• Reklama

Meizu M2 - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez chuck » 16 sty 2016, o 01:40

Dziekuję panowie, upewniliście mnie w mojej decyzji i jestem zdecydowany zakupić ten telefon. Serdecznie dziękuję za informację, pozdrawiam ;)
chuck
 
Posty: 3
Dołączył(a): 13 sty 2016, o 00:04

Reklama

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » 19 sty 2016, o 23:34

Czy są też aktualizacje dla wersji O? Da się z O aktualizować do L? Jeśli tak to jak?
Czy w grę wchodzi tylko reinstall systemu do innej wersji?


Przy okazji, tylko mi się wydaje, że bateria za szybko pada? Nie jest jakoś specjalnie obciążony, wifi, gg, messenger czasem jakieś gry. Nawet już ustawiłem oszczędną pracę procesora i tryb oszczędzania.. (nie mogę dodać załącznika :D)
http://www57.zippyshare.com/v/QP2RPF5p/file.html
http://www57.zippyshare.com/v/s2R7GKeF/file.html
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » 20 sty 2016, o 00:40

Aktualizacja do wersji 4.5.4I (I jak igła). Nie ma wersji L. Trzeba dokonać aktualizacji ręcznie, a następne już będą dostępne z OTA. Screenshoty najlepiej wrzucać na imgur przy pomocy aplikacji imgur android i wklejać linka do posta. W wersji O występują problemy z baterią (potrafi z 20% spaść bardzo szybko do 0%). Sugeruję dokonać aktualizacji.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 962
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 68

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » 20 sty 2016, o 00:49

Pomyliłem literki, oczywiście chodzi o aktualizację do 4.5.4I :D

Tylko teraz jak ją poprawnie wykonać mając wersję 4.5.3O?
Pobrać 4.5.4I i normalnie przez recovery wgrać?
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » 20 sty 2016, o 00:53

Najlepiej przez recovery i z zaznaczeniem czyszczenia danych.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 962
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 68

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » 20 sty 2016, o 00:59

To jeszcze jedno pytanie.
Instalując w taki sposób jaką będę miał lokalizację? Automatycznie polską czy znów do ręcznej zmiany? Nie bardzo mam na to ochotę
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » 20 sty 2016, o 01:19

Wybierasz po prostu język polski.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 962
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 68

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » 20 sty 2016, o 01:41

Wydaje się proste i logiczne. W czwartek sobie ogarnę

http://imgur.com/a/uEUgq

To jeszcze ta nieszczęsna bateria, jakby ktoś mógł ocenić :D

Dzięki za pomoc ;)
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez szymon_rysiu » 20 sty 2016, o 15:20

Najgorsze co mnie wkurza w tym telefonie to placki, są tak śliskie że jak szwagier wziął telefon do ręki to prawi zaliczył upadek. Ogólnie wylatuje z ręki.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 585
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » 20 sty 2016, o 15:30

Wystarczy założyć etui.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 962
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 68

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Baksior » 24 sty 2016, o 18:46

Nową baterię da się gdzieś do niego dorwać? :D
Baksior
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 23:52

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez eyesore » 24 sty 2016, o 18:48

Zajechałeś już baterię? Szybko. Na Ali są za 10$.

Wysłane z mojego X800+ przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
eyesore
 
Posty: 117
Dołączył(a): 10 lis 2015, o 16:14
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama