• Reklama

Meizu M2 - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez chuck » sobota, 16 stycznia 2016, 01:40

Dziekuję panowie, upewniliście mnie w mojej decyzji i jestem zdecydowany zakupić ten telefon. Serdecznie dziękuję za informację, pozdrawiam ;)
chuck
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 13 stycznia 2016, 00:04

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » wtorek, 19 stycznia 2016, 23:34

Czy są też aktualizacje dla wersji O? Da się z O aktualizować do L? Jeśli tak to jak?
Czy w grę wchodzi tylko reinstall systemu do innej wersji?


Przy okazji, tylko mi się wydaje, że bateria za szybko pada? Nie jest jakoś specjalnie obciążony, wifi, gg, messenger czasem jakieś gry. Nawet już ustawiłem oszczędną pracę procesora i tryb oszczędzania.. (nie mogę dodać załącznika :D)
http://www57.zippyshare.com/v/QP2RPF5p/file.html
http://www57.zippyshare.com/v/s2R7GKeF/file.html
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » środa, 20 stycznia 2016, 00:40

Aktualizacja do wersji 4.5.4I (I jak igła). Nie ma wersji L. Trzeba dokonać aktualizacji ręcznie, a następne już będą dostępne z OTA. Screenshoty najlepiej wrzucać na imgur przy pomocy aplikacji imgur android i wklejać linka do posta. W wersji O występują problemy z baterią (potrafi z 20% spaść bardzo szybko do 0%). Sugeruję dokonać aktualizacji.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 731
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 39

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » środa, 20 stycznia 2016, 00:49

Pomyliłem literki, oczywiście chodzi o aktualizację do 4.5.4I :D

Tylko teraz jak ją poprawnie wykonać mając wersję 4.5.3O?
Pobrać 4.5.4I i normalnie przez recovery wgrać?
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » środa, 20 stycznia 2016, 00:53

Najlepiej przez recovery i z zaznaczeniem czyszczenia danych.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 731
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 39

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » środa, 20 stycznia 2016, 00:59

To jeszcze jedno pytanie.
Instalując w taki sposób jaką będę miał lokalizację? Automatycznie polską czy znów do ręcznej zmiany? Nie bardzo mam na to ochotę
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » środa, 20 stycznia 2016, 01:19

Wybierasz po prostu język polski.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 731
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 39

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » środa, 20 stycznia 2016, 01:41

Wydaje się proste i logiczne. W czwartek sobie ogarnę

http://imgur.com/a/uEUgq

To jeszcze ta nieszczęsna bateria, jakby ktoś mógł ocenić :D

Dzięki za pomoc ;)
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez szymon_rysiu » środa, 20 stycznia 2016, 15:20

Najgorsze co mnie wkurza w tym telefonie to placki, są tak śliskie że jak szwagier wziął telefon do ręki to prawi zaliczył upadek. Ogólnie wylatuje z ręki.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » środa, 20 stycznia 2016, 15:30

Wystarczy założyć etui.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 731
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 39

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » niedziela, 24 stycznia 2016, 18:46

Nową baterię da się gdzieś do niego dorwać? :D
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez eyesore » niedziela, 24 stycznia 2016, 18:48

Zajechałeś już baterię? Szybko. Na Ali są za 10$.

Wysłane z mojego X800+ przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
eyesore
 
Posty: 119
Dołączył(a): wtorek, 10 listopada 2015, 16:14
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama