• Reklama

Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 18:58

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Ostatnio zakupiłem klona galaxy s4 , wszystko było wspaniale aż do czasu, gdy go nie zaktualizowałem(oczywiście przez wi-fi bo w pisało ,że dostępna jest nowa aktualizacja). Podstawowa wersja to v3, został zaktualizowany do wersji v6 i tu pojawia się problem. Wersja v6 ma błąd w łączeniu z aparatem - nie można robić zdjęć , pisze : nie można nawiązać połączenia z aparatem. Ale mówię sobie co tam, przecież na płytcę dostałem podstawowe oprogramowanie :) Więc cieszę się, zrzucam na dysk z płyty , lecz gdy podłączam wyłączony telefon - zgodnie z instrukcją , a mam windowsa 7 32 bit , to wyskakuje mi Unknown Device- to na laptopie, a na komputerze stacjonarnym Preloader MT65xx , lecz po kilku sekundach na obu komputerach znika z menedżera urządzeń jego ikona ( na PC Preloader , a na laptopie Unknown).
Sterowniki zainstalowałem, niby pisze że na stacjonarnym komputerze są aktualne, ale i tak program FlashTool nie może odnaleźć telefonu i zrobić firmware updatea. Oto link ze zdjęciem tego firmware , które muszę wgrać ( wersji v3 ) : http://oi40.tinypic.com/2whqn2s.jpg

Bardzo, bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu forumowiczów TELCHINA,forum polecił mi kolega, Pozdrawiam serdecznie :-( :-( :-(
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Reklama

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez bartazzz » sobota, 28 grudnia 2013, 19:33

A masz kogoś z win xp ?

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 19:51

Hmmm.. może by się ktoś taki znalazł, a na xp łatwiej będzie?
Słyszałem również, że te rozłączenie może być spowodowane tym,że z przodu komputera w USB jest mniejsze napięcie niż z tyłu, poza tym , mam nieco stary, bo już 4-5 letni komputer.
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Hardknox » sobota, 28 grudnia 2013, 19:55

Bez żadnych hubow i paneli podłącz i sproboj, z napięciem na panelu przednim masz 100% racje

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 19:58

Próbowałem tak , bez żadnych instalacji i tak dalej ,ale po kilku sekundach jest dźwięk rozłączania :-(
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Hardknox » sobota, 28 grudnia 2013, 20:11

Sproboj recovery z poziomu Power off. Wylaczasz telefon, podlaczasz kabel do kompa, wyciagasz baterie, wciskasz upload we flasherze, wkładasz baterie do telefonu i czekasz nic nie wciskasz
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 20:18

Ale we Flashu upgrade czy download? Bo w poradniku który otrzymałem , facet mówił ,żeby kliknąć upgrade.
I jak , podłączyć , kliknąć bez żadnego instalowania sterowników?
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Hardknox » sobota, 28 grudnia 2013, 20:23

Zaraz podesle link do filmu howto
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Hardknox » sobota, 28 grudnia 2013, 20:30



ROMem z filmu się nie sugeruj, to tylko przykład jak użyć obrazu który już masz z CD

Wyłączasz telefon, wyciągasz baterię, wciskasz Download we flasherze, podłączasz kabel do kompa usb, wkładasz baterię i nie wciskasz żadnego przycisku, czekasz pare sekund i powinien pasek postępu się ruszyć i rozpocząć flashowanie

Powodzenia ;)
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 20:50

Okej, dziękuję bardzo , a czym różni się opcja w flash toolu download od firmware->upgrade? I nie instalować żadnych sterowników, tylko od razu download i wgrywać, tak?
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez bartazzz » sobota, 28 grudnia 2013, 20:51

Podstawa sterowniki. Jakie masz? I jak jest wykrywany telefon

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 21:07

Telefon po podłączeniu do PC kablem USB jest wykrywany jako MT65xx Prealoader , sterowniki mam Do MT6589 jakieś z tej płyty , którą dostałem z oprogramowaniem , nie wiem czy są dobre, bo nawet gdy w menedżeże uda mi się złapać to MT65xx Prealoader zanim zniknie i zainstalować sterowniki , to i tak po chwili urządzenie odłącza się , albo gdy próbuję przez windows update czy jakoś tak to pisze po chwili urządzenie rozłączone.
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama