• Reklama

Meizu M2

Re: Meizu M2

Postprzez WhiteMamba » środa, 26 sierpnia 2015, 20:42

sebuli napisał(a):Pierwsze wrażenie. Co się odpali każdą aplikację, nie ważne czy kontakty, aparat, przeglądarkę, galerię zdjęć, wszystko prosi o dostęp do internetu, a jak odmawiamy to wyłącza się aplikacja. Mam wrażenie jak bym był pod obserwacją jakąś. Dodatkowo w opcjach telefonu ustawione jest, że chcemy uczestniczyć w jakimś tam przedsięwzięciu eksperymentalnym, które zapewne zwiększy bezpieczeństwo itd itp. Zaskoczony byłem tym, że nie ma w ogóle przycisku cofania i przycisku opcji (ustawień) prócz jednego dużego jak w Iphonie. Ale chwile się bawiąc zrozumiałem jak to działa. Mianowicie ten duży przycisk pośrodku to jednocześnie przycisk dotykowy, który jak muśniemy to cofa nas o krok w tył. Jeśli go naciśniemy fizycznie to działa jak przycisk home w każdym telefonie.

Języka polskiego nie mam, ale dostałem go prosto z Chin widocznie i nic nie było przy nim grzebane, zresztą wole tak, niż żeby ktoś mi otwierał pudełko i rozgrzebywał telefon.

Nawet jest słuchajcie dioda powiadomień, wow, właśnie ją zauważyłem. Ogolnie planuje zrobić recenzję od A do Z, ale to trochę potrwa. Jak ktoś ma pytania to pytajcie.


A ja miałem wrażenie, że to nie pozwolenie na dostęp do internetu tylko coś na zasadzie firewalla :)
WhiteMamba
AKTYWNY
 
Posty: 254
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 16:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3

Reklama

Re: Meizu M2

Postprzez m.mietek » czwartek, 27 sierpnia 2015, 11:25

Nie mialem jeszcze stycznosci z telefonami Meizu. Jest szansa ze udostepniony bedzie rom lub jakas aktualizacja, ktora bedzie zawierac jezyk polski? "My friend" odpisal mi ze on nie moze mi zainstalowac jezyka polskiego :(
moja przygoda z telefonami od majfriendów: zte v967s -> elephone p6000 -> jiayu s3 -> xiaomi redmi note 3 pro
m.mietek
 
Posty: 118
Dołączył(a): środa, 26 czerwca 2013, 18:50
Lokalizacja: Wołomin

Re: Meizu M2

Postprzez Flyagaric » czwartek, 27 sierpnia 2015, 11:42

W wątku o M2 Note jest opisany sposób wgrania ROMu w wersji 'I', który jęz.polski zawiera. Przypuszczam, że tu procedura jest podobna, lub nawet identyczna. Wystarczy troche poczekać i na stronie meizufan, na 100% pojawi się opis 'krok-po-kroku'.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2612
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu M2

Postprzez WhiteMamba » czwartek, 27 sierpnia 2015, 13:32

rootowanie dziala. Mozna zmienic lokalizacje na Polska dowolnym programem ze sklepu. Jezyk jest nadal angielski, ale wszystkie aplikacje instaluja sie wkoncu po polsku dzieki.
WhiteMamba
AKTYWNY
 
Posty: 254
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 16:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3

Re: Meizu M2

Postprzez Latrec » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:29

z innej beczki jest jakiś program do usuwania chinskiego shitu z telefonu?
Latrec
 
Posty: 27
Dołączył(a): sobota, 15 sierpnia 2015, 18:01

Re: Meizu M2

Postprzez rooland » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:49

Kto już coś takiego testował albo słyszał że to działa?
rooland
 
Posty: 61
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 21:16

Re: Meizu M2

Postprzez Flyagaric » czwartek, 27 sierpnia 2015, 18:02

Faktycznie - nie wiem czemu wyszukiwanie 'meizu m2' nie zwracało tego.
DHL nie jest drogi - wziąłbym. Mają wysokie noty, ale mało transakcji.Niemniej, bez ryzyka nie ma zabawy :)
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2612
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu M2

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 21:11

WhiteMamba napisał(a):rootowanie dziala. Mozna zmienic lokalizacje na Polska dowolnym programem ze sklepu. Jezyk jest nadal angielski, ale wszystkie aplikacje instaluja sie wkoncu po polsku dzieki.


Jak dokładnie zmienić tą lokalizację? Mógłbyś podać program? Nie wiem co wpisać w sklepie Play.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2

Postprzez Flyagaric » czwartek, 27 sierpnia 2015, 21:20

sebuli napisał(a):
Jak dokładnie zmienić tą lokalizację? Mógłbyś podać program? Nie wiem co wpisać w sklepie Play.


morelocale2

Autor postu otrzymał pochwałę
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2612
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu M2

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 21:25

Flyagaric napisał(a):
sebuli napisał(a):
Jak dokładnie zmienić tą lokalizację? Mógłbyś podać program? Nie wiem co wpisać w sklepie Play.


morelocale2


Ajj trzeba mieć roota no tak ;/
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2

Postprzez Latrec » piątek, 28 sierpnia 2015, 14:43

jak narazie dziala wszystko spoko jedyne co nie denerwuje to te niektore programy chinskie ktore pasuje usunac ale nie mam sposobu jak to zrobic
Latrec
 
Posty: 27
Dołączył(a): sobota, 15 sierpnia 2015, 18:01

Re: Meizu M2

Postprzez sebuli » piątek, 28 sierpnia 2015, 14:58

Latrec napisał(a):jak narazie dziala wszystko spoko jedyne co nie denerwuje to te niektore programy chinskie ktore pasuje usunac ale nie mam sposobu jak to zrobic


Tlko root pozostaje, a tak to ignorować ;/
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje o telefonach Meizu



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama