• Reklama

Meizu MX4 bez Flyme

Smartfon Meizu MX4, Meizu MX4 PRO, MUIZU MX5
Opinie, testy, recenzje, ROM, Root

Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez eemmiill » środa, 20 stycznia 2016, 13:24

Czy można mieć na Meizu MX4 standardowy system Android bez nakładki Flyme?
Jest może jakiś poradnik jak to zrobic?
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Reklama

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez Flyagaric » środa, 20 stycznia 2016, 14:26

Najprościej będzie nainstalować inny launcher. Spróbuj Nova Launcher i zacznie wyglądać jak klasyczny Andek.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2627
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez eemmiill » środa, 20 stycznia 2016, 15:21

Nie chodzi o to aby wyglądał inaczej tylko abym mógł mieć standardowego androida - potrzebne to jest do szyfrowania telefonu.
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez Flyagaric » środa, 20 stycznia 2016, 15:24

eemmiill napisał(a):Nie chodzi o to aby wyglądał inaczej tylko abym mógł mieć standardowego androida - potrzebne to jest do szyfrowania telefonu.


Aaa, to już inne pytanie. Nie pomogę, tedy radzę czekać na kolegów i/lub przeszukać forum meizufan.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2627
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez ra-vau » środa, 20 stycznia 2016, 15:46

NIE MOŻNA.

Zablokowany bootloader, FLYME to autorska nakładka MEIZU, niema na nią alternatywnych ROM'ów. Jedyna opcja, by 'upodobnnić' telefon do standardowego androida, to jak poprzednicy pisali, zmiana launchera, nic więcej.
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1962
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez grzewro » środa, 20 stycznia 2016, 16:30

Przecież jest cyanogen na mx4. Sam używałem ale znudził mi się. Używam teraz flyme 5.

Sent from my MX4 using Tapatalk
grzewro
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 23 czerwca 2015, 23:29

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez wojted » piątek, 22 stycznia 2016, 00:06

Ja używałem do tej pory CyanogenMod 12.1 a teraz mam Mokee 5.1.1. Poradniki można znaleźć w necie.
wojted
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 21 lutego 2015, 15:24

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez anemusek » piątek, 22 stycznia 2016, 02:10

eemmiill napisał(a):Nie chodzi o to aby wyglądał inaczej tylko abym mógł mieć standardowego androida - potrzebne to jest do szyfrowania telefonu.

Co rozumiesz przez szyfrowanie telefonu?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
anemusek
 
Posty: 92
Dołączył(a): sobota, 26 grudnia 2015, 00:37
Pochwały: 1

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez Flyagaric » piątek, 22 stycznia 2016, 11:24

Z innego posta pamiętam, że jemu raczej chodziło chyba o połączenie szyfrowane, dla MSOutlook. Nie mam pojecia jaki to ma związek z softem, ale może np. Flyme ma jakieś porty poblokowane, czy coś ...
Szyfrowanie fona zabrzmiało very pro :)
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2627
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez eemmiill » czwartek, 11 lutego 2016, 23:33

Mam firmową pocztę na Exchange i to wymaga szyfrowania telefonu. Na zwykłym Androidzie przechodzi ten proces normalnie, na Flyme nawet nie startuje
eemmiill
 
Posty: 20
Dołączył(a): niedziela, 22 lutego 2015, 15:27

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez anemusek » czwartek, 11 lutego 2016, 23:55

eemmiill napisał(a):Mam firmową pocztę na Exchange i to wymaga szyfrowania telefonu. Na zwykłym Androidzie przechodzi ten proces normalnie, na Flyme nawet nie startuje

Wracamy do punktu wyjścia - jak powiesz potrzebuje utopić samochód to nikt się nie domyśli, że chodzi ci o tankowanie.
O co ci chodzi? Nie możesz zainstalować certyfikatu ssl czy musisz ustawić vpn-a do sieci wewnetrznej?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
anemusek
 
Posty: 92
Dołączył(a): sobota, 26 grudnia 2015, 00:37
Pochwały: 1

Re: Meizu MX4 bez Flyme

Postprzez Flyagaric » piątek, 12 lutego 2016, 16:46

eemmiill napisał(a):Mam firmową pocztę na Exchange i to wymaga szyfrowania telefonu. Na zwykłym Androidzie przechodzi ten proces normalnie, na Flyme nawet nie startuje


Dalej zupełnie nic nie wytłumaczyłeś ... Jakiego szysfrowania telefonu?? Pierwsze słyszę, że Exchange wymaga szyfrowania telefonu. Połączenia z mailserverem, to prędzej, ale to jest cecha systemu operacyjnego, lub klienta poczty.
Musisz się lepiej wywiedzieć czego własciwie ten fon potrzebuje - podpytaj informatyków co to dokładnie ma być.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2627
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52


Powrót do MEIZU



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama