• Reklama

LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez wertervgt » środa, 13 stycznia 2016, 22:02

Trochę poczytałem wiec odpowiem sobie sam i podzielę się tym co znalazłem.
LTE na częstotliwości 800Mhz daje największe możliwości co do zasięgu - wiec jest to ważny parametr jeśli chce się korzystać z szybkiego internetu poza aglomeracja z dala od przekaźników.
Wg tej strony: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=ukelocations&network=&standards=lte&bands=800&center=52.0581%2C20.931805&zoom=11 nadajników na tej częstotliwości trochę już jest.

Jeśli ktoś może coś na ten temat dodać, to chętnie przeczytam.
wertervgt
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 14 grudnia 2012, 23:28
Lokalizacja: waw

Reklama

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez slavo22 » środa, 13 stycznia 2016, 22:07

Tu nie ma żadnych tajemnic. Im krótsza fala (większa częstotliwość) tym jest mniejszy zasięg. Dlatego 800MHz będzie miało większy zasięg niż 2000Mhz.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1516
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez tpawel » środa, 13 stycznia 2016, 22:10

Zakładasz jeszcze taką samą moc nadawania dla 800 i 1800mhz, a póki co widać że tak nie jest
Konfiguracja jest widać taka, że jak na BTS są obie częstotliwości to 800 ma mniejszą moc nadawania. Inna sprawa że jest sporo BTS,gdzie jedynym sygnałem LTE jest właśnie 800mhz. To tyle jeśli chodzi o Plusa. Zobaczymy już niebawem jak to rozwiąże reszta operatoro

wysłane z RN2
tpawel
VIP
 
Posty: 1920
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 41

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez wertervgt » środa, 13 stycznia 2016, 23:37

Obaj macie racje, ale wydaje mi się ze na ostatnim przetargu UKE operatorzy nie po to płacili za pasma 800Mhz od 14 do 54 razy drożej niż za 2600Mhz.
https://www.uke.gov.pl/informacja-o-najwyzszych-zadeklarowanych-kwotach-16932
To oczywiście tylko przykład jakie ma znaczenie długość fali i mniejszy koszt nadajników niższej częstotliwości. Zmierzam do tego ze jeśli teraz nie mamy pełnego pokrycia terenu sygnałem LTE to wydaje mi się ze jest większe prawdopodobieństwo ze ten teren w przyszyci pokryje częstotliwość 800Mhz.
wertervgt
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 14 grudnia 2012, 23:28
Lokalizacja: waw

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez tpawel » środa, 13 stycznia 2016, 23:51

Prawie się z tobą zgadzam,prawie bo jeszcze żaden z operatorów nie zapłacił za pasmo z aukcji:-)

wysłane z RN2
tpawel
VIP
 
Posty: 1920
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 41

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez Sylwek.N. » sobota, 23 stycznia 2016, 19:37

Sorry, jak odblokować ekran? Przesuwam palcem w górę i zamiast odblokować to wyskakuje info: Do not cover top of screen.
O co chodzi? Szlag mnie zaraz trafi.
Avatar użytkownika
Sylwek.N.
 
Posty: 22
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 14:43

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez Yar0 » sobota, 23 stycznia 2016, 19:40

Powinno zadziałać. Spróbuj trochę niżej albo wyżej dotkąć i przesunąć.

Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka
Yar0
 
Posty: 76
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2015, 21:03

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez Sylwek.N. » sobota, 23 stycznia 2016, 19:42

Może to przez folie na ekranie? Mam jeszcze wszystkie od zakupu a nie chce ściągać bo tel na sprzedaż.
Avatar użytkownika
Sylwek.N.
 
Posty: 22
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 14:43

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez Yar0 » sobota, 23 stycznia 2016, 19:46

Możliwe kojaże że też coś takiego mi się pojawiało ale udawało się odblokować nawet z folią.

Wysłane z mojego x600 przy użyciu Tapatalka
Yar0
 
Posty: 76
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2015, 21:03

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez Sylwek.N. » sobota, 23 stycznia 2016, 19:47

Kurde, jakaś nędza z tym. Pierwszy raz w życiu mam problem z takim czymś.
Avatar użytkownika
Sylwek.N.
 
Posty: 22
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 14:43

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez swiezak82 » sobota, 23 stycznia 2016, 19:57

Tak właśnie się dzieje jak zaslonisz górna część ekranu
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1315
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 42

Re: LeTV Le 1S (X500) test, recenzja, opinia

Postprzez Sylwek.N. » sobota, 23 stycznia 2016, 21:15

Ale ja niczym nie zasłaniam ekranu. Na początku udawało mi się raz na kilkanaście prób a teraz w ogóle nie mogę odblokować :(
Avatar użytkownika
Sylwek.N.
 
Posty: 22
Dołączył(a): sobota, 2 stycznia 2016, 14:43

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama