• Reklama

Mapy do chińskich telefonów z GPS

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Mapy do chińskich telefonów z GPS

Postprzez marx » piątek, 24 września 2010, 14:09

czy ktoś testował te mapy do chińczyków z GPSem Mapy można pobrać z tej strony - dużo państw!

[hide] http://dl.clones-chinois.com/GPS/[/hide]
Ostatnio edytowano czwartek, 6 stycznia 2011, 22:28 przez marx, łącznie edytowano 1 raz
marx
Administrator
 
Posty: 5976
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 192

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez HubertG » piątek, 5 listopada 2010, 18:12

Witaj,
ja działam na takiej mapie polski (GPS_SunaviMapData-Poland100421-CC, 113 MB) i jest OKI, innych krajów nie maiłem możliwości sprawdzić ...
HubertG
 
Posty: 16
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 17:49
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kszyhu87 » sobota, 6 listopada 2010, 21:06

[hide]http://www.solonomi.com/downloads/x10-gps/ [/hide]---> cały folder "sunavimapdata" z x10 gps którego posiadam.

Problem polega na tym, że nie potrafie skompletować plików tak żeby zaczął wkońcu działać ten program. Ciągle wyskakuje "open map failed!"
Podajcie jakąś dokładną instrukcje jak zrobić żeby w końcu zadziałało.

mam wrzucać mapy do folderu maps? bo wrzucam i nic to nie daje:/
może brakuje jakichś plików. pomóżcie bo już nie wyrabiam.
Ostatnio edytowano sobota, 6 listopada 2010, 22:08 przez kszyhu87, łącznie edytowano 1 raz
kszyhu87
 
Posty: 19
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 12:48
Lokalizacja: zdolnyśląsk

Postprzez HubertG » poniedziałek, 8 listopada 2010, 11:39

Witaj, w pliku chyba map.ini trzeba dopisać parametry polski z pliku który powinien być przy mapie, albo możesz mieć już w .ini polske chyba z znaczkiem wykluczenia przezd Polska.
Mapy które masz aktywne są bez tego znaczka przed nazwą mapy ...

[ Dodano: 2010-11-08, 10:13 ]
Błąd, nie w pliku ini tylko w .TAB ...
Jak będziesz miał problem to mogę wieczorem dokładnie opisać co dokładnie i w jakim pliku dopisałem ...
HubertG
 
Posty: 16
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 17:49
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kszyhu87 » poniedziałek, 8 listopada 2010, 13:49

byłbym wdzięczny o dokładny instruktarz :)

W folderze "maps" oprócz map nie mam żadnych innych plików.
a do każdej mapy jest dołączony jeden plik "multimap.dat" o ten ci pewnie chodzi.
Czyli mam go wrzucić do folderu maps?! i coś do niego dopisać tak?

Pozdrawiam.
kszyhu87
 
Posty: 19
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 12:48
Lokalizacja: zdolnyśląsk

Postprzez HubertG » wtorek, 9 listopada 2010, 00:01

Witaj,
u mnie wyglądało to tak:
do katalogu Maps przegrałem plik Poland.db oraz w pliku MultiMap.tab przy Poland wykasowałem #
Jeżeli nie masz tam Poland to dopisz poniższą linię:
OPTION Poland,1,0,80,20,1,15,0,9,9,0,0
albo skopiuj linie która będzie w pliku .TAB w paczce z daną mapą.
U mnie to zadziałało na Sunavi wersja softu 3.3.7263
Pozdrawiam
HubertG
 
Posty: 16
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 17:49
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kszyhu87 » wtorek, 9 listopada 2010, 12:24

więc tak:
próbowałem paru sposobów:

W folderze maps wrzuciłem sobie oprócz map POLSKI -> rosje, bułgarie, hiszpanie, holandie - czyli takie jak posiada wersja map na europe.
1. w pliku multimap.dat rosji jest linia - OPTION RUSSIA, 8, 0, 64, 25, 1, 15, 0
Więc już ROSJI powinna działać - nie działa.

2. w pliku multimap.dat załączonym z mapą Polski jest linia -
OPTION Poland, 1, 0, 64, 25, 4, 15, 0
kopiowałem ją do folderu maps do pliku multimap - nie działa.
3. Skopiowałem cały plik multimap polski do folderu multimap - nie działa.
wkleiłem twoją linie z pliku multimap Polski w dwóch wersjach
OPTION Poland,1,0,80,20,1,15,0,9,9,0,0
OPTION Poland, 1, 0, 80, 20, 1, 15, 0, 9, 9, 0, 0 - nie działa.

A jaką wersje navi mam to ja nie wiem bo sie nie włącza :(

Po prostu musi brakować jakichś plików.
Dlatego mam prośbe żebyś spakował i wrzucił gdzieś swój cały folder z navi.
Lub
Paczkę z navi ściągnąłem z [hide]http://www.solonomi.com/downloads/x10-gps/[/hide]
Byłbym wdzięczny jakbyś sciagnął ją i porównał ze swoją. Moze brakuje jakichś plików.

Pozdrawiam.

EDIT:
masz jeszce nie licząć multimap.dat i plików z mapami w folderze maps jakieś inne pliki ?
Ostatnio edytowano wtorek, 9 listopada 2010, 16:44 przez kszyhu87, łącznie edytowano 1 raz
kszyhu87
 
Posty: 19
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 12:48
Lokalizacja: zdolnyśląsk

Postprzez herbut5 » poniedziałek, 22 listopada 2010, 08:50

Witam ja mam pytanie, bo chce sobie kupic taki telefon z wgrana juz mapa, tylko nie wiem czy ta nawigacja jest darmowa i czy mapa polaki jest dokladna, podobna jak w garminie czy nie, czy ta nawigacja dobrze lapie syygnal w polsce???????
herbut5
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 14:19

Postprzez kszyhu87 » wtorek, 23 listopada 2010, 17:46

herbut5 napisał(a):Witam ja mam pytanie, bo chce sobie kupic taki telefon z wgrana juz mapa, tylko nie wiem czy ta nawigacja jest darmowa i czy mapa polaki jest dokladna, podobna jak w garminie czy nie, czy ta nawigacja dobrze lapie syygnal w polsce???????


Mapy zapewne polskiej nie dostaniesz, będziesz musiał sobie sam pobrać i wrzucić na karte.

a co do navi - darmowa!, czy mapa dokładna to sie musi każdy sam przekonać.
Bo w moim rejonie możę być wszystko aktualne a u ciebie może czegoś brakować.
Nie jest to jakaś ogólnie dostępna i powszechna wersja nawigacji typu automapa.
Tylko produkt "made in china" więc musisz być nastawiony na pewne niedopracowania.
A pare ich jest. Głównie chodzi tutaj o program nawigacji. Są niedociągnięcia w funkcjonalności i rzeczy których brakuje w innych navigacjach. Kupisz to sie przekonasz.
Nie wymagaj cudów. W końcu chcesz telefon "made in china".

ps. Używał ktoś na chińszczyznie Naviexperta? próbowałem wszelkich wersji i żadna nie chce ruszyć :/
kszyhu87
 
Posty: 19
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 12:48
Lokalizacja: zdolnyśląsk

Postprzez herbut5 » wtorek, 23 listopada 2010, 17:55

ale gdybym chciał kupić ten oto[hide]: http://allegro.pl/telefon-go2go-navigat ... 42333.html [/hide]z wgraną już mapą, to mam pytanie czy ona szybko zlapie sygnal i czy w miare dokladnie pokazuje aktualna pozycje???? do tych co testowali??

Linki wstawiać w tag HIDE
Ostatnio edytowano wtorek, 23 listopada 2010, 20:37 przez herbut5, łącznie edytowano 1 raz
herbut5
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 14:19

Postprzez HubertG » środa, 24 listopada 2010, 17:24

kszyhu87 napisał(a):więc tak:
próbowałem paru sposobów:

W folderze maps wrzuciłem sobie oprócz map POLSKI -> rosje, bułgarie, hiszpanie, holandie - czyli takie jak posiada wersja map na europe.
1. w pliku multimap.dat rosji jest linia - OPTION RUSSIA, 8, 0, 64, 25, 1, 15, 0
Więc już ROSJI powinna działać - nie działa.

2. w pliku multimap.dat załączonym z mapą Polski jest linia -
OPTION Poland, 1, 0, 64, 25, 4, 15, 0
kopiowałem ją do folderu maps do pliku multimap - nie działa.
3. Skopiowałem cały plik multimap polski do folderu multimap - nie działa.
wkleiłem twoją linie z pliku multimap Polski w dwóch wersjach
OPTION Poland,1,0,80,20,1,15,0,9,9,0,0
OPTION Poland, 1, 0, 80, 20, 1, 15, 0, 9, 9, 0, 0 - nie działa.

A jaką wersje navi mam to ja nie wiem bo sie nie włącza :(

Po prostu musi brakować jakichś plików.
Dlatego mam prośbe żebyś spakował i wrzucił gdzieś swój cały folder z navi.
Lub
Paczkę z navi ściągnąłem z [hide]http://www.solonomi.com/downloads/x10-gps/[/hide]
Byłbym wdzięczny jakbyś sciagnął ją i porównał ze swoją. Moze brakuje jakichś plików.

Pozdrawiam.

EDIT:
masz jeszce nie licząć multimap.dat i plików z mapami w folderze maps jakieś inne pliki ?


Witaj,
z wrzuceniem mam problem pojemnościowy ... program w całości zajmuje u mnie 1,3 GB.
Podejrzewam że tak jak już ktoś na forum pisał możesz mieć nowszą wersje niz ja i to może być powodem ...
Jeżeli nadal z tym walczysz to daj znać - zobaczymy czy coś sie da wykombinować ...

[ Dodano: 2010-11-24, 15:26 ]
herbut5 napisał(a):ale gdybym chciał kupić ten oto[hide]: http://allegro.pl/telefon-go2go-navigat ... 42333.html [/hide]z wgraną już mapą, to mam pytanie czy ona szybko zlapie sygnal i czy w miare dokladnie pokazuje aktualna pozycje???? do tych co testowali??

Linki wstawiać w tag HIDE


Witaj, w moim przypadku (F035) sygnał łapie bardzo szybko.
Mapa w przypadku Warszawy i okolic nie jest najnowsza ale ogólnie ujdzie.
Mozna przyjąć że jest aktualna z przed jakiś 4 lat.
Brakuje np: obwodnicy Wyszkowa (a niepamietam od kiedy jest czynna) ...
HubertG
 
Posty: 16
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 17:49
Lokalizacja: Warszawa

SunaviMapData

Postprzez strzelcu » czwartek, 6 stycznia 2011, 21:21

Witajcie!

Panowie/(Panie?), prośba o spakowanie całego folderu z karty pamięci: SunaviMapData z działającą mapą Polski... szukam już 3 dzień i interesujące linki albo już wymarły (bo RapidShare), lub nie maja mapy PL, lub zwyczajnie nie działają na Star X10 GPS.

Swego czasu był link na Rapidhshare do pliku SunaviMapDataPL.rar , ponoć sprawdzony i potwierdzone, ze działa na X10, ale już nie za bardzo link żyje ....

Pozdrawiam i z góry dziękuję!

Może być to dowolnie duża paczka (X GB), postawię FTPa w tym celu jeśli bedzie potrzeba.

Strzelcu
strzelcu
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 6 stycznia 2011, 13:32
Lokalizacja: Lodz


Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama