• Reklama

Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Postprzez charliesheen » 3 sie 2014, o 19:29

Witam, zepsułem niestety swojego coolpada 7320 (świetny telefon) i żeby go naprawić potrzebuję jeden mały pliczek tj: "scatter file.txt" Możesz go wygenerowac na swoim telefonie za pomocą małego programu (poniżej)

Będę ogromnie wdzięczny (serio - nawet wyślę dwa piwka do domu za pomoc) za owy pliczek.

Tutaj instrukcja:
http://phtechbook.blogspot.com/2014/05/ ... -file.html

Ogólnie trzeba odpalić ten program:
http://phtechbook.blogspot.com/2014/04/ ... ackup.html

i mając podłączony tel po USB wygenerować Scatter file

Chyba że ktoś już go ma, lub ma ROM do coolpada 7320 w którym owy pliczek jest od razu, ja takowego ROMu nie znalazłem :(
charliesheen
 
Posty: 87
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 22:43
Lokalizacja: Krk

Reklama

Re: Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Postprzez Zbyszko » 4 sie 2014, o 11:14

Nie mam teraz kabla przy sobie, ale jeśli nikt Ci do popołudnia nie prześle pliku to ja to zgram.
Zbyszko
AKTYWNY
 
Posty: 287
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 21:48
Lokalizacja: 波蘭
Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Re: Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Postprzez D4k3d » 4 sie 2014, o 12:19

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


a co z piwkami to napisz na pw ;) to ci podam adres :D
D4k3d
AKTYWNY
 
Posty: 532
Dołączył(a): 21 cze 2014, o 20:17
Pochwały: 9
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Vanilla AOSP 2.6

Re: Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Postprzez charliesheen » 4 sie 2014, o 20:11

D4k3d napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



PANIE MÓJ !! Ratujesz mi życie !! Napisz mi tylko ejszcze jaki masz ROM (najlepiej link) bo musze do niego wrzucić ten scatter żeby zainstalowało wszystko ok
charliesheen
 
Posty: 87
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 22:43
Lokalizacja: Krk

Re: Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Postprzez mrergie » 4 sie 2014, o 20:12

Mając scatter odpowiedni dla danego telefonu możesz zainstalować dowolny system przeznaczony na ten telefon.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Masz Coolpada 7320 - mam WIELKĄ prosbe !

Postprzez charliesheen » 4 sie 2014, o 21:33

mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


możesz rozwinąć czy tez poinstruować ? Bo wrzucam ten scatter który dostałem z romu "Coolpad_7320_VanillaAoSpRev2.6" i nawet jak sam scatter wrzucony jest do folderu bin w tym romie - to w SP Flash Tools nie widzi lokalizacji dla danych elementów do zainstalowania, tak jakby były w innych miejscach - wiem że można je wybrać ręcznie - ale nie wiem jak w ROMie nazywają sie/czy gdzie sie znajduja wszystkie te składowe tj. Preloader, mbr, uboot, recovery itd....
charliesheen
 
Posty: 87
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 22:43
Lokalizacja: Krk


Powrót do Dyskusja o telefonach Coolpad



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron