• Reklama

[Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Smartfon Meizu MX4, Meizu MX4 PRO, MUIZU MX5
Opinie, testy, recenzje, ROM, Root

[Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez konrad9100 » wtorek, 28 czerwca 2016, 11:27

Witam
Mam pytanie co do tego modelu.
Ma już go ktoś na naszym forum?
Działa tak dobrze jak m2 mini?
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 173
Dołączył(a): piątek, 7 lutego 2014, 18:37

Reklama

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez hubu79 » sobota, 9 lipca 2016, 18:09

Podłączę się pod pytanie. Chcę wymienić żonie THL T6pro po prawie 2 latach.
Czy ten telefon jest warty uwagi?
hubu79
 
Posty: 48
Dołączył(a): wtorek, 2 grudnia 2014, 17:12
Pochwały: 3

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez Flyagaric » sobota, 9 lipca 2016, 18:45

Powtórzę z innego wątku:
Z tego co wiem, tam dalej nie ma oficjalnie Andka, pomimo, że w aukcji pisze 'Android'. Jest ten durny YunOS i z telefonem jest sporo zabawy, by to dostosować do pozaeuropejskiego użytku. Wsparcie słabiutkie. Ryzyko spore i niepotrzebne. Chyba lepiej iść w Thora, lub M2.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2646
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez konrad9100 » piątek, 5 sierpnia 2016, 11:12

Od czasu kiedy to pisałem sprowadziłem już ze 5szt. Znajomi bardzo chwalą. YunOs jest na andku wszystko działa bezproblemowo. Mogę śmiało polecić.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 173
Dołączył(a): piątek, 7 lutego 2014, 18:37

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez kinder112 » piątek, 5 sierpnia 2016, 11:59

A czy przypadkiem to nie jest tak że M3 jest YunOs a M3S to już normalny Android? i to właśnie on jest "International" na rynek europejski?
kinder112
 
Posty: 136
Dołączył(a): czwartek, 9 kwietnia 2015, 20:02

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez Flyagaric » piątek, 5 sierpnia 2016, 13:43

konrad9100 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mieszasz tematy - YunOS nie jest na Andku. YunOS, to YunOS. Oba używają innego runtime. Są dość kompatybilne, ale nie do końca. YunOS, nie jest przewidziany na Europejski rynek i nie dostanie globala, więc jest wypchany chińszczyzną.
Flyme - nakładka, której używa Meizu ma dwie wersję: bazującą na Andku (większosć modeli) i bazującą na YunOS (nieliczne). Bardzo możliwe, ze sztuki, które sprowadziłeś, mają już nakładkę nałożoną na Andka.
Pytanie tylko, czy to jest oficjalny soft, czy jakaś nieoficjalna przeróbka.

kinder112 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tak miało być, ale ostatnio na gizmochina.com czytałem recenzję M3 Mini z Flyme bazującym na Lollipopie. Wynika więc z tego, że wersja na M3 (bez 's') też w końcu dostała Andka. Chyba, że ten soft nie jest oficjalny i tlyko re-sellerzy go wgrywają- nie mam pojęcia, może na meizufan coś będzie o tym.
Trochę późno się ten ROM pojawił i dlatego o tym fonie jest wciąż cicho, ale jeśli ceny będą dobre (w sensie, że wyraźnie lepsze niż za 3s), to chyba wciąż warto się nim zainteresować. Wielkich zmian w stosunku do M2 nie ma, ale jednak nowszy jest. Jest trochę większa bateria, co może być dla niektórych ważne.
Jeśli jednak okaże się, że to jakiś nieoficjalny ROM od re-sellerów, to chyba jednak trzymałbym się od niego z daleka.

Autora wątku i zainteresowanych odsyłam do testu na http://www.gizmochina.com/category/review/
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2646
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez tymcio » piątek, 5 sierpnia 2016, 15:00

M3 nie bedzie miał Androida. Jeśli jest, to może portowany z m3s.

Taptalk z Meizu Pro 5
Obrazek
Avatar użytkownika
tymcio
 
Posty: 48
Dołączył(a): sobota, 21 listopada 2015, 17:59

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez Flyagaric » piątek, 5 sierpnia 2016, 16:27

tymcio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czyli custom nieznanego pochodzenia.
Szczerze mówiąc, to pomimo pochlebnych opinii wyżej, nie zdecydowałbym się na coś takiego.
Chyba lepiej iść w M3s.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2646
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez konrad9100 » piątek, 5 sierpnia 2016, 22:10

No nie wiem co będzie używane. Wszystkie apk które chodziły mi na m2 chodzą na m3 żony bez żadnych problemów.
Telefon zamówiłem od eternalteam było wszystko preinstalowane łącznie z google.
Z ciekawości jednego wyczyściłem i wrzuciłem soft że strony meizu też jest YunOs.
Skoro wszystko działa to o co to mi szkodzi czy to orginalne wydanie andka YunOs czy może coś Xiaomi.
Możecie śmiało kupować.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 173
Dołączył(a): piątek, 7 lutego 2014, 18:37

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez konrad9100 » piątek, 5 sierpnia 2016, 22:18

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mieszasz tematy - YunOS nie jest na Andku. YunOS, to YunOS. Oba używają innego runtime. Są dość kompatybilne, ale nie do końca. YunOS, nie jest przewidziany na Europejski rynek i nie dostanie globala, więc jest wypchany chińszczyzną.
Flyme - nakładka, której używa Meizu ma dwie wersję: bazującą na Andku (większosć modeli) i bazującą na YunOS (nieliczne). Bardzo możliwe, ze sztuki, które sprowadziłeś, mają już nakładkę nałożoną na Andka.
Pytanie tylko, czy to jest oficjalny soft, czy jakaś nieoficjalna przeróbka.

kinder112 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tak miało być, ale ostatnio na gizmochina.com czytałem recenzję M3 Mini z Flyme bazującym na Lollipopie. Wynika więc z tego, że wersja na M3 (bez 's') też w końcu dostała Andka. Chyba, że ten soft nie jest oficjalny i tlyko re-sellerzy go wgrywają- nie mam pojęcia, może na meizufan coś będzie o tym.
Trochę późno się ten ROM pojawił i dlatego o tym fonie jest wciąż cicho, ale jeśli ceny będą dobre (w sensie, że wyraźnie lepsze niż za 3s), to chyba wciąż warto się nim zainteresować. Wielkich zmian w stosunku do M2 nie ma, ale jednak nowszy jest. Jest trochę większa bateria, co może być dla niektórych ważne.
Jeśli jednak okaże się, że to jakiś nieoficjalny ROM od re-sellerów, to chyba jednak trzymałbym się od niego z daleka.

Autora wątku i zainteresowanych odsyłam do testu na http://www.gizmochina.com/category/review/

Czy ja dobrze przeczytałem w tym teście że gość pisze że ma flyos bazuje na andku 5.1? To jak to wkońcu jest?

Zobaczcie aukcja z eternalteam i co tam piszą..... Android 5.1

Original Meizu M3 Mini 4G LTE Cell Phone MTK MT6750 Octa Core 5.0" 2GB RAM 16GB ROM 13.0MP Camera
http://s.aliexpress.com/IRnAVrau
(from AliExpress Android)

W moim m3 w szczegółach piszą:
YunOs 3.1.3
System version Flyos 5.1.3 :mrgreen:
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 173
Dołączył(a): piątek, 7 lutego 2014, 18:37

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez Esper » sobota, 6 sierpnia 2016, 11:38

W którym miejscu na tej aukcji masz coś o androidzie ? Ja widzę jedynie info o Flyme OS

Jak pisano wczesniej Flyme OS to nakładka na androida lub yunos, skoro na aukcji nie piszą o androidzie to chyba nie ma pewności co tam jest, a zakładałbym yunos
Esper
 
Posty: 158
Dołączył(a): sobota, 25 lipca 2015, 00:23
Pochwały: 3

Re: [Pytanie do użytkowników] Meizu m3 mini opinie

Postprzez Flyagaric » sobota, 6 sierpnia 2016, 14:53

@konrad
A przeczytałeś co tymcio napisał??

Nie ma oficjalnego Andka na to. Najprawdopodobniej jest to port z M3s i to nieznanego pochodzenia (czytaj: soft przegrzebany przez sprzedawców). Oficjalnie Meizu nie wydało Andka na ten telefon. Sprzedawcy sami sobie przerobili soft z innego fona, co tam jeszcze dorzucili, to Zeus jeden wie.
Czyli możliwe, że trafisz na aukcję M3 z opisem, ze ma Andka, ale to nie znaczy, że taki soft pochodzi bezpośrednio od Meizu.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2646
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Następna strona

Powrót do MEIZU



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości