• Reklama

Lenovo VIBE P1 Pro

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » niedziela, 9 października 2016, 22:05

jaki jest link do tej aplikacji?
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Kamlos » niedziela, 9 października 2016, 22:09

krj napisał(a):jaki jest link do tej aplikacji?


link znajduje się poniżej:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.parizene.netmonitor&hl=pl

lub w google play wystarczy wpisać w wyszukiwarce "netmonitor" :-) wyskakuje na pierwszej pozycji.
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » niedziela, 9 października 2016, 22:12

w tej aplikacji niema zakładki band mode , jest mtk engineering mode , ale ta aplikacja obsługuje mediatek a nie p1
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Kamlos » niedziela, 9 października 2016, 22:17

krj chyba wiem czym to może być spowodowane u Ciebie - nie masz zrobionego root'a. Ja na zrootowanym a820 mam w opcjach zakładkę FieldTest i tam dopiero BandMode.
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » niedziela, 9 października 2016, 22:23

nawet nie wiem czy mam root'a , telefon na gwarancji , może jest jakaś inna aplikacja która zadziała to wtedy sprawdzę .
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Yuros » poniedziałek, 24 października 2016, 14:52

witam,
- czy soft został już przetestowany? jeśli tak skąd można go ściągnąć?
wielkie THX za ewentualne odpowiedzi
Yuros
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 21 października 2016, 18:41

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez szafarz » piątek, 28 października 2016, 13:46

Ja wgrałem najnowszą wersję http://www.needrom.com/download/lenovo-p1c58/ choć nie ma PL to soft całkiem dobry spolszczyć możemy sobie jedynie apki przez symulację języka.
Co ciekawego odkryliście jeszcze w telefonie np kod ####1111# daje nam menu z różnymi opcjami testu w tym sofcie.
Oczywiście ROOT i SuperSU też działa.
szafarz
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 11 sierpnia 2013, 14:50
Pochwały: 1

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Yuros » piątek, 28 października 2016, 17:25

chce kupić P1C72 - nie wiem czy ten ROM zadziała, JDStar zrobił kompilacje z polskim ale "cisza" czy testy OK
Yuros
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 21 października 2016, 18:41

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » piątek, 28 października 2016, 18:54

Pytanie do szafarz , jak spolszczyć apki w tej najnowszej wersji bez PL , co nam daje ROOT, superSU i jak z niego korzystać ?
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez szafarz » piątek, 28 października 2016, 23:07

Ten ROM pasuje zarówno do C58 jak i C72 z Chin ja mam C72 i działa na nim dobrze.
Sam system pozostanie EN ale na szybko możemy sobie dodać za pomocą np. aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=sightidea.com.setlocale&hl=pl ustawienia regionalne i systemowe na PL wtedy wszystko co będziemy instalować będzie po polsku.
ROOT jest np. wymagany dla wskazanej apki, to większe uprawnienia dające możliwość szperania w systemie, usuwania aplikacji systemowych itd.
Wystarczy wpisać w google by dowiedzieć się wszystkiego.
Sam ROM jest stabilny łatwy w instalacji, brakuje oczywiście ustawień systemowych po polsku ale znając choć trochę angielski nie powinien nikt mieć problemu.
szafarz
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 11 sierpnia 2013, 14:50
Pochwały: 1

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » sobota, 29 października 2016, 09:54

Dziękuję za odpowiedź , kod ####1111# działa też w wersji 5.1 , czy w tym nowym sofcie działa NFC ?
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez szafarz » środa, 2 listopada 2016, 15:10

Tak chyba wszystko w nim działa choć coś gdzieś ustawiłem, że jak włożę telefon do ciemnego pokoju to wyłącza się za kilkanaście minut.
Albo namieszałem z uprawnieniami aplikacji albo coś odznaczyłem w systemie a teraz nie mogę znaleźć.
Poza tym nie znalazłem wad choć 2,5GB za aplikacje systemowe to mała przesada a odchudzić za wiele nie ma z czego.
Ogólnie Android 6 to zbyt duże ograniczenia dla użytkownika nawet mając ROTa i SuperSU apki mają nie wszystkie uprawnienia.
Dla zwykłego zjadacza który ma jedynie facebooka i telefon nie zobaczy różnic ale jak chce się zarządzać automatycznymi definicjami co telefon ma robić w określonym momencie to widzę problem, nie do wszystkiego się idzie dobić.
Ogólnie po przejściu z starego P780 można być zadowolonym szybkość, jakość wykonania, kolory ekranu też OK, aparat tu nie jest górą. Szybki robi zdjęcia bez zastanowienia ale jakość ich rewelacyjna już nie jest, mało wybarwione i ogólnie brak tego co proponuje np. Samsung z taką samą rozdzielczością.
szafarz
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 11 sierpnia 2013, 14:50
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama