• Reklama

Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Pirzu » środa, 2 września 2015, 22:14

Cześć !
Miałem przyjemność testować, ale i zarazem mam przyjemność posiadać na stałe meizu mx5. Jest to flagowy model Meizu, który ceną bije na głowe konkurencje. Ale co z resztą podzespołów, czy meizu poszło na jakieś kompromisy? Zapraszam do recenzji :)



Subskrybuj, by być na bieżąco ! :)

https://www.youtube.com/channel/UCMTkC2 ... mtaevpYWfg
https://www.facebook.com/majsterpirzu?ref=hl
https://twitter.com/Pirzuu
Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19

Reklama

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Will5on » czwartek, 3 września 2015, 00:31

Dzięki za reckę.
Szkoda że nie odniosłeś się do działania LTE .
Jaką masz wersję U czy M ? Jaka wersja softu?
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Caminero » czwartek, 3 września 2015, 08:28

czy te szybkie ładowanie można wyłączyć czy to standard? ( od razu po podłączeniu słuchawki do prądu ładuje w trybie szybkim) Jakość muzyki/głośność w porównaniu do mx4 jest mocno znacząca?
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 536
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Pirzu » czwartek, 3 września 2015, 10:59

Ja mam wersję A, Lte działa bez problemu.

Szybkie ładowanie jest chyba zawsze, ja ładuje inna ładowarka po prostu. Nir miałem mx4 wiec ni3 mogłem porównać.
Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Will5on » piątek, 4 września 2015, 01:24

A to wersja softu.
Mi chodzi o wersję telefonu. M czy U ? Gdzie kupowana słuchawka?
Testowałeś też MI Note.....a więc dlaczego jednak Meizu? Ja akurat waham się między kupnem Xiaomi a Meizu - może pomożesz w wyborze :-D
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Pirzu » piątek, 4 września 2015, 16:08

Ja testuje wszystkie telefony. Xiaomi MiNote gdyby nie brak pasma 900mhz byłby moim głównym telefonem ;) Meizu mx5 i MiNote to podobne, znakomite telefony ale chyba jednak Xiaomi lepsze. Parametry i soft przede wszystkim, no i muzyka.

Czekam, bo w drodze jest do mnie OnePlus Two - ciekawi mnie ten telefon, jak sie spodoba to na dluzej zostanie :)
Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Will5on » piątek, 4 września 2015, 18:49

Ale Meizu również nie ma pasma 900 ?
Na ile zła jest muzyka w Meizu ? Rozumiem że ma to też znaczenie kiedy podłączam słuchawki bezprzewodowe Bluetooth ?? Miałeś Moto g 2nd? Gra lepiej od Meizu?
Czy Meizu ma o wiele lepszy aparat?
Will5on
 
Posty: 72
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:10
Lokalizacja: Kątownia
Pochwały: 3

Re: Meizu mx5 - recenzja | MajsterPirzu.

Postprzez Pirzu » piątek, 4 września 2015, 23:54

A ogladales recenzje? Tam mówię o aparacie i są przykładowe zdjęcia.

Meizu tak sobei gra, ale ktoś mi podpowiedział, że jest funkcja w aplikacji ktora poprawia jakosc muzyki.. Moto g 2nd bedzie grac jak pierwszej generacji czy jak xiaomi redmi 2 - czyli naprawde dobrze.
Pirzu
 
Posty: 150
Dołączył(a): niedziela, 26 stycznia 2014, 20:17
Pochwały: 19


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama