• Reklama

Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji teks

Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji teks

Postprzez tomikitwo » czwartek, 17 marca 2016, 23:46

Mam problem z m2 mini (soft international najnowszy). Chodzi o kursor do zaznaczenia tekstu w trakcie edycji lub zaznaczenia np. w pasku adresu w przeglądarce. Kursor nie działa. Nie mogę go tapnięciem przedmieścia w inne miejsce na tekście. Bardzo to jest wkurzajace bo muszę zaznaczyć zazwyczaj całość tekstu zamiast wybranego fragmentu. Aha dodam jeszcze, że używam SwiftKey.
Miał ktoś podobny problem i poradził sobie z nim?

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): czwartek, 18 lutego 2016, 17:38
Pochwały: 24

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez clorox » piątek, 18 marca 2016, 00:18

To znany od zawsze bug w firmware. Zmień klawiaturę na TouchPal.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 717
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez Marrik » poniedziałek, 21 marca 2016, 23:12

Dokladnie tak jak pisze clorox. Używałem swiftkey jednak na m2 nie dało jej się używać właśnie przez problem z edycja tekstu. Teraz mam TouchPal i przyznam, że jest to lepsza klawiatura.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Marrik
 
Posty: 36
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 18:14
Pochwały: 2

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez tomikitwo » poniedziałek, 21 marca 2016, 23:15

Zainstalowałem touchpal, jest lepiej, ale nadal to jakoś dziwnie działa. Beznadzieja z tym softem. Żeby tak ważnej funkcji niedopilnować.

Wysłane z mojego NX506J przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 725
Dołączył(a): czwartek, 18 lutego 2016, 17:38
Pochwały: 24

Re: Meizu m2 mini problem przemieszczaniem kursora w edycji

Postprzez clorox » poniedziałek, 21 marca 2016, 23:33

Nie długo powinno być Flyme 5. Może to poprawią. Nie wiem jaki masz kłopot z TouchPal, u mnie działa normalnie.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 717
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 38


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama