• Reklama

Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Meizu, pomoc techniczna, problemy, wsparcie.

Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez cziko1977 » 23 sty 2016, o 16:01

Problem pewnie banalny jednak nie wiem jak dodać nowy numer, który dzwonił i znajduje się w spisie połączeń. Meizu m2 4.5.3.2a+spolszczenie
cziko1977
 
Posty: 10
Dołączył(a): 9 gru 2015, o 10:37

Reklama

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez woody » 23 sty 2016, o 16:48

Jak wklepiesz w dialer numer to po prawej masz usuwanie wpisanych cyfr a po lewej plusik (+) i tym plusikiem dodajesz.
Obrazek
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 990
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez cziko1977 » 23 sty 2016, o 17:24

Chodzi mi o to, że jak w spisie połączeń jest tylko opcja ,,zapisz w zakładce osoby,, dalej są dwie obcje ,,utwórz nowy kontakt,, i ,,zapisz do istniejącego kontaktu,, pierwszą opcję jak klikam mam ,,utwórz nowy kontakt,, mam opcję na : flyme, google lub telefon wybieram telefon wpisuję nazwisko np. 1234 zapisuje mi ale w kontaktach tego nie ma. W wyszukiwarce kontaktów również. Niue wiem co jest grane? Żonba używa truphone
Ostatnio edytowano 23 sty 2016, o 17:26 przez cziko1977, łącznie edytowano 1 raz
cziko1977
 
Posty: 10
Dołączył(a): 9 gru 2015, o 10:37

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez woody » 23 sty 2016, o 17:26

Zaznacz google.

A w ustawienia kontaktów wchodziłeś , może masz ustawione na wyświetlanie np. tylko z flyme?
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 990
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez cziko1977 » 23 sty 2016, o 17:31

O to właśnie chodziło woody. Zapisywać trzeba jako google.
Ostatnio edytowano 23 sty 2016, o 17:32 przez cziko1977, łącznie edytowano 1 raz
cziko1977
 
Posty: 10
Dołączył(a): 9 gru 2015, o 10:37

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez woody » 23 sty 2016, o 17:32

Czyli co , masz?
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 990
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez cziko1977 » 23 sty 2016, o 17:34

Zaznaczałem aby kontakt był zapisany do ,,telefon,, i to nie działało i nie było w kontaktach. Jak zaznaczyłem ,,google,, to kontakt został zapisany i się wyświetlał
Ostatnio edytowano 23 sty 2016, o 17:37 przez cziko1977, łącznie edytowano 1 raz
cziko1977
 
Posty: 10
Dołączył(a): 9 gru 2015, o 10:37

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez woody » 23 sty 2016, o 17:37

Zobacz jeszcze na ustawienia w kontaktach i zaznacz docelowo google. A te wpisy z tel po prostu wykasuj.
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 990
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez cziko1977 » 23 sty 2016, o 17:38

Tak zrobię
cziko1977
 
Posty: 10
Dołączył(a): 9 gru 2015, o 10:37

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez clorox » 23 sty 2016, o 17:45

W opcjach Truephone trzeba wybrać, żeby kontakty z telefonu się wyświetlały (domyślnie jest odznaczone)
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 899
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 62

Re: Meizu m2 - dodanie numeru dzwoniącego do kontaktów

Postprzez anemusek » 23 sty 2016, o 18:03

Na kontaktach miźnij je w prawo pokażą ci się grupy i konta. Nie wiem jak w twojej wersji softu nazywają się lokalne ale wybierz je (w 4.5.3o to było "twoja muzyka" czy jakoś tak :lol: ). Wtedy pokażą ci się kontakty, które zapisałaś.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
anemusek
 
Posty: 91
Dołączył(a): 26 gru 2015, o 00:37
Pochwały: 1


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama