• Reklama

LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez grzegorz1982 » piątek, 8 maja 2015, 08:39

Czy możesz potwierdzić jakie częstotliwości LTE obsługuje, bo jedni piszą ze 1800/2100/2600 a inni ze tylko 1800/2100 gdzie leży prawda ?
Co chodzi o sam procesor to chyba wydajniejszy jest od snapa801 np. w nubi z7 mini
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 1 listopada 2014, 19:43

Reklama

en.001phone.cn=

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez gooru2 » piątek, 8 maja 2015, 11:14

No to może być nieźle. Tylko ciekawi mnie jeszcze jak z mocą - bo mam 3przetornikowe dokanałówki.
gooru2
 
Posty: 11
Dołączył(a): poniedziałek, 20 kwietnia 2015, 21:13

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez dawido488 » piątek, 8 maja 2015, 21:04

Od tego sprzedawcy kupowałem:
http://www.aliexpress.com/item/4G-LTE-OTG-Lenovo-VIBE-X2-5-0-inch-Android-4-4-Smart-Phone-MTK6595M-Octa/32221660003.html?spm=2114.32010308.4.12.Rk2FaD

Telefon nie jest w 100% spolszczony. Gdzieś głęboko w ustawieniach można się spotkać z angielskimi wyrazami.

Dźwięk na najwyższych poziomach na słuchawkach jest bardzo głośny, chyba najgłośniejszy telefon jaki miałem (Słuchawki xiaomi piston) :-)

Wcześniej miałem IUNI U2 (Snapdragon 800) i chodził porównywalnie do obecnego, może lekko na korzyść Mediateka (Gry wczytują się minimalnie szybciej). Myślę, że Mediatek jest lepszy - ładniej operuje rdzeniami i częstotliwościami i ma ich więcej a dodatkowo Big.Little robi swoje. Nie mam porównania do 801.

Screeny z MTK Enginering Mode Start
Częstotliwości:

ObrazekObrazek
Jest: DOOGEE DG750,DOOGEE DG800,NIBIRU H1
Było: LENOVO A820,THL W1OO,STAR W450,FAEA F1,IOCEAN X7 HD,JIAYU G4S,IUNI U2,LENOVO VIBE X2
Będzie: ...
dawido488
 
Posty: 188
Dołączył(a): sobota, 2 marca 2013, 12:27
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 7

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez grzegorz1982 » piątek, 8 maja 2015, 22:54

Dziękuję za sprawdzenie częstotliwości, tylko czy możesz zamieścić screena z LTE ?
Swoja droga to czemu w 3G nie ma wszystkich częstotliwości wymienionych w danych technicznych aktywnych ? np 2100 i 1700

Jakie standardy Wi-Fi obsługuje ? bo tu tez różne rzeczy piszą jedni ze b, g, n a inni dodatkowo jeszcze ac, czy działa jednocześnie częstotliwość 2.4 i 5 GHz

Czy taki bajer jak wideopołączenia to ten fon posiada ?
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 1 listopada 2014, 19:43

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez G P » piątek, 8 maja 2015, 23:12

LTE 1800/2100. Telefon jest naprawde spoko, a teraz lekko cena spadła, na ali za 199USD.
G P
AKTYWNY
 
Posty: 208
Dołączył(a): środa, 26 lutego 2014, 01:06
Pochwały: 5

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez grzegorz1982 » sobota, 9 maja 2015, 15:01

Tylko dużo serwisów pisze o obsłudze 800 1800 2100 2600 jak tak by było to super, bo niedługo będzie LTE 800 i 2600 w PL, a tak nam pozostanie tylko 1800.
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 1 listopada 2014, 19:43

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez grzegorz1982 » poniedziałek, 11 maja 2015, 08:53

Czy ktoś może potwierdzić jeszcze czy w tym fonie jest DUAL SIM AKTIVE czy STANDBY ?

Nie mogłem edytować poprzedniego posta dlatego napisałem nowego
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 1 listopada 2014, 19:43

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez Flyagaric » wtorek, 12 maja 2015, 16:24

Dawido, widzę, że masz też IUNI. Nie napisałbyś takeigo ogólnego porównania tych dwóch fonów?
IUNU U2 wygląda na świetny kawałek hardware'u, ale zdaje si, jest gorzej z softem. Czy tutaj soft jest lepszy? Baterie są chyba tej samej pojemności - jak wygląda ich zużycie, który sobie lepiej radzi.
Ja się strasznie miotam: chciałbym U2, ze względu na aparat, ale soft mnie odstrasza. Ponoć lepszy jest soft od Waltona Z, ale cięzko się coś o nim dowiedzieć. Lenovo przynajmniej ma już ok soft, ale to też może być ślepa uliczka. Zaczynam myśleć o innych - też Vibe X2.
Na lolipopie mi nie zależy, ale dobry soft bez bugów, to podstawa. Bateria po przełączeniu na 2G i wyłączeniu WiFi też powinna jednak 2 dni wytrzymać w dzisiejszych czasach.
Będę wdzięczny za parę słów od aktywnego usera obu tych fonów.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2607
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez Jacke55 » wtorek, 12 maja 2015, 16:46

Moim zdaniem Iuni OS to najlepsza modyfikacja androida jaką wdziałem ale pod warunkiem ,że nie lubisz bawić się w rooty i inne bajery. Jeśli nie masz potrzeby ustawienia wszystkiego pod siebie itd. to jest to świetny system, na pewno nie ma żadnych bugów - nie wiem gdzie to wyczytałeś, bateria mi wytrzymywała 1,5 dnia przy normalnym użytkowaniu.
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 453
Dołączył(a): środa, 25 września 2013, 14:26
Pochwały: 21

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez Flyagaric » wtorek, 12 maja 2015, 17:37

Jacke55 napisał(a):... to jest to świetny system, na pewno nie ma żadnych bugów - nie wiem gdzie to wyczytałeś, ...


W wątku na XDA: "I think all notifications are working properly now but still IUNI OS has a lot of bugs.", "I have v3.0.1. Whatsapp and hangouts are still not synchronised. Apparently their service gets killed in the background by IUNI. ".
Fon świetny, ale jakoś mało tu userów, którzy przy nim zostali. Większość podejrzanie szybko go sprzedaje.
Vibe mógłby chyba być dobrą alternatywą dla niego, dlatego też go biorę pod uwagę, gdybyż tylko miał lepszy aparat...

EDIT: zmieniłem link do XDA na cytaty,
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2607
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez dawido488 » wtorek, 12 maja 2015, 19:59

Telefonu już nie mam (sprzedany jakiś czas temu) ale ogólnie stoją na tym samym poziomie.

Potwierdzam słowa Jacke55, według mnie świetny soft, dopracowany, szybki i PIĘKNY (świetne dodatki, tapety,dzwonki), wykonanie na najwyższym poziomie, o wiele lepszy aparat(genialny!), dodatkowo BARDZO mocna dioda (zdjęcia w ciemności) niż w lenovo. Telefon posiada świetny ekran LTPS, 4.7 FHD (poprostu ZAJEBISTY, nie widziałem lepszego), w słońcu także rewelacyjnie. Wkurzała mnie troszkę grubość (w najgrubszym miejscu ok. 1cm), duże ramki, ostre krawędzie (ale można założyć pokrowiec), brak DualSim i LTE. Trochę mi smutno bez niego. Gdyby telefon posiadał dualsima byłby dla mnie ideałem i zostałby na dłużej ;)

Lenovo, soft jest dobry ale jak ktoś raz spotka coś pokroju MIUI, to zrobi wszystko żeby go mieć :-D , również dobrze wykonany, świetny wygląd, aparat nie jest najlepszy, ekran IPS, nie powalił mnie jak IUNI, w słońcu trochę gorzej (ale daje radę). Rozmiar telefonu mnie zaskoczył, także jego 7mm grubości, świetnie leży w dłoni, na plus także LTE i Dual sim. Telefon napewno wydajniejszy niż IUNI, bardzo dużo ciekawych opcji w ustawieniach, 27 maja obiecana aktualizacja do Lollipopa. Baterie mniej więcej na tym samym poziomie.
Jest: DOOGEE DG750,DOOGEE DG800,NIBIRU H1
Było: LENOVO A820,THL W1OO,STAR W450,FAEA F1,IOCEAN X7 HD,JIAYU G4S,IUNI U2,LENOVO VIBE X2
Będzie: ...
dawido488
 
Posty: 188
Dołączył(a): sobota, 2 marca 2013, 12:27
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 7

Re: LENOVO VIBE X2 \/ RECENZJA

Postprzez Flyagaric » wtorek, 12 maja 2015, 23:13

Bardzo obu panom dziękuję.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2607
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama