• Reklama

Meizu M2 - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez chuck » środa, 13 stycznia 2016, 23:55

Czyli panowie, jednym słowem warto tak? Jestem w trakcie zbierania tych 6 stówek, powinienem się wyrobić do pierwszego tygodnia lutego. W tym przedziale cenowym telefon sprawuje się świetnie? Mam zamiar kupić go w sieci MediaExpert, gdyż jest tam darmowa wysyłka, ale jeżeli decyduje się na kupno tego telefonu z "polski" nie powinienem być zaskoczonym chińskim szitem w oprogramowaniu? W sensie soft jest przerabiany na potrzeby Polskich klientów? Pozdrawiam
chuck
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 13 stycznia 2016, 00:04

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 14 stycznia 2016, 00:00

W telefonie z polskiej dystrybucji jest system bez chińskich dodatków. Wystarczy zaktualizować do najnowszej wersji 4.5.4I pobranej ze strony Meizu.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Barbar » czwartek, 14 stycznia 2016, 00:26

Próbował ktoś odblokować Bootloader i instalować TWRP?
Barbar
 
Posty: 23
Dołączył(a): piątek, 26 grudnia 2014, 22:23

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez almostme » czwartek, 14 stycznia 2016, 19:06

Też jestem ciekaw bootloadera i twrp :)
Avatar użytkownika
almostme
 
Posty: 10
Dołączył(a): wtorek, 25 lutego 2014, 20:18

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Barbar » czwartek, 14 stycznia 2016, 19:16

Skusiłem się na ten sprzęt, jednak prawa root i system recovery, w mojej opinii, to pozycje obowiązkowe do zabawy czy użytkowania Androida.
Zatem
Jeśli
Ktoś z naszych może potwierdzić, co ruskim się udało..
Barbar
 
Posty: 23
Dołączył(a): piątek, 26 grudnia 2014, 22:23

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 14 stycznia 2016, 19:22

Po pierwsze: root jest bez problemu i kombinacji - wystarczy konto Flyme założyć i otworzyć uprawnienia. Po drugie: chwilowo moim zdaniem nie ma co instalować TWRP ponieważ dostępny jest tylko jeden nie do końca dopracowany custom rom (AOSP port z Elephone P8000). Pewnie to się na przestrzeni kilku miesięcy zmieni.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Barbar » czwartek, 14 stycznia 2016, 19:35

To jak robisz kopie zapasowe systemu na tej słuchawce?
Barbar
 
Posty: 23
Dołączył(a): piątek, 26 grudnia 2014, 22:23

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 14 stycznia 2016, 19:44

A po co mi kopia zapasowa systemu skoro nie bawię się customami? Wszystkie potrzebne apki archiwizuję Titaniumem, a kontakty i kalendarz synchronizuję z google. Jak wyjdzie stabilny AOSP lub najlepiej CM to wtedy nandroid backup TWRP się przyda, żeby jakby co wrócić do flyme, ale na obecną chwilę nie ma po co. Aż tak mi się nie spieszy do sprawdzenia czy da się uceglić telefon.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Barbar » czwartek, 14 stycznia 2016, 22:56

Brak recovery mocno ogranicza przydatność Androida już dla średnio znającego się w temacie użytkownika.
Dlaczego? Dajmy dla przykładu moduły Xposed czy inne modyfikacje systemu pozwalające w pełni personalizować słuchawkę pod siebie. Ja i wiem, że duża ilość osób to lubi i robi.
Rozumiem i szanuję, że dla Ciebie w tej chwili ten poziom jest niepotrzebny, jednak niech każdy używa urządzeń jak lubi.
Ja też cegły nie lubię, dlatego pytam.
A pytam o konkrety tego smarta a nie o to, jak Ty go używasz.
Pzdry
Barbar
 
Posty: 23
Dołączył(a): piątek, 26 grudnia 2014, 22:23

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 14 stycznia 2016, 23:32

Najlepiej poczytaj 4pda.ru. Tam znajdziesz informacje ze źródła. Bootloader, Twrp i custom Rom wyszły od ruskich.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » piątek, 15 stycznia 2016, 14:14

Chyba jako pierwszy na tym forum, albo przynajmniej jeden z pierwszych miałem ten telefon, stąd moja recenzja. Jak mogę ocenić telefon z biegiem tych miesięcy? Nigdy sie nie zaciął, jak przymulił to w konkretnej aplikacji z powodu jej braku stabilności. Clorox mówi, że niedopracowany jest firmware, zgodzę się, ale zostanie to naprawione i nie jest to coś z czym nie da się żyć, bo aktualnie jestem na chińskiej wersji ze spolszczeniem i nie widzę żadnych problemów prócz spóźnionego ustawiania jasności z automatu, o ile to w ogóle wada i nie zabieg specjalny.

Czy telefon się grzeje... nie, jeśli używam go do internetu, filmów itp, w grach moze sie nagrzać i jest to wyczuwalne.

Tak jak byłem zawiedziony innymi telefonami po paru miesiącach np. Samsung galaxy s plus, lg g2 mini tak tutaj ten zawód nie występuje i raczej nie wystąpi. Zbyt płynny jest ten telefon przy normalnym użytkowaniu żeby można było się zawodzić ^^
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » piątek, 15 stycznia 2016, 18:32

Byle tylko nie naprawiali tak jak przy aktualizacji do 4.5.4.1A i 4.5.4.2A. Nie da się tych firmware używać przez ten błąd z centrum zabezpieczeń.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama