb to samo.. To trzeba jakieś partycje robić czy coś? Bo już nie wiem o co chodzi, myslalem ze wloze karte i bedzie smigac po prostu.
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Postprzez raragnar » piątek, 19 lipca 2013, 10:27

Jeszcze spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne/wgrać nowe oprogramowanie. Jak to nie pomoże to chyba usterka sprzętowa.
raragnar
AKTYWNY
 
Posty: 424
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 10:41
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 8

Postprzez Kobe8 » piątek, 19 lipca 2013, 10:40

Gdzieś czytałem o tym, że trzeba robić jakieś partycje na karcie, ale to chyba jakieś bezsensu....
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Postprzez fake4r » piątek, 19 lipca 2013, 11:57

Partycje robi się przeważnie jak masz rom CWM, na stocku raczej nie.
A masz roota ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5623
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Postprzez Kobe8 » piątek, 19 lipca 2013, 12:13

tak mam roota, android 4.2.1 z językiem PL, kartę mam już jakiś czas i lipa... może ktoś kto ma lenovo a830 mi powie czy też ma numer seryjny wpisany jako: 123456789ABCDEF? trochę to dziwne, czy wszystkie chinole tak mają?
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Postprzez fake4r » piątek, 19 lipca 2013, 13:18

Chodzi o nr IMEI ? Jak tak to oczywiście nie prawidłowy.
Spróbuj taką opcję, ściągnąć terminal emulator z google play, włączyć i w konsoli napisać
su (potwierdzasz enter)

pm setInstallLocation 2 (enter)

http://andro-abel.cba.pl/?page_id=561
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5623
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Postprzez Kobe8 » piątek, 19 lipca 2013, 14:22

nie IMEI mam jak najbardziej prawidłowy, to co podałem to nr seryjny urządzenia :) a nr IMEI mozna zmienic w Mobile Uncle Tools, dzieki bardzo zaraz obaczej ten sposob, jak nie wgram androida 4.2.2 ale się boję bo podobno nie działa na nim aero2, a jak nie to napisze jeszcze to chińczyka co od niego kupowałem tel :)

[ Dodano: 2013-07-19, 17:40 ]
fake4r niestety twoja porada nie pomogła :(
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Postprzez existe » sobota, 20 lipca 2013, 01:20

ja nie do konca rozumiem problem z ta karta
piszesz - mam ja juz jakis czas - tzn dzialala w tym telefonie i przestala ?
piszesz nie mozna nic przeniesc - wg mnie dlatego ze nie widzi tej karty
piszesz formatowalem - w TYM telefonie ?
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Postprzez Kobe8 » sobota, 20 lipca 2013, 13:00

Nagrywanie wideo i zdjęcia udało mi się zrobić trzeba było ustawić to w ustawienia>aplikacje>default write disk>sd card, a myslalem ze w ustawieniach aparatu trzeba, miałem wcześniej w sensie miałem tam wgraną muzykę i działa w odtwarzaczu, formatować w telefonie formatowałem w sensie kliknąłem na wyczyść kartę sd to też nic nie daje.
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama