• Reklama

LG Optimus G Pro

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 19 lut 2015, o 20:38

Tak, działające w polsce.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Reklama

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 19 lut 2015, o 22:20

ja właśnie zamawiałem e988. powiniemem mieć taką obudowę z tyłu ? http://www.tabletdunia.com/2013/07/lg-o ... OY381WG_Rk
a mam http://www.phonearena.com/news/AT-T-mak ... -3_id42534
WYKIWAŁ MNIE CHINOL !!!
co teraz mam zrobić ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 19 lut 2015, o 22:31

Patrz na naklejki czy jest napis E988, na antenach też może być.
Sprawdź jeszcze raz co zamawiałeś i najlepiej daj link do aukcji.
Poza tym to są refurby, klapki dają pierwsze lepsze.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 19 lut 2015, o 22:38

http://www.aliexpress.com/snapshot/6457 ... 5561288096
pisze e980 wszędzie, a w ustawieniach telefonu e988 a lte nie ma
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 19 lut 2015, o 23:01

Mhm, czyli kupiłeś e980 i masz e980, wszystko jest ok. LTE polskie nie będzie Ci działać.
e980 jest pod rynek amerykański. Musisz wgrać soft plikiem kdz pod e980. Sim chyba powinno zacząć działać, niestety polskiego nie będzie. Jak chcesz mieć polski to będziesz musiał zrobić kopię partycji modem, wgrać tego kitkata pod e986 i sflashować telefon backupem modemu.
A to że miałeś modyfikowany soft pod e988 to pewnie dlatego że sprzedawca ma tylko takiego moda i wgrywa go we wszystkie modele lecące do np. polski, obojętnie czy to e980 czy f240.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 19 lut 2015, o 23:04

ja kupiłem e988 a wysłali e980
pisać żeby wysyłali nowy albo zwracali pieniądze ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 19 lut 2015, o 23:07

A faktycznie. No cóż, w takim razie przysługuje Ci częściowy refund lub odesłanie (sprawnego).
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 19 lut 2015, o 23:20

czyli pisać żeby wysyłali właściwego ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 20 lut 2015, o 01:03

Owszem, możesz i wymienić jeżeli sprzedawca będzie miał e988 na stanie, ale pamiętaj że przy odsyłaniu telefon musi być sprawny. Może nie mieć już tego polskiego bo sam chinol może to wgrać, ale wgraj chociaż żelka od e980 i sprawdź czy działa sim, jeżeli nie działa to chinol przyjmie go jako uszkodzonego do naprawy i odpowiednio za to policzy.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 20 lut 2015, o 15:44

A czy jak oni mi znowu wyślą nowy telefon to będę musiał płacić jeszcze raz cło ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 20 lut 2015, o 16:28

Najpierw musisz uszlachetnić ten poprzedni.
Druga opcja jak zachowasz dowody odesłania poprzedniego i przy ponownym złapaniu opiszesz wszystko to nie powinni naliczyć, musisz o tym poczytać bo były takie przypadki.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 21 lut 2015, o 19:14

jak się nazywa ten żelek e980 .kzd ? podaj mi do niego link
postanowiłem że będę prosił o full refund
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama