• Reklama

Lenovo VIBE P1 Pro

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » niedziela, 4 września 2016, 11:17

Witam czy jest już może nowy dopracowany soft do Lenovo p1 polski ?
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez matrusz » piątek, 9 września 2016, 15:50

Także szukam najstabilniejszego romu do zainstalowania. Może być też angielski język ale żeby było po Polsku (prosto) napisane jak go zainstalować. Pomoże ktoś?
matrusz
 
Posty: 39
Dołączył(a): środa, 9 marca 2016, 02:14

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » piątek, 9 września 2016, 17:31

ja mam s135_151013 ale nie działa nfc
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Kamlos » piątek, 30 września 2016, 01:15

Witam wszystkich użytkowników P-jedynek :-) Chce kupić tą zabawkę ale powstrzymuje mnie informacja, że telefon obsługuje w trybie sieci 3G tylko częstotliwości 800/850/1900MHz. A co z częstotliwościami 900 i 2100MHz, które wykorzystywane są w Polsce? Jak Wam działa ten telefon w trybie 3G? Jest to jedyna rzecz jaka powstrzymuje mnie przed kupnem tego cacka ...
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » piątek, 30 września 2016, 13:27

krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez JDStar » sobota, 1 października 2016, 08:58

ROM na bazie S288_ROW (Android-6.0) zrobiłem kompilację z j.polskim, na razie sulikfire mi go testuje, nfc działa a sam soft wygląda tak:
https://postimg.org/gallery/2tobds0r8/

Autor postu otrzymał pochwałę
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
Avatar użytkownika
JDStar
 
Posty: 156
Dołączył(a): poniedziałek, 3 grudnia 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 9

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Kamlos » sobota, 1 października 2016, 10:26

Na jednej stronie jest napisane, że telefon obsługuje 3G 850/900/1900MHz, na innej że obsługuje 3G 850/900/1900/2100MHz a jeszcze na innej że obsługuje 800/850/1900MHz. Jaki macie zasięg w trybie sieci 3G, dysponuje ktoś linkiem do oficjalnej specyfikacji tego telefonu?

Z góry dzięki.
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » sobota, 1 października 2016, 21:25

screeny

<a href=https://zapodaj.net/74c9e8f264ccc.jpg.html>Screenshot_2016-10-01-12-40-32-526.jpeg</a> <a href=https://zapodaj.net/e72ce79aa31af.jpg.html>Screenshot_2016-10-01-14-41-32-607.jpeg</a> <a href=https://zapodaj.net/b524c02520a7b.jpg.html>Screenshot_2016-10-01-14-42-22-438.jpeg</a> <a href=https://zapodaj.net/10329b28ec966.jpg.html>Screenshot_2016-10-01-14-42-46-837.jpeg</a>
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » poniedziałek, 3 października 2016, 09:49

Do JDStar , kiedy można się spodziewać zakończenia testów softu ? Czy testowanie jest bezpieczne dla telefonu i czy mógłby to robić zwykły użytkownik Lenovo P1 ?
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Kamlos » niedziela, 9 października 2016, 18:09

krj z fotek jasno wynika, że w Polsce działa tryb 3G, nie wiemy natomiast z jakich częstotliwości w tym trybie telefon korzysta. Zależy mi bardzo na częstotliwości 900Mhz w trybie 3G.

Kto pomoże, zainstaluje aplikacje "Netmonitor" na swoim lenovo P1, pokaże zakładkę BandMode i rozwieje raz na zawsze wątpliwości dot. częstotliwości jakie obsługuje ten telefon ... w necie pełno jest informacji na ten temat, ale są one rozbieżne :-(

Udało się komuś uruchomić Aero2?

Z góry dzięki :-)
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez krj » niedziela, 9 października 2016, 21:04

jak wygląda przykładowa zakładka w Netmonitor BandMode może być fotka
krj
 
Posty: 16
Dołączył(a): niedziela, 4 września 2016, 00:09
Pochwały: 2

Re: Lenovo VIBE P1 Pro

Postprzez Kamlos » niedziela, 9 października 2016, 21:52

krj napisał(a):jak wygląda przykładowa zakładka w Netmonitor BandMode może być fotka


Obrazek
Kamlos
 
Posty: 10
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 01:11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama