• Reklama

Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji teks

Meizu, pomoc techniczna, problemy, wsparcie.

Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji teks

Postprzez tomikitwo » 17 mar 2016, o 23:46

Mam problem z m2 mini (soft international najnowszy). Chodzi o kursor do zaznaczenia tekstu w trakcie edycji lub zaznaczenia np. w pasku adresu w przeglądarce. Kursor nie działa. Nie mogę go tapnięciem przedmieścia w inne miejsce na tekście. Bardzo to jest wkurzajace bo muszę zaznaczyć zazwyczaj całość tekstu zamiast wybranego fragmentu. Aha dodam jeszcze, że używam SwiftKey.
Miał ktoś podobny problem i poradził sobie z nim?

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 17:38
Pochwały: 29
Ostrzeżenia: 1

Reklama

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez clorox » 18 mar 2016, o 00:18

To znany od zawsze bug w firmware. Zmień klawiaturę na TouchPal.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 704
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 51

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez Marrik » 21 mar 2016, o 23:12

Dokladnie tak jak pisze clorox. Używałem swiftkey jednak na m2 nie dało jej się używać właśnie przez problem z edycja tekstu. Teraz mam TouchPal i przyznam, że jest to lepsza klawiatura.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Marrik
 
Posty: 29
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 18:14
Pochwały: 2

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez tomikitwo » 21 mar 2016, o 23:15

Zainstalowałem touchpal, jest lepiej, ale nadal to jakoś dziwnie działa. Beznadzieja z tym softem. Żeby tak ważnej funkcji niedopilnować.

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 17:38
Pochwały: 29
Ostrzeżenia: 1

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez clorox » 21 mar 2016, o 23:33

Nie długo powinno być Flyme 5. Może to poprawią. Nie wiem jaki masz kłopot z TouchPal, u mnie działa normalnie.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 704
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 51


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama