• Reklama

Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Postprzez ddr » 12 sty 2015, o 22:42

Hexa core to hexa core - 6 rdzeni, tak było, jest i będzie jeśli nie będą tworzyć cudów jak kibibajty itp.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Oktawa_%28interwa%C5%82%29
Oktawa to także dwukrotna zmiana pulsacji.


Jak się mylę to mnie oświećcie, ale porządnymi argumentami :).
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Reklama

Re: Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Postprzez Dablju » 12 sty 2015, o 22:57

Rozgorzała dyskusja ;d oczywiście chodziło mi o 16-to rdzeniowe, ale skoro producenci stosują hexa do 6 rdzeni to jak nazwa procesory gdy te będą miały tych rdzeni 16?
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Postprzez secretsanta » 12 sty 2015, o 23:02

Więcej rdzeni może się przełożyć na mozliwość stosowania aparatów o niebotycznych ilościach pikseli. A może jakieś oglądanie filmów wyświetlanych holograficznie? Gracze też mogą na tym zyskać, ale to bardziej w świecie tabletów...chyba że 7 calowe telefony zdominują rynek w roku 2016.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 427
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 16:22
Pochwały: 22
Telefon:: zopo zp990+

Re: Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Postprzez Lector » 12 sty 2015, o 23:04

Nie, nie, nie telefonom z 7 calowym ekranem.
Od roku chodzę z HTC Flyer z aktywowanym trybem telefonu :P
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 192
Dołączył(a): 27 wrz 2013, o 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Mi4 LTE
ROM: MIUIPolska

Re: Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Postprzez alienv » 13 sty 2015, o 00:40

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście, jest to Linux, który potrafił obsłużyć już 256 procesorów lata temu, obecnie obsługuje maszyny których ilość rdzeni liczy się w setkach tysięcy (chiński milkyway2 ponad 3 miliony rdzeni), do tego wirtualna maszyna javy która zasila androida potrafi z tego korzystać.

Pytanie powinno brzmieć czy użytkownik będzie w stanie wykorzystać taki potencjał :)
alienv
AKTYWNY
 
Posty: 554
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 10:40
Lokalizacja: z domu
Pochwały: 7
Telefon:: iOcean X7S
ROM: 4.2.2 0520

Re: Mediatek wyprodukuje 10 i 12 rdzeniowe procesory

Postprzez ddr » 13 sty 2015, o 01:24

Pobór zależy od aktywności rdzeni, użytej technologii i temperatur. Może coś jeszcze pominąłem.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Poprzednia strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama