• Reklama

meizu połączenia

meizu połączenia

Postprzez eemmiill » poniedziałek, 23 lutego 2015, 22:08

W meizu mx4 jak ktoś dzwoni kogo mamy w kontaktach to nr tej osoby musi zaczynać się od +48.
Jak zaczyna się od 0 albo jest po prostu sam nr to Tel nie rozpoznaje dzwoniącego. Zna ktoś sposób żeby to obejść? Żeby nie trzeba było zmieniać wszystkich kontaktów?
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Reklama

en.001phone.cn=

Re: meizu połączenia

Postprzez TLasky » wtorek, 24 lutego 2015, 04:39

eemmiill napisał(a):W meizu mx4 jak ktoś dzwoni kogo mamy w kontaktach to nr tej osoby musi zaczynać się od +48.
Jak zaczyna się od 0 albo jest po prostu sam nr to Tel nie rozpoznaje dzwoniącego. Zna ktoś sposób żeby to obejść? Żeby nie trzeba było zmieniać wszystkich kontaktów?


Eee... rozwiązanie jest tak oczywiste, że aż ledwo ośmielam Ci się je przedstawić :-D należy zsynchronizować wszystkie kontakty z google i używać go jako miejsca na zapisywanie kontaktów (Meizu pyta przy dodawaniu kontaktu, gdzie go zapisać, wystarczy zaznaczyć konto google i "zapamiętaj mój wybór"). Dzięki temu nie będzie problemów z wyświetlaniem ani z importowaniem kontaktów kiedykolwiek, na jakiekolwiek inne urządzenie z Androidem (i nie tylko :-D). Po zsynchronizowaniu wywalasz kontakty mieszczące się w telefonie (urządzeniu w sensie). Zabawne jest to, że jak masz np. dwa razy ten sam numer, ale pod innymi nazwami, to przy połączeniu pokazuje Ci obie :-D. Jeśli potrzebujesz bardziej szczegółowych instrukcji wal na priv :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: meizu połączenia

Postprzez TLasky » wtorek, 24 lutego 2015, 04:47

PS W google też bardzo wygodnie edytuje się kontakty z poziomu kompa, o niebo lepiej niż w telefonie :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Meizu mx4 kontakty

Postprzez eemmiill » środa, 25 lutego 2015, 12:33

Może to dziwne i proste pytanie ale proszę o pomoc jak w telefonie Meizu mx4 przenieść kontakty do konta google.
Wszystkie kontakty mam w "lokalne", jako domyślne konto mam ustawione "google" ale na konicie google nie mam zadnych kontaktów - w telefonie i na stronie google.play.
Jak wybieram eksportuj i udostępnij to nie ma tam opcji "google" tylk "pamięć, wyślij jako....."
No i może jestem ślepy ale na stronie play.google też nie mogę znaleźć zakładki kontakty
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Re: meizu połączenia

Postprzez hepilord » środa, 25 lutego 2015, 14:50

Polecam to zrobić programem, np. +backup contacts, zapisujesz sobie kontakty jako plik a później możesz w gmailu zaimportować z tego pliku i masz wszystko gotowe.
hepilord
 
Posty: 12
Dołączył(a): wtorek, 10 lutego 2015, 15:08

Re: meizu połączenia

Postprzez eemmiill » środa, 25 lutego 2015, 15:24

Udało mi się zaimprotować kontakty z pliku do google.
W tel domyślne konto to google.
Nadal to jednak problemu nie rozwiązuje poineważ jak mam numer kontaktu zapisany bez +48 to mi nie wyświetla kto dzwoni tylko sam numer.
Miał ktoś taki problem?
Wie ktoś jak to rozwiązać?
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Re: meizu połączenia

Postprzez TLasky » środa, 25 lutego 2015, 17:34

Zmienić soft? U mnie na 4.0.4I wszystko działa, hula etc.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: meizu połączenia

Postprzez eemmiill » środa, 25 lutego 2015, 19:14

Jak to zrobić?
Szukałem czegoś w rodzaju aktualizacja ale nie mogę znaleźć
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Re: meizu połączenia

Postprzez TLasky » środa, 25 lutego 2015, 20:12

http://meizufans.eu/forum/thread-flyme- ... stable-mx4

pod pierwszym postem masz "Download", ściągasz wersję 4.0.4.2I (zwróć uwagę na te literkę na końcu, jest ważna), ściągnij najlepiej prosto na telefon, wrzuć eksploratorem plików do folderu DCIM, odpal iii... instalacja zrobi się sama :-). Ponieważ jest to downgrade, a nie upgrade to prawdopodobnie będzie musiał po instalacji przywrócić ustawienia fabryczne (będzie się wysypywać bez tego). U mnie zadziałało i było wszystko OK, ale pamiętaj, że robisz na własną odpowiedzialność :-P. Po reinstalce softu będzięsz musiał też ponownie zrobić root, więc zapamiętaj dane kota Flyme :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama