• Reklama

Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez bartazzz » sobota, 28 grudnia 2013, 21:37

No tak bo to jest widoczne przez chwilę dla tego w flash tool robi się download i dopiero podłącz a urządzenie i w tej krótkiej chwili wgrywa się oprogramowanie

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » sobota, 28 grudnia 2013, 21:52

Aha, tyle że w instrukcji nie wiem czemu miałem napisane,żeby dać to firmware upgrade, i tutaj moje pytanie , czy jak dam download to się nic nie stanie, chodzi mi o to , by nie uceglić telefonu :-(
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez bartazzz » sobota, 28 grudnia 2013, 22:14

Poszukaj poradnika na forum o wgrywaniu rom

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » niedziela, 29 grudnia 2013, 00:43

Wiem jak wgrać przez flashtoola, nie wiem tylko jak zrobić ,aby telefon był wykrywany cały czas i nie rozłączany przez komputer. Reszta,to już nie będzie problem.
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » niedziela, 29 grudnia 2013, 15:37

Podłączyłem go znów pod komputer, sterowniki się zaktualizowały, ale po chwili giną z menedżera urządzeń.Od sprzedającego otrzymałem wiadomość, że koniecznie muszę kliknąć firmware upgrade w FlashToolu. Czy będzie różnica, jeśli kliknę download? Czy może wywołać to padnięcie telefonu ? Gdy klikam firmware upgrade i podłaczam telefon to nic się nie dzieje :( Nie wiem jak będzie gdy kliknę download i tu moje pytanie , czy może zaszkodzić to mojemu telefonowi.
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez bartazzz » niedziela, 29 grudnia 2013, 18:22

Jak masz odpowiednie sterowniki i rom do telefonu to nie

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » niedziela, 29 grudnia 2013, 19:33

Udało się zaktualizować i teraz pisze znów mediatek preloader usb vcom port com10 , i znów jest z takim żółtym wykrzyknikiem, wiecie może co dalej?
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » poniedziałek, 30 grudnia 2013, 21:53

Jeśli macie jeszcze jakieś sugestię, bardzo proszę o wypowiedzenie się i pomoc , pozdrawiam.
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:50

Kurde ciężko pomóc na odległość Ja zawsze robiłem sterowniki na wyłączonym

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Hardknox » poniedziałek, 30 grudnia 2013, 23:15

A może kolega udostępni teamviewera na sesję zdalną żeby zerknać ktoremus z forumowiczow
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): piątek, 5 kwietnia 2013, 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » wtorek, 31 grudnia 2013, 01:22

No mógłbym , spokojnie, albo porobię Screenshoty i wstawię na forum ,nie ma najmniejszego problemu. Powinienem wrzucić zrzuty około 24 , pozdrawiam.

Tak jak mówiłem , dołączam screenshoty :
Ponumerowane kolejno ( przepraszam ,że z dołu do góry - pierwszy na dole , ostatni na samej górze :-( ) :

No i moje pytanie jeszcze jedno , bo dostałem od tego Pana od którego kupiłem telefon taką informację, aby usunąć z pliku romu :
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2whq ... sH94vsehFQ czwarty plik od góry , czyli 1kb Checksum.ini , gdyż mówi ,że gdy go nie usunę nie wgra się rom do Flashtoola, pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc .
Załączniki
Ostatniepodlaczenie.png
ZDJĘCIE 3) Tutaj po zrestartowaniu komputera i instalacji sterowników kolejne podłączenie , tak to wygląda. Obok MediaTek Prealoader Vcom nadal jest żółty wykrzyknik. No i tutaj moje pytanie , czy z takim wykrzyknikiem można włączać Flashtoola i kilkać Firmware Upgrade?
Ostatniepodlaczenie.png (30.57 KiB) Przeglądane 344 razy
Po instalacji sterow.png
ZDJĘCIE 2) Tutaj , po instalacji sterowników podanych przez Pana , od którego kupiłem . Sterowniki niby dobrze się zainstalowały ,ale
Po instalacji sterow.png (85 KiB) Przeglądane 344 razy
Pierwsze podlaczenie.png
ZDJĘCIE 1 ) Tutaj, pierwszy raz telefon ma styczność z komputerem , podłączony przez kabel USB i wyskakuje coś takiego :
Pierwsze podlaczenie.png (40.87 KiB) Przeglądane 344 razy
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Re: Mediatek MT6589 Problem Bardzo proszę o pomoc :(

Postprzez Avoid » wtorek, 31 grudnia 2013, 15:00

Oczywiście na zdjęciu 3 , po podłączeniu , gdy sterowniki są zaktualizowane , mediatek preloader usb vcom wyskakuje tylko na 2-3 sekundy ,a później znika, tak jak na początku mediatek mt65xx.
Drugie, to z tym Checksum.ini , wyżej pisałem dokładnie , a gdy nie usuwam pliku checksum.ini to jest coś takiego :

Gdy nie usuwam , nie ma tego paska różowego , nic nie idzie, tylko tam gdzie na poniższym zdjęciu pisze USB, to pisze Searching.
Proszę o jakieś wskazówki , pozdrawiam .
Załączniki
checkini.png
checkini.png (59.95 KiB) Przeglądane 336 razy
Avoid
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 18:44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama