• Reklama

LG Optimus G Pro

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 15 lut 2015, o 21:11

a moja wersja to e988
nic się nie stanie jak sflaszuję z e986 ?
i czy będzie na pewno j.polski ?
nie wiem skąd ściągnąć jakbyś mógł podać link
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Reklama

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 15 lut 2015, o 21:40

Też miałem e988.
Nic się nie popsuje.
Tak.
Też nie wiem, ciężko to znaleźć. Może coś z tego Ci pomoże: e986 kitkat optimus g pro turkish
Jakimiś kombinacjami znajdziesz na googlach. Nie pamiętam ile toważyło, ale gdzieś ponad 2 GB chyba.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 15 lut 2015, o 21:45

a nie dało by się jakimś sposobem przywrócić android 4.1.2 z j.polskim ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 15 lut 2015, o 22:35

Żelka masz na myśli?
Niestety nie wiem który soft ma polski, ale sposób i tak będzie taki sam, więc właduj tego kitkata.
Jak flashować i flash tool: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2438088
plik to będzie chyba e98620a.kdz. Jak znajdęchwilę to poszukam.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 16 lut 2015, o 18:48

nie wiem jak flashować a na http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2438088 nie ma pokazanego jak flashować lg optimus g pro
proszę pomóżcie mi
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g


Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 16 lut 2015, o 19:20

a będzie miał język polski ?
jak wgrać go ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 16 lut 2015, o 20:32

Tak.
Podawałem link do instrukcji.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 16 lut 2015, o 22:26

Udało się wgrać i jest j.polski,ale nie czyta karty sim
W 4.1.2 widział i działało bez problemów ,a w 4.4.2 nie widzi DLACZEGO ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 16 lut 2015, o 22:37

No to ładnie. Coś zdupiłeś w międzyczasie.
We flashtoolu nic nie zmieniasz, wybierasz tylko plik KDZ i klikasz CSE flash.
Później jak zapyta o język też nie zmieniasz.

Spróbuj jeszcze raz. Jak nie wykryje modemu to znaczy że wysrało Ci partycję modem.
Wtedy będziesz musiał odblokować bootloadera, sflashować cwm (te 2 rzeczy zrobi apka freegee ze sklepu, tylko wpierw zrootuj i zainstaluj busybox). Potem załadować backup modemu zipem. Tylko skąd ty go teraz wyczarujesz...
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez jacek789456 » 17 lut 2015, o 08:24

Ale jak aktualizowałem z 4.1.2 Do 4.4.2 przez lg mobile support tool to też nie czytał karty sim. A jaki jest plik .kdz do e988 i androi android 4.1.2. i j.polski ?
jacek789456
 
Posty: 71
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:28
Telefon:: samsung s advance
ROM: 8g

Re: LG Optimus G Pro

Postprzez ddr » 17 lut 2015, o 15:44

Przez LGM się nie aktualizuje!
W sumie to nie ma żelka z polskim dla e988. To z czym przychodzi od sprzedawcy to jakaś modyfikacja. Jak chcesz to próbuj wszystkich softów pod e988.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama