• Reklama

Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez Jazio » czwartek, 10 marca 2016, 22:14

Witam,
Kupiłem telefon ok miesiąca temu, od niedawna pojawił się problem , a mianowicie telefon nie odtwarza dźwięków, ponowne uruchomienie załatwia sprawę, tak jakby telefon sam wchodził w tryb bez dźwięku przy czym nie ma żadnych ikonek w stylu "wibracja" itp. Reset telefonu i wszystko wraca do normy. Dźwięk niknie samoczynnie i nie wiadomo kiedy ten moment nastąpi. Mam wrażenie, że to powód jakiegos głupiego szczegółu, o którym nie wiem. Może Wy coś poradzicie
Pozdrawiam
Jazio
 
Posty: 11
Dołączył(a): czwartek, 10 marca 2016, 22:06

Reklama

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez clorox » czwartek, 10 marca 2016, 23:43

Jakim masz firmware? Może trzeba zrobić upgrade, albo reset do ustawień fabrycznych.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 722
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez bartazzz » piątek, 11 marca 2016, 16:36

Jazio napisał(a):Witam,
Kupiłem telefon ok miesiąca temu, od niedawna pojawił się problem , a mianowicie telefon nie odtwarza dźwięków, ponowne uruchomienie załatwia sprawę, tak jakby telefon sam wchodził w tryb bez dźwięku przy czym nie ma żadnych ikonek w stylu "wibracja" itp. Reset telefonu i wszystko wraca do normy. Dźwięk niknie samoczynnie i nie wiadomo kiedy ten moment nastąpi. Mam wrażenie, że to powód jakiegos głupiego szczegółu, o którym nie wiem. Może Wy coś poradzicie
Pozdrawiam

a nie ma gdzieś w opcjach tzw cichych godzin? Automatycznego ściszania.
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5048
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez woody » piątek, 11 marca 2016, 17:03

Jest tryb DND ale gdyby był włączony to miałby ikonę głośności przkreśloną chociaż to może to?

Meizu M2 Note
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez Jazio » piątek, 11 marca 2016, 19:24

Na początek dzięki za zainteresowanie i podpowiedzi :D
Niestety to nie tryb DND , zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych, niestety powtórka z rozrywki ;(
Flyme OS 4.5.3O sprawdzałem aktualizacje, telefon twierdzi, że najnowsze oprogramowanie jest zainstalowane ;(
Jazio
 
Posty: 11
Dołączył(a): czwartek, 10 marca 2016, 22:06

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez woody » piątek, 11 marca 2016, 19:25

Instaluj wersję "I"

Meizu M2 Note
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez woody » piątek, 11 marca 2016, 19:39

Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez clorox » piątek, 11 marca 2016, 20:37

Musisz zainstalować "ręcznie" wersję "I", z linka podanego wyżej. Przez recovery lub za pomocą aplikacji dokuments.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 722
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez Jazio » sobota, 12 marca 2016, 12:21

Czyli ściągam plik z linku wrzucam an telefon i z systemowej aplikacji dokumenty odpalam tak ?
Jazio
 
Posty: 11
Dołączył(a): czwartek, 10 marca 2016, 22:06

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez woody » sobota, 12 marca 2016, 12:36

Tak
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez Jazio » sobota, 12 marca 2016, 12:46

jest może gdzieś jakaś instrukcja jak to zrobić ? próbowałem każdy plik odpalić na telefonie za pomocą instalatora aplikacji ale nic nie rusza
Jazio
 
Posty: 11
Dołączył(a): czwartek, 10 marca 2016, 22:06

Re: Meizu M2 mini Problem z dzwonkiem

Postprzez sebuli » sobota, 12 marca 2016, 13:50

Nie rozpakowuj zipa, tylko wrzuć go tak do pamięci telefonu pod nazwa update.zip,potem odpal apke Documents i kliknij w update.zip, tam sie Ciebie zapyta czy updateowac system i zaznacz od razu clear and wipe data czy cos takiego
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama