• Reklama

Meizu M2 - recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:06

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Chodzi o to, czy po wgraniu alternatywnego launchera działają na nim wogóle widgety. Gdzieś mi się obiło o oczy, że na którymś z tych chińskich OS nie chcą działać launchery inne, a ja bez wolę mieć launcher z app drawer.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 726
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Reklama

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:14

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Chodzi o to, czy po wgraniu alternatywnego launchera działają na nim wogóle widgety. Gdzieś mi się obiło o oczy, że na którymś z tych chińskich OS nie chcą działać launchery inne, a ja bez wolę mieć launcher z app drawer.


Wgrałem nova ze sklepu Play i normalnie zmodyfikowało mi wygląd telefonu i miałem możliwość dania na pulpit widgetów :)

Edit:

Jeszcze co do klawisza MENU, nie ma takiej możliwości, jeśli chcemy więcej opcji to po prostu w danej aplikacji pojawiają się kropeczki i można to traktować jako przycisk MENU.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:50

Dzięki wielkie. Leci pochwała dla Ciebie, a ja dalej się będę zastanawiał IUNI U2 czy Meizu M2 :-/
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 726
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez rooland » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:51

Ja się chyba w końcu skuszę na temu m2. Chociaż jadę czekam na kilka słów o baterii
rooland
 
Posty: 61
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 21:16

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 14:55

WADA: Nie jestem pewny czy numery telefonów komórkowych moga zaczynać się numerem kierunkowym telefonów stacjonarnych, ale tutaj gdy w pole Mobile wpiszę numer zaczynający się na 52 (kierunkowy Bydgoszczy), np. 520 000 000 to telefon myśli, że ma dzwonić pod numer stacjonarny i jest błąd połączenia. Mimo oznaczenia pola jako numer komórkowy on i tak to rozumie po swojemu i na siłę dzowni na numer stacjonarny. Dopiski +48 nic nie dają.

Coś o baterii:

Kiedy dostałem telefon bateria miała 63%. Po zabawie koło 6 godzin zostało 31%. Wyłączyłem synchronizację, wifi, dane pakietowe, zabiłem wszystkie aplikacje prócz dzwonienia i smsów. Zostawiłem tak telefon na noc w trybie zbalansowanym (w ustawieniach są trzy tryby: Performence, Balance i Saving mode). Rano po około 9 godzinach wskaźnik pokazywał 24%... Od tamtego momentu bateria leciała jak głupia, a po maks godzinie nieintensywnej zabawy, telefon miał już tylko 10% i czas było go "nakarmić".

Wchodzi na to, że wszystkie numery telefonów zaczynających się od numerów podanych tutaj http://polskie-telefoniczne-numery-kierunkowe.qwq.pl/ będą brane pod uwagę jako telefon stacjonarny i nigdzie się nie dodzwonimy. Ale tak jak podkreślam, nie jestem pewny czy numery komórkowe mogą zaczynać się jak kierunkowe miast.
Ostatnio edytowano czwartek, 27 sierpnia 2015, 15:09 przez sebuli, łącznie edytowano 1 raz
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez clorox » czwartek, 27 sierpnia 2015, 15:09

Spróbuj zainstalować inny dialer np. exDialer ze sklepu.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 726
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 15:15

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Inny dialer nic nie dał, bo wcina się systemowy FlymeOS. Pytanie tylko czy istnieją numery komórkowe zaczynające się jak stacjonarne. Posprawdzałem na necie i raczej nie ma takiej możliwości, więc niepotrzebnie siałem panikę.

WIADOMOŚĆ DO WSZYSTKICH:

Jak możecie to wstrzymajcie się z kupnem i poczekajcie na ostateczną recenzję, która zawiera więcej informacji. Możecie śmiało pytać na bieżąco i też będę odpowiadał.

EDIT:

Dodałem więcej zdjęć do folderu na google dysku w pierwszym moim poście.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez marx » czwartek, 27 sierpnia 2015, 16:57

mogłeś zdjęcia dodać na http://postimage.org/ i dodać też do tego tematu porownanie-aparatow-i-zdjec-w-chinskich-telefonach-t4845-36.html
marx
Administrator
 
Posty: 5998
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 17:33

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Dodane do tamtego działu, jednak nie wierze w trwałość zdjęć na podanym przez Ciebie serwisie i w ostatecznej recenzji będą miniaturki z postimage oraz link do google dysku.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez Mateoni » czwartek, 27 sierpnia 2015, 19:02

A jak sprawuje sie przednia kamerka do "selfie" ?
Mateoni
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 26 sierpnia 2014, 20:31

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez sebuli » czwartek, 27 sierpnia 2015, 19:07

Chodzi nie najgorzej, normalnie łapie ostrość spróbuje coś nią zrobić na szybko żebyś miał podgląd.

Obrazek Obrazek Obrazek

Kwiatki i wiatrak robiące selfie :D

Autor postu otrzymał pochwałę
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Meizu M2 - recenzja

Postprzez rooland » czwartek, 27 sierpnia 2015, 19:29

A są jakieś elementy które Cię denerwuje czy to w wyglądzie, czy użytkowaniu, czy interfejsie? Czy na tą chwilę tylko plusy?
rooland
 
Posty: 61
Dołączył(a): wtorek, 30 czerwca 2015, 21:16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości