• Reklama

Meizu M2 - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » piątek, 28 sierpnia 2015, 00:18

Kolega nie wie zatem jakie możliwości daje Titanium Backup :-D
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 717
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Reklama

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez blue_voyager » piątek, 28 sierpnia 2015, 09:06

Nie tylko TB, jest parę innych przydatnych aplikacji, które roota potrzebują np. Greenify, Wakelock Detector czy parę innych. Root to nie jest jakieś zło tylko pomoc w w efektywniejszym zarządzaniem telefonem.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez WhiteMamba » piątek, 28 sierpnia 2015, 10:47

clorox napisał(a):
sebuli napisał(a):Mówię, że nie jestem pewny. Ktoś ma 100% info, że wtedy nie traci się gwarancji? Producent może da możliwość, ale wtedy klient naprawy na własny rachunek robi... Nie wiem co o tym myśleć.

Edit:

Na jednym z forów o podobnej tematyce piszą, że nawet rootowanie w ten sposób jaki daje producent powoduje utratę gwarancji.


No ale przecież Meizu nie ma KNOX'a więc root/unroot bez śladu.


Tylko po rootowaniu, odpowiedni email z konta flyme pewnie już do meizu poszedł :D

Wracając do recenzji. Jakość rozmów pozytywnie zaskakuje, rozmówcę słyszę głośno, wyraźnie i czysto :) Telefon używany drugi dzień, jeszcze mam 50%, ale przy sporadycznym korzystaniu. Troszkę neta Aero2, wi-fi, kilka krótkich telefonów. Ogólnie widzę, że nie będzie odbiegała od normy. Przy oszczędnym użytkowaniu 2 dni. A standardowo będzie 1 dzień. Na razie jestem zadowolony z wydanych 130$ :D Aha żeby tak nie zachwalać do końca to czasami przytrzymanie przycisku menu nie wygasza ekranu.
WhiteMamba
AKTYWNY
 
Posty: 254
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 16:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » piątek, 28 sierpnia 2015, 11:17

No to czekam jeszcze na opinię jak się sprawuje GPS w terenie.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 717
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » piątek, 28 sierpnia 2015, 12:51

Dziś/jutro gpsa powinienem przetestować i ocenić. Bateria przez noc nie spadła mi w ogóle, dopiero jak chwyciłem telefon i chwile coś na nim porobiłem to spadło o 1%. Teraz mam 81%, a był odłączany wczoraj około 14 od ładowarki.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez igor_x » piątek, 28 sierpnia 2015, 16:36

Jeśli możesz, zrób zdjęcie cukru w cukierniczce z odległości około 1-1,2m. Ciekawi mnie czy uchwyci ziarenka.
Sprzedam:
OUKITEL A29 Smartwatch
igor_x
AKTYWNY
 
Posty: 427
Dołączył(a): wtorek, 24 marca 2015, 22:18
Pochwały: 7
Ostrzeżenia: 1

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » piątek, 28 sierpnia 2015, 17:42

igor_x napisał(a):Jeśli możesz, zrób zdjęcie cukru w cukierniczce z odległości około 1-1,2m. Ciekawi mnie czy uchwyci ziarenka.


Łap. Zrobione z zoomem, żeby już nie kadrować. Odległość taka jak chciałeś. Zdjęciem zrobione w trynie auto z autofocusem na cukierniczkę.

Obrazek
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez WhiteMamba » piątek, 28 sierpnia 2015, 17:59

Robisz zdjęcie z zoomem cyfrowym i chcesz żeby zobaczył ziarenko? :D Gratulacje :) A ty Igor nie przesadzaj, ten meizu to nie lustrzanka z super obiektywem.
WhiteMamba
AKTYWNY
 
Posty: 254
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 16:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » piątek, 28 sierpnia 2015, 19:25

WhiteMamba napisał(a):Robisz zdjęcie z zoomem cyfrowym i chcesz żeby zobaczył ziarenko? :D Gratulacje :) A ty Igor nie przesadzaj, ten meizu to nie lustrzanka z super obiektywem.


Kolego... miałem dawać mu całe zdjęcie stołu? Chciał tak jak chciał i dostał. Przecież logiczne, że dałbym zdjęcie z trybem macro z odległości kilku cm, a nie z metra... a dałem z zoomem żeby było już wykadrowane, proste.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Flyagaric » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:12

sebuli napisał(a):Kolego... miałem dawać mu całe zdjęcie stołu? Chciał tak jak chciał i dostał. Przecież logiczne, że dałbym zdjęcie z trybem macro z odległości kilku cm, a nie z metra... a dałem z zoomem żeby było już wykadrowane, proste.


:Facepalm:
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2617
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:38

Człowiek chce być pomocny, a Wy co? Spełniłem jego prośbę, miałem olać i wyśmiać co on sobie w ogóle życzy?
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez WhiteMamba » piątek, 28 sierpnia 2015, 20:44

Tak miales zrobic zdjecie calego stolu. Dzieki twojemu zoomowi wyszla pikseloza, takie cos mozesz robic jak masz zoom optyczny.
WhiteMamba
AKTYWNY
 
Posty: 254
Dołączył(a): środa, 24 lipca 2013, 16:19
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama